
Kayseri Halk Ozanları Kültürevi’nde Ramazan ayı, sanatçıların, aşıkların, ozanların atışmaları, seslendirdikleri eserler, okudukları şiirler hem dikkat çekiyor hemde salonun yetersizliğini ortaya koyuyor.
Kayseri il Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, bazı STK temsilcileri, yerel sanatçılarında katıldığı gece, Gulfani ve Halil Daylak’ın Ramazan, oruç, güncel konulardaki atışması ve kendi eserlerini seslendirmeleri ile başladı. Daha sonra Kayseri’nin sevilen yerel sanatçılarından Ahmet Kaplan, sazı ve sözü ile ‘Hozalı gelin’ gibi Kayseri ağırlıklı türküleri ile salonu dolduranları coşturdu.
Daha sonra Türkiye’nin yakından tanıdığı Kayserili Türk halk Müziği sanatçısı Recep Alemdar, salona sığmayan kalabalığa kendi bestelerini, sevilen türküleri türküseverlerle seslendirdi. ‘Gesi bağları, Geceler, Hunat mahallesi, ey sevdiğim, gurbet’ gibi birbirinden dikkat çeken türküleri kendi yorumu ile okudu. Yaptığı espriler ve ilginç anılarınada yer veren Recep Alemdar konserini Ahmet Kaplan ile okuduğu ilahi ile tamamladı.
Kayseri Halk Ozanları Kültürevindeki etkinliklere katılanlar, salonun yetersizliğine dikkat çekerek, kamu kurum ve kuruluşlarının, STK’ların etkinliklerinde Kayseri’nin yetiştirdiği yerel sanatçılarına göstermelik değil daha çok yer verilmesini, biran önce buranın büyütülmesini, uygun bazı mahalle ve ilçelerdede bu tip yerlerin çoğaltılmasını önerdi.
📢 Haberle İlgili Bildirim
Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.



