Yerel Haberler

33 Kadın Muhtarı Anlamlı Günde Bir Arada, Sportif Kayseri, Spor A.Ş. ile Kayseri’nin Türkiye Şampiyonluğu, Ödüllü Suriçi Camikebir Projesi, Vatandaş Başvuru Süreçleri, İtfaide Kasım ayı böyle geçti, Seyyid-i Sırdan Tasavvuf Konseri ve Sema gösterisi,

BÜYÜKŞEHİR SPOR A.Ş. İLE KAYSERİ’NİN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU GURURU

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Altın Bayrak Ödüllü Avrupa Spor Şehri ve Dünya Spor Başkenti Adayı Kayseri’yi bir Türkiye Şampiyonluğu ile daha gururlandırdı. Spor A.Ş. sporcularından Kutay Tek, Samsun’da düzenlenen 2025 Salon Türkiye Şampiyonası’nda Klasik Yay Erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimdeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan vatandaşlara yönelik spor hizmetlerini en etkin şekilde sunma gayretini sürdürürken diğer taraftan da ülke sporuna başarılı sporcular kazandırmaya ve Kayseri’yi hem ulusal hem de uluslararası alanda marka bir spor şehri yapma yönünde çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Büyükkılıç’ın gayret, girişim, proje ve yatırımları ile Spor A.Ş. kentte spor faaliyetlerini hız kesmeden sürdürürken, yetiştirilen genç sporcuların elde ettiği başarılarla ortaya koyulan gayret ve emekler de meyvesini veriyor.

Bu çerçevede, Spor A.Ş. Spor Kulübü sporcularından Kutay Tek, 3–7 Aralık 2025 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen 2025 Salon Türkiye Şampiyonası’nda Klasik Yay Erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Altın Bayrak Ödüllü Avrupa Spor Şehri ve Dünya Spor Başkenti Adayı Kayseri’yi bir kez daha gururlandıran bu başarıya ilk takdir spor ve sporcu dostu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’tan geldi.

Başkan Büyükkılıç, Spor A.Ş. Spor Kulübü sporcularından Türkiye Şampiyonu Kutay Tek ve antrenörü Emre Çömez’i tebrik ederek, “Sporcumuzun elde ettiği başarı göğsümüzü kabarttı. Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Bu şehrin tüm gençlerinin daima yanındayız ve en güçlü şekilde destekçisiyiz. Sporcumuzu alnından öpüyor, kutluyorum. Başarıları daim olsun” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SPORUN DİJİTAL ADRESİ: SPORTİF KAYSERİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, spor etkinliklerini, tesisleri ve spor okullarını tek platformda buluşturan Sportif Kayseri uygulamasını geliştirerek daha kapsamlı bir yapıya kavuşturdu. Uygulama, Avrupa Spor Şehri Kayseri’nin Dünya Spor Başkenti adaylığı sürecine dijital destek sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, spor alanında yürüttüğü vizyoner çalışmaların bir parçası olarak geliştirdiği Sportif Kayseri mobil uygulamasını genişletilmiş içerikleriyle tanıtmaya devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen uygulama, amatör ve profesyonel müsabakalar, turnuvalar, yarışmalar, spor kursları ve spor tesislerine dair detaylı bilgilere anında ulaşma fırsatı sağlıyor.

Kayseri Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin katkılarıyla hazırlanan uygulama, şehirdeki spor etkinliklerini tek çatı altında toplayarak sporseverlere kolay ve hızlı erişim imkânı sunuyor. Kullanıcılar kişisel spor takvimlerini oluşturarak favori etkinlikleri kolayca takip edebiliyor, aynı zamanda Kayseri’nin başarılı sporcularına dair bilgilere de tek platform üzerinden erişebiliyor.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın sporun şehir yaşamındaki etkisini artırmayı hedefleyen yönetim anlayışı doğrultusunda geliştirilen uygulama, Kayseri’nin spor kültürünü dijital ortamda daha görünür kılmayı amaçlıyor.

Şehirdeki spor altyapısının güçlendirilmesi, yatırımların artırılması ve spor kültürünün yaygınlaştırılmasıyla Kayseri, 2024 yılında ACES Europe tarafından verilen Altın Bayrak ödülü ile Avrupa Spor Şehri ünvanına layık görülmüştü. Bu güçlü altyapının üzerine inşa edilen dijital projeler, Kayseri’nin Dünya Spor Başkenti adaylığını da destekleyen önemli adımlar arasında gösteriliyor. Sportif Kayseri uygulaması, bu vizyonun dijital ayağı olarak Kayseri’nin uluslararası arenadaki spor kimliğini daha da pekiştiriyor.

Kayseri’deki spor tutkunları, mobil mağazalar üzerinden erişebildikleri Sportif Kayseri uygulaması sayesinde şehrin canlı spor atmosferini anlık olarak takip etmeyi sürdürüyor.

BÜYÜKŞEHİR, 33 KADIN MUHTARI ANLAMLI GÜNDE BİR ARAYA GETİRDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte görev yapan kadın muhtarları Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının 91. yıl dönümünde bir araya getirdi. Programda, Türk kadınının, seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 91’inci yıl dönümü halk ozanlarının sazlı sözlü müzik ziyafeti ile kutlandı.

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından Türk kadınının, seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 91’inci yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi. Kayseri’nin çeşitli mahallelerinde görev yapan toplam 33 kadın muhtarı bir araya getiren program Mimar Sinan Parkı içinde yer alan Kayseri Halk Ozanları Kültür Evi’nde gerçekleşti.

Programda muhtarlara hitap eden Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Hikmet Ulusoy, “Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91’inci yıl dönümü. Ne kadar güzel bir gün. Kayseri’de tam 33 kadın muhtarımız var. Sizlerle gurur duyuyorum. Sizler güne mahallenin problemleriyle başlıyorsunuz, ardından şükürle işinizi bitiriyorsunuz. İyi ki varsınız. Güzel işlere imza atacağız” diye konuştu.

Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Asaf Yüksel de kadın muhtarları tebrik ederek, “5 Aralık 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkı verilen siz bayan arkadaşlarımızın aslında tarihi çok eski. Bu Cumhuriyet tarihinin bir seçme, seçilme hakkı. Dünya tarihinde, özellikle Türk tarihinde bizim asenalarımız çok” ifadelerini kullandı.

Programda halk ozanlarının sazlı sözlü müzik ziyafeti ile unutulmaz bir gün yaşayan muhtarlar, 1934 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinden dolayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnetlerini dile getirerek programdan dolayı Başkan Büyükkılıç ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÖDÜLLÜ SURİÇİ CAMİKEBİR PROJESİ’NDE DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç öncülüğünde yürüttüğü ve ‘En İyi Tarihi Alan Dönüşümü Yapan Belediye’ ödüllü projesi olan Suriçi Cami-i Kebir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, ilk etap uygulamaları kapsamında hak sahiplerinin yeni proje alanındaki bağımsız bölümleri teslim edilirken dönüşüm kapsamındaki eski yapılarda yıkım başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tarihî kent merkezini modern ve güvenli yaşam alanlarıyla buluşturmayı hedefleyen Suriçi Camikebir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar sürüyor.

Bu çerçevede 05.01.2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile “Riskli Alan” ilan edilen ve 27.08.2025 tarihli Bakanlık Oluru ile de çalışmalar 6306 sayılı Kanun’un 6/A maddesi kapsamına alınan Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 2,22 hektarlık alanda uygulanacak Suriçi Camikebir Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap’ta yıkım çalışmaları başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı ekiplerinin, 2025 Temmuz ayı içerisinde işyerlerine birebir ziyaretlerde bulunarak proje takvimi hakkında detaylı bilgi vermesi ve vatandaşlardan yeni döneme hazırlanmasını istediği projede Suriçi Camikebir bölgesi dönüşüyor.

05.11.2025 tarihinde, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından boşaltma ve yıkım ile ilgili hazırlanan bilgilendirme tebligatları sahada uygulanarak ilk etap çalışmalarına ilişkin resmi süreç başlatıldı. Alan içerisindeki mülkiyetlerin Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi adına tescilleri tamamlanırken, hak sahiplerinin yeni proje alanındaki bağımsız bölümleri teslim edildi.

Ulusal çapta da karşılık bularak Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı tarafından düzenlenen KentFest 2025 Belediye Ödülleri’nde “En İyi Tarihi Alan Dönüşümü Yapan Belediye” ödülüne layık görülen ve Türkiye’ye örnek gösterilen Büyükşehir Belediyesi’nin Suriçi Camikebir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmalarına başlandı.

Şehir merkezinde tarihi kimliği koruyan, güvenli ve modern yaşam alanları oluşturmayı hedefleyen projede, yıkımların tamamlanmasıyla yeni etaplar için çalışmalar başlayacak.

BÜYÜKŞEHİR’DEN VATANDAŞ BAŞVURU SÜREÇLERİ İÇİN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen başvuruların hızlı, doğru ve mevzuata uygun şekilde sonuçlandırılması için tüm birimlerin katılımıyla kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Alo 153, Beyaz Masa, Web Formu, WhatsApp ve CİMER üzerinden belediyeye ulaşan vatandaş başvurularının daha etkin yönetilmesi amacıyla kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Temeltaş, daire başkanları, müdürler ve personel katıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Temeltaş, toplantının Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaş odaklı hizmet anlayışını güçlendireceğini belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Temeltaş, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi adı üzerinde ‘büyük şehir’, bir imajı, prestiji olan bir belediye, o yüzden bu konuya çok önem veriyoruz. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda, başvuru süreçlerinin hızlandırılması, veri girişlerinin standartlaştırılması ve birimler arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik analizler ve sunumlar yapıldı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Akıllı Şehircilik ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı ve Hukuk Müşavirliği tarafından ayrı ayrı sunumlar gerçekleştirildi.

Vatandaş başvurularında genel durum değerlendirmesi yapılırken, YBS’ye hatasız veri girişinin süreçteki gecikmeleri ciddi oranda azalttığı ifade edildi. Kamu hizmet standart süreleri üzerinden birim bazlı performans analizlerinin paylaşıldığı toplantıda, ayrıca başvuruların hukuki çerçevesi, belediyelerin mevzuat yükümlülükleri ve özellikle CİMER cevaplarında uyulması gereken standartlar konusunda bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda ayrıca, vatandaş başvurularını değerlendiren birim personelinin görev değişikliği, geçici görevlendirme veya ayrılış gibi durumlarında sorumlu kişi bilgilerinin ivedilikle Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’ne bildirilmesinin zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Toplantının sonunda, süreçlerin hızlandırılması, birimler arası iletişimin güçlendirilmesi, veri giriş doğruluğunun arttırılması ve aylık performans raporlamasının başlatılması konularında ortak kararlar alındı.

Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, KASIM AYINDA 859 OLAYDA GÖREV YAPTI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, 2025 yılının Kasım ayında 859 olaya müdahale etti.

Yangınlardan kurtarma operasyonlarına, trafik kazalarından su baskınlarına kadar sorumluluk alanına giren her konuda fedakârca görev yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, aynı zamanda binlerce vatandaşa verdiği eğitimlerin yanı sıra titiz denetimlerle de risklerin minimize olmasını sağlıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 17 istasyon, 57 araç ve 341 personelden oluşan itfaiye teşkilatı, Kasım ayı boyunca 523 yangın, 257 kurtarma, 78 trafik kazası ve 1 su baskınına başarılı bir şekilde müdahale ederek toplamda 859 itfai olayda hızlı, etkin ve titiz bir şekilde görev yaptı.

İtfaiye ekipleri itfai olaylara müdahale çalışmalarının yanı sıra 5 bin 172 vatandaşa eğitim verirken, 109 denetim gerçekleştirerek yangın güvenliği ve afet farkındalığı konularında da aktif rol oynadı.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini öncelik haline getiren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, doğal afetlerden teknik kurtarmalara kadar geniş kapsamlı görevlerini, disiplinli ve özverili bir şekilde sürdürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla daha da güçlendirilen Büyükşehir İtfaiye Teşkilatı, modern araçları ve profesyonel kadrosu ile Kayseri merkez başta olmak üzere tüm ilçelerde ve ihtiyaç duyulan her bölgede, olaylara anında ve etkili müdahale sağlayarak örnek bir başarı grafiği ortaya koyuyor.

BÜYÜKKILIÇ, SEYYİD-İ SIRDAN TASAVVUF KONSERİ VE SEMA MUKABELESİ PROGRAMINA KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği ve Birlik Vakfı iş birliğinde Seyyid Burhaneddin’in 781. vefat yıl dönümü dolayısıyla ‘Seyyid-i Sırdan’ temasıyla düzenlenen Anma Programı kapsamındaki Tasavvuf Konseri ve Sema Mukabelesi’ne katıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği ve Birlik Vakfı Kayseri Şubesi iş birliğinde, Erciyes Üniversitesi, Melikgazi Belediyesi, Kayseri İl Müftülüğü, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Seyyid Burhaneddin Hazretleri Hizmet Vakfı ve KCETAŞ’ın katkılarıyla düzenlenen ve 4 Aralık Perşembe günü başlayan ‘Seyyid-i Sırdan’ Anma Programı ve 5 Aralık Cuma günü düzenlenen Tasavvuf Konseri ve Sema Mukabelesi ile tamamlandı.

Kadir Has Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konsere Başkan Büyükkılıç ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in yanı sıra,  Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı ve 23, 24 ve 25. Dönem Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, vali yardımcıları, kaymakamlar, müdürler, bürokratlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dualarla başlayan programda konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’ye yakışan bir tablo ile karşı karşıya olduklarını belirterek,  “İyi ki varsınız diyorum. Seydi Burhaneddin Hazretlerine sahip çıktık hep beraber” dedi.

Büyükkılıç, Kayseri’nin alimeler ve veliler şehri olarak anıldığını hatırlatarak, Kayseri denilince akla şehrin manevi önderlerinden Seyyid Burhaneddin Hazretleri’nin geldiğini ve Mevlana’yı yetiştiren bu önemli şahsiyetin unutulmaması ve böylesi güzel bir programla anılıyor olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, organizasyondan dolayı Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Yaşar Karayel ve ekibine teşekkür ederek, “Böyle güzel organize, anlamlı, içeriği dolu dolu olan, Kayseri’mize yakışan programı ilk defa görüyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte daha da geliştirerek sahip çıkacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Kayseri’nin kültürel değerlerine de değinen Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile milletvekilleri ve belediye başkanlarına Kayseri’ye katkılarından dolayı teşekkür etti.

“Belediyecilikte Profesör Memduh Bey”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da Kayserililerin programa olan ilgisine dikkat çekerek vatandaşlara teşekkür etti. Kayseri’de uyum kültürü içerisinde güzel şeyler olduğunu ifade eden TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, “Kayseri’mizde çok güzel şeyler oluyor. Bunun için tabi uyum gerekiyor. Bu manada Sayın Valimiz mesleğinde son derece seçkin ve saygın bir yere sahip. Belediye Başkanımız, doktor, belediyecilikte Profesör Memduh Bey, kendisini ispatlamış bir belediyeci. Gece gündüz demeden elinden gelen gayreti gösteriyor. Herkes tek yürek, tek yumruk yapılması gereken ne varsa yapmaya devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

Akar, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmanın, geçmişten ders almanın ve eğitimle bunu gelecek nesillere aktarmanın önemine değindi ve düzenlenen programın bu manada önemli olduğunu vurguladı. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Başkan Büyükkılıç, Vali Çiçek, Karayel ve protokol üyelerine ayrıca teşekkür etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ise Seyyid Burhaneddin isminin Kayseri’nin sembolü, Anadolu’nun ruhu olduğuna işaret ederek, onun talebesi Mevlana’nın dünyada tanınan bir isim olduğunu söyledi. Böhürler, ayrıca organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından başlayan katılımcıların merakla beklediği Tasavvuf konserinde TRT Sanatçısı Ömer Faruk Güney ve Kasidehan Aziz Hardal Kayserilileri mest ederek unutulmaz bir akşam yaşatırken sema mukabelesi ise Kayserilileri büyüledi.

Programa büyük bir ilgi gösteren vatandaşlar da organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Haberler

Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü
Yukarı Çık Butonu - Siyah Halka
Modern GDPR Çerez Popup