
Üç Cinayet, Yüksek sesle müzik çalma ve drift cezası, ölümlü kaza, makaron operasyonu, Kuyumcudan altın çalan kadın ile Fetöden hükümlü bir kişi yakalandı, Jandarmada Ağustos ayı, Emniyet Asayiş, TEM, KOM, Narkotik’te geçen hafta böyle geçti
Kapıcıyı bıçaklayarak öldürdü
Talas ilçesi Mevlana Mahallesi Uçar Sokak üzerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre madde bağımlısı bina sakini B.B. ile bina görevlisi B.A. (38) yarıştı ve kavga etti. Bu sırada B.B. bıçakla 3 çocuk babası bina görevlisi B.A.’yı bıçakladı ve ölümüne neden oldu. B. B. gözaltına alındı.
Taksici cinayeti
Kuyumcudan altın çalan kadın yakalandı
01.09.2025 günü Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerimizce geçmiş yıllara ait faili meçhul dosyalar yineden incelenmiş ve teknolojik cihazların yardımı ile olayların aydınlatılması ve aranan şahısların yakalanması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde; 2022 yılında İlimiz Cumhuriyet Mahallesinde bulunan bir kuyumcudan toplam 15 gr olan iki adet kolyenin çalınması “Açıktan Hırsızlık” olayını gerçekleştirerek olay yerinden kaçtığı tespit edilen A.E. (60) isimli şahıs saklandığı adreste ekiplerimizce YAKALANARAK hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.
5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet
Kayseri İl Jandarma KOM Ş. Md.lüğü ve Kocasinan İlçe J.K.lığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde; Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde T.B ve T.E. isimli şahısların işyerlerinde 02.09.2025 günü yapılan arama neticesinde;(20.980) adet içi tütün doldurulmuş makaron, (20) kg sarmalık kıyılmış tütün, (9) adet Elektronik sigara ve (39) adet kuru sıkı tabanca fişeği ele geçirilmiştir. C.Savcısının talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.
Fetö’den aranan hükümlü yakalandı
01.09.2025 günü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce aranan şahısların yakalanmasına yönelik saklandıkları adreslere gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde;
Hakkında “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bylock kullanıcısı Ö.A. (40) isimli şahıs saklandığı adreste ekiplerce yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.Terör örgütlerine karşı sürdürdüğümüz mücadele aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecektir
Jandarmada Ağustos ayı böyle geçti
Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca, adli makamlardan alınan arama kararlarına istinaden, Ağustos 2025 Ayı içerisinde sorumluluk bölgesinde yapılan aramalar ve yol kontrolleri neticesinde;
– (7680) gram kubar esrar,
– (2119) paket kaçak sigara,
– (980) kilogram tütün,
– (109) kök kenevir,
– (104) adet tarihi eser,
– (43) adet sahte dolar,
– (13) gram metamfetamin,
– (3) gram bonzai,
– (2) gram skunk,
– (25) adet kazı malzemesi ele geçirilmiş olup, (74) şüpheli şahıs yakalanmıştır.
Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti İle Mücadele kapsamında; (1) Yasadışı Giriş ve Bulunma olayına müdahale edilmiş olup, bu olaylarda toplam (1) düzensiz göçmen yakalanmıştır. Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasını müteakip Kayseri Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiştir.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce; (34) adet Dijital Materyal incelemesi yapılarak yürütülen soruşturmaların aydınlatılmasına katkı sağlanmıştır. Kayseri İl J.K.lığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen Bilişim Dolandırıcılıkları ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde (37) şüpheliye ait kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Sanal devriyeler esnasında suç unsuru tespit edilen (26) kişiye işlem tesis edilmek üzere rapor düzenlenmiş ve (473) müstehcen içerikli, (487) yasa dışı bahis ve (481) oltalama sitesi erişime engellenmek üzere ihbar WEB ve Ulusal Siber Olayları Müdahale Merkezine (USOM) bildirilmiştir.
Suç Araştırma Tim Komutanlığınca (JASAT); (20) Faili Meçhul olaya müdahale edilmiş olup, (17) olay aydınlatılmıştır.
Ayrıca, diğer suç ve kabahatlerden dolayı (451) şüpheli şahıs hakkında adli ve idari işlem yapılmış ve hakkında yakalama kararı bulunan (200) şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir.
Yüksek sesle müzik çalma ve drift cezası
01.09.2025 günü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce sosyal medya platformlarında yer alan “Gece saatlerinde yüksek ses müzikle çevreye rahatsızlık veriyor”, “Mimarsinan Bahçelievler’de Drift yapan araç” ve “Araçtan Sarkarak Yolculuk” konulu paylaşımlar ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde;”Gece saatlerinde yüksek ses müzikle çevreye rahatsızlık veriyor” paylaşımına konu araç ekiplerimizce tespit edilmiş ve araç sürücüsüne Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden toplam 1.986 TL cezai işlem uygulanmıştır.
“Mimarsinan Bahçelievler’de Drift yapan araç” paylaşımına konu araç ekiplerimizce tespit edilmiş ve araç sürücüsüne Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden toplam 46.392 TL cezai işlem uygulanmış, sürücünün ehliyetine 60 gün süre ile el konulmuş ve araç trafikten men edilmiştir. Ayrıca şahıs hakkında “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak” suçundan gerekli adli işlemler başlatılmıştır.
“Araçtan Sarkarak Yolculuk” paylaşımına konu araç ekiplerimizce tespit edilmiş ve aracın tescil plakasına Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden toplam 1.986 TL cezai işlem uygulanmıştır.İhbarda bulunan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.Halkımızın huzurunu bozacak şekilde saygısızca araç kullanarak trafiği tehlikeye düşüren, drift atan çevreye rahatsızlık veren araç ve sürücülerle mücadelemiz devam etmektedir
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince 01.08.2025 – 31.08.2025 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; Operasyonlarda toplamda; 5 kg 179,07 gram narkotik madde, 1638 adet uyuşturucu ve uyarıcı hap, 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 12 adet hassas terazi ele geçirilmiştir. Toplamda 91 operasyon kapsamında 142 şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılmış, 48 şahıs Adli Makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmişti
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü
İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından, ilimiz genelinde Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce 01.08.2025 – 31.08.2025 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; 4.431 adet emtia, 71 litre kaçak alkol, 2 kg kaçak tütün, 2.130 paket kaçak sigara, 153.780 adet makaron, 5.763 adet tabanca fişeği, 1 adet kaçak uzun namlulu otomatik tüfek, 5 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet ruhsatsız tüfek, 38 adet silah parçası ele geçirilmiştir. Ele geçirilen suç unsurları ve toplam 30 olay kapsamında 36 şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılmıştır. Aranan şahıslar kapsamında 81 şahıs yakalanmıştır.
TEM Şube Müdürlüğü
İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik 01.08.2025 – 31.08.2025 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; Dini istismar eden terör örgütlerine yönelik yapılan soruşturmalar kapsamında (5), FETÖ terör örgütü soruşturmaları kapsamında (15), PKK/KCK terör örgütü soruşturmaları kapsamında (1), Ekipler Büro Amirliği ve Risk Analizi Büro Amirliği görevlilerimizce yapılan çalışmalarda (19) şahıs olmak üzere toplamda (40) şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılmıştır
Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği
İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde kamu düzeninin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği görevlilerimizce 01.08.2025 – 31.08.2025 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde;
► 6136, 2521 ve 5729 Sayılı Kanun’a Muhalefet olaylarında;
• 36 adet ruhsatsız tabanca,
• 41 adet ruhsatsız tüfek,
• 46 adet kurusıkı tabanca,
• 3.997 adet fişek ele geçirilmiştir.
► Hırsızlık suçu olduğu tespit edilen;
• 58 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılmış,
• 71 hırsızlık şüphelisi yakalanmış ve 9 şahıs Adli Makamlarca tutuklanmıştır.
• 10 adet çalıntı oto,
• 2 adet çalıntı motosiklet ile birlikte,
• Hırsızlık malı olan 3.385.000 TL değerindeki malzemeler ele geçirilmiş, tam ve
eksiksiz olarak sahiplerine teslim edilmiştir.
► Aranan şahıslar;
• İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından toplam 1211 yıl 1 ay 11 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1429 şahıs yakalanmış, 348 şahıs Adli Makamlarca tutuklanmıştır. Kayseri Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde halkımızın can ve mal güvenliği için her türlü olayın önlenmesi, suça karışmış şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.