Gündem

30 Ağustos Zafer Bayramımız ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalar, etkinlikler, mesajlar

30 Ağustos Zafer Bayramı Günü Hava Durumu
Bölgemiz genelinde havanın 30.08.2025 Cumartesi günü parçalı ve az bulutlu geçeceği, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde olacağı, rüzgârın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği beklenmektedir. Bölgemize bağlı il merkezlerinde yarın (Cumartesi) beklenen hava durumu ve sıcaklık bilgileri aşağıda belirtilmiştir. Hava Durumu 30/08/2025 Cumartesi Kayseri Parçalı ve az bulutlu. 17°C / 33°C

 ZAFER BAYRAMI’NIN 103’ÜNCÜ YILINI KAYSERİLİLERLE COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümünü, Cumhuriyet Meydanı’nda Kayserililerle birlikte büyük bir heyecan, gurur ve coşku içinde kutlandı.

 Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı 30 Ağustos 1922, bu yıl da Kayseri’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Kadircan Kottaş, milletvekilleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Kayserili vatandaş katıldı.

Tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Ardından Kayseri Valiliği ve Garnizon Komutanlığı çelenk sunumlarını gerçekleştirdi. Daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk Anıtı’na Büyükşehir Belediyesi çelengini sundu. Şanlı Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesinin ardından, Valilik makamında tebrikat kabul töreni düzenlendi.

Tebrikat töreninin ardından Başkan Büyükkılıç, Vali Çiçek ve Garnizon Komutanı Kottaş ile birlikte araç üzerinden Kayserililere selam verdi. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zafer Bayramı mesajı okundu ve halk oyunları gösterileri büyük ilgiyle izlendi. Öğrencilerin şiir okumasının ardından, kortej geçişi yapıldı.

Törenin sonunda Başkan Büyükkılıç’a sıcak ve samimi ilgi gösteren Kayserililer, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Büyükkılıç, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Cumhuriyet Meydanı’nda hep birlikte büyük bir coşkuyla ve tarifsiz bir gururla kutladık. Milletimizin bağımsızlık aşkını, kahraman ecdadımızın emanetini, aynı heyecanla bir kez daha yaşadık. Bayrağımızın gölgesinde omuz omuza, yüreğimizde zaferin gururuyla nice bayramlara” dedi.

İlk tören Cumhuriyet meydanında

Bağımsızlığımızın nişanesi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yılında; Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma ve geçiş töreni yapıldı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Zafer Bayramımız kutlu olsun!
RESEPSİYON VE FENER ALAYI
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yılında partililerimizle birlikte fener alayında buluştuk.
Bugün yaktığımız her meşale, bağımsızlık yolunda canını feda eden kahramanlarımızın hatırasını yaşatmanın, Cumhuriyetimize ve Atatürk’ün emanetine sahip çıkmanın simgesidir.
Zaferin coşkusunu sokak sokak, meydan meydan büyütmeye; birlik, özgürlük ve demokrasi yürüyüşümüzü sürdürmeye devam edeceğiz. Yaşasın 30 Ağustos!

30 Ağustos Etkinlikleri kapsamında Jandarma kendini  Tanıttı

Kayseri İl J.K.lığı A.İçi Şid.Müc. ve Çck.Ks.A. liği, Trf.Ş. M.lüğü, JAK ve PAMİT Timleri ve Köpek Unsurlarınca Jandarmanın tanıtımı maksadıyla 30Ağustos 2025 tarihinde Kumsmall Avm’de stant açılarak bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti yapıldı.

DAĞCILARDAN ZAFER TIRMANIŞI

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kayseri il Temsilciliği faaliyet proğramında bulunan 30 Ağustos Zafer Bayramı Tırmanışı 109 dağcı ile yapıldı.

ÜRGÜP’TE ZAFER YÜRÜYÜŞÜ
Belediye başkanı Ali Ertuğrul Bul ‘Bu büyük zaferi Türk Ulusuna armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnet ile anıyorum.’ dedi.

Vali Gökmen Çiçek’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Tarihimizin en şanlı sayfalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103’üncü yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Bu büyük zafer, milletimizin bağımsızlık ve hürriyet aşkının sarsılmaz bir destanıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin yazdığı bu destan, yalnızca askeri bir başarı değil, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimizin de en somut göstergesidir. 30 Ağustos, yokluklar içinde bile vatan toprağını savunmaktan asla vazgeçmeyen asil ruhumuzun bir tezahürüdür.

Bugün, bizlere düşen en önemli görev, bu kutsal emanete sahip çıkmak, ülkemizi her alanda daha ileriye taşımak ve gelecek nesillere daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye bırakmaktır. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak, bu topraklar üzerinde nice zaferler kazanacağımıza olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanımız için canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlık ve huzurlu bir ömür diliyorum.

Nevşehir Valisi  Ali Fidan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı.
Mazisi kahramanlıklarla dolu olan Büyük Türk Milletinin, tarihin altın sayfalarına nakşettiği; vatan topraklarının işgalden ve millet iradesinin yabancı tasallutundan kurtarıldığı destansı bir mücadele olan 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yıl dönümünü büyük bir iftihar ve onurla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

30 Ağustos; aziz milletimizin, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla kenetlenerek yokluk ve imkânsızlıklar içerisinde işgalci güçlere karşı verdiği mücadelenin zaferle taçlandığı gündür. Bu zafer, milletimizin esaret zincirlerini kırarak özgürlüğünü ve bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği tarihi bir dönüm noktasıdır.

26 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Büyük Taarruz’la başlayan, 30 Ağustos 1922’de şanlı ordumuzun kesin zaferiyle sonuçlanan bu mücadele, milletimizin bayrak ve vatan sevgisi, birlik ve dayanışma ruhu ile milli ve manevi değerlerine olan sarsılmaz inancı sayesinde başarıya ulaşmıştır.

Tarihi boyunca, gücünü birlik ve kardeşliğinden alan necip milletimizin benliğine nakşetmiş olduğu milli değerler etrafında oluşturduğu ve Kurtuluş Mücadelesinde en önemli dayanağı olan bu ruh şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşmamızda rehberimiz ve güvencemiz olacaktır.

Bizler, şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yad edecek, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve medar-ı iftiharımız gazilerimizi asla unutmayacağız.

30 Ağustos zaferinin manasını gelecek nesillerimize layıkıyla anlatmak ve bağımsızlığımızı bizlere hediye eden kahramanlarımızın anısını daima yaşatmak, bu topraklara ve geçmişimizden aldığımız değerlere sadakatimizin ve vefamızın vazgeçilmez gereğidir.

Ülkemizin ve milletimizin selameti uğrunda gözünü kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, bu toprakları ebediyen vatan kılmış ve bizlere emanet etmiştir. Onların fedakârlıkları sayesinde bugün ay yıldızlı bayrağımız göklerde gururla dalgalanmakta, devletimiz güçlü bir şekilde varlığını sürdürmektedir.

Bizler de şehitlerimizin kıymetli emanetleri olan ailelerinin ve gazilerimizin yanlarında durarak, kapımızı ve gönlümüzü onlara daima açık tutmaya devam edeceğiz.

Unutulmamalıdır ki; binlerce yıllık kadim geçmişimizin birikimi ve 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti, geçmişi ve geleneği olan bir devlettir. Bu millet, binlerce yıllık köklü, güçlü ve şerefli bir maziye sahiptir. Milletimiz Anadolu’ya dün gelmediği gibi, tarih sahnesine de dün çıkmamıştır. 30 Ağustos ise yalnızca geçmişin bir hatırası değil, aynı zamanda geleceğin teminatıdır. O gün ortaya çıkan irade, Türkiye Yüzyılı’nın da mayasıdır. Bu ruh, bizi her türlü tehdide karşı ayakta tutacak, bizi büyük ve güçlü Türkiye idealine taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zaferi’ni bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; istiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla yâd ediyor; şanlı ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

CHP milletvekili Aşkın Genç’in mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yılında Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuna katıldık. 103 yıl önce kazanılan bu büyük zafer, bugün de Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza ve demokrasiye sahip çıkma kararlılığımızın en güçlü ifadesidir. Yaşasın 30 Ağustos!

Milletvekili Dursun Ataş’ın mesajı

Bağımsızlığımızın nişanesi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yılında; Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine katıldık. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Zafer Bayramımız kutlu olsun!

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ZAFER BAYRAMI 103’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin istiklal ve istikbal uğruna ortaya koyduğu destansı mücadelenin, bugün hala milletin yolunu aydınlatan en güçlü rehberlerden biri olduğunu ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı yıl dönümünde yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos 1922’de, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan bu büyük zafer, milletimizin hürriyet aşkının, birlik ve beraberlik ruhunun, topyekûn kararlılığının sembolüdür. Bu zafer, sadece askeri bir başarı değil; aynı zamanda yokluklar içinde dirilişi, küllerinden yeniden doğan bir milletin iradesini tarihe kazıyan bir milattır.”

Türk milletinin şanlı tarihi boyunca nice badireleri birlik ve beraberlik ruhuyla atlattığını vurgulayan Büyükkılıç, “103 yıl önce Dumlupınar’da kazanılan zafer, Anadolu’nun ebedi vatanımız olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu büyük mücadelenin ruhunu yaşatmak, sadece anmakla değil; bu aziz mirasa sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi daha da yükseğe taşımakla mümkündür” dedi.

Bugün Türkiye Yüzyılı vizyonuyla güçlü Türkiye idealine emin adımlarla yürüdüklerini belirten Başkan Büyükkılıç, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Kayseri’mizde de bu kutlu yürüyüşe katkı sunmak için canla başla çalışıyoruz. Ecdadımızdan devraldığımız bu aziz mirası, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe taşımaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak sporla, kültürle ve yatırımlarla genç nesillere bu ruhu aktarmaya kararlı olduklarını vurgulayan Büyükkılıç, Spor A.Ş. tarafından 30 Ağustos’un 103’üncü yılına özel düzenlenen turnuvalarla, milli ruhun ve dayanışmanın sporla bütünleştirildiğini kaydetti.

Büyük Zafer’in üzerinden 103 yıl geçtiğine dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Başta Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; bu cennet vatanı bizlere emanet eden tüm kahramanlara layık olma sorumluluğuyla, var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.”

KGK BAŞKANI MEHMET ALİ DİM’İN MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla taçlanan Kurtuluş Savaşı’nın en önemli kilometre taşlarından 30 Ağustos (1922) zaferinin yıldönümünde başta kurucu önderimiz ve ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyoruz. #ZaferBayramı kutlu olsun.

Başkan Yanık: “Zaferin 103. Yılında Minnetle Anıyoruz”

Kırşehir Basın Konseyi Başkanı Sait Yanık 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Kırşehir Basın Konseyi Başkanı Sait Yanık, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan Büyük Taarruz’un 103. yıldönümünü kutladı.

Kırşehir Basın Konseyi Başkanı Sait Yanık, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı anlamlı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz’un önemine dikkat çekti. Yanık, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitleri rahmet ve minnetle andı.

Kırşehir Basın Konseyi Başkanı Sait Yanık, “İstiklal ve İstikbal mücadelemizin zaferle taçlanışının 103. Yıldönümünde bizlere “30 Ağustos Zaferini” yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Yanık, 30 Ağustos’un yalnızca bir askeri başarı değil, aynı zamanda milletin kaderini tayin eden tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Bu zaferin, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük idealinden asla vazgeçmeyeceğinin en güçlü ifadesi olduğunu belirtti.

KEMALİST AYDINLANMA DERNEĞİ: 30 AĞUSTOS ZAFERİ ÇAĞDAŞLIK ZİNCİRİNİN İLK HALKASIDIR

Kemalist Aydınlanma Derneği, Anadolu’yu işgal eden Yunan Ordusu’na karşı başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin başarıyla sonuçlandığı 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yıl dönümünde bir açıklama yayınladı.

Dernek’ten yapılan açıklamada “19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkmasıyla başlayan Anadolu İhtilâli, 30 Ağustos 1922 günü utku ile sonuçlanmıştır. Bu emsalsiz zaferden sonra askerlerimiz Başkomutan’ın ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!’ emriyle 9 Eylül 1922 günü İzmir’e girmiş ve bu kutsal isyan sadece Türk Milleti’ne değil dünyadaki mazlum uluslara da bağımsızlık rehberi olmuştur” denildi. 30 Ağustos zaferinin çağdaşlık zincirinin ilk halkası olarak belirtildiği açıklamada kazanılan zaferin değeri bir kez daha vurgulandı.

“ATATÜRK ARTIK SİNE-İ MİLLETE DÖNMÜŞTÜR!”

Kemalist Aydınlanma Derneği’nden yapılan açıklamada Atatürk’ün artık devlet koruması altından çıktığı ve Atatürk karşıtlığının gizli\resmi bir uygulamaya dönüştüğü aktarıldı. Buna rağmen yurttaşların Atatürk’ten vazgeçmediği vurgulanan açıklamada “Atatürk artık sine-i millete dönmüştür!” denildi.

Açıklamadan satır başları şu şekilde:

Dünyada ilk kez başarıya ulaşan antiemperyalist savaşın 103. Yıldönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkmasıyla başlayan Anadolu İhtilâli, 30 Ağustos 1922 günü utku ile sonuçlanmıştır. Bu emsalsiz zaferden sonra askerlerimiz Başkomutan’ın “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emriyle 9 Eylül 1922 günü İzmir’e girmiş ve bu kutsal isyan sadece Türk Milleti’ne değil dünyadaki mazlum uluslara da bağımsızlık rehberi olmuştur.

“ÇAĞDAŞLIK ZİNCİRİNİN İLK HALKASI”

30 Ağustos zaferi Mudanya, Lozan, Cumhuriyet, Montrö ve çağdaşlık zincirinin ilk halkasıdır. Karşı devrim çabalarının yoğunlaştığı günümüzde Cumhuriyetimizin değerini ve ona sarsılmaz inancımızı bir kez daha vurguluyoruz. Artık Atatürk devlet koruması altından çıkmıştır. Atatürk’ün eseri olan kurumların yöneticileri Anıtkabir’e gitmekten hatta adını anmaktan çekinmektedir. Atatürk karşıtlığı gizli/resmî bir uygulamaya dönüşmüştür! Tüm bunlara karşın Atatürk sevgisi her geçen gün yoğunlaşmakta, Anıtkabir genç, yaşlı, kadın, erkek yurttaşlarla dolup taşmaktadır. Atatürk artık sine-i millete dönmüştür!

“CUMHURİYETİN KAZANIMLARINI KORUMAYA KARARLIYIZ”

Kulluktan yurttaşlığa ulaşan insanımız, özgürleşen kadınlarımız, bilimi kendine rehber eden gençlerimizle Cumhuriyetin kazanımlarını korumaya kararlıyız. Ekonomik, diplomatik, sosyal ve siyasal sorunlarımızın tek çözümü dün olduğu gibi bugün de Kemalizm’dir. Tastamam uygulanacak ödünsüz bir Kemalizm!”

KİGDER BAŞKANI DR. SEMA KARAOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS MESAJI 30 AĞUSTOS ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜN VE ONURUMUZUN MÜHÜRLENDİĞİ GÜNDÜR

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Dr. Karaoğlu mesajında, “30 Ağustos; özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın ve onurumuzun mühürlendiği gündür. Milletimizin dünyaya bağımsızlığını haykırdığı gündür” ifadelerini kullandı.

“Tam 103 yıl sonra, 30 Ağustos Zaferi’nin gururunu ve coşkusunu yeniden yaşıyoruz” diyen Dr. Karaoğlu, “Mustafa Kemal’in önderliğinde 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle taçlanan Büyük Taarruz, yalnızca askeri bir başarı değil, milletimizin birlik ve imanla destan yazdığı bir tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk sadece askeri bir deha, iyi bir komutan değil; halkını tek yürek etrafında toplamayı başarmış, bağımsızlığı her şeyin üstünde tutan büyük bir devlet adamıydı.”dedi.

Dr. Karaoğlu, zaferin cephede savaşan askerlerin olduğu kadar cephe gerisinde mücadele eden kadınların da emeğiyle kazanıldığını vurguladı. Karaoğlu, “30 Ağustos destanı; Halime Çavuşların, Kara Fatmaların, Şerife Bacıların, Nezahat Onbaşıların cesaretleriyle büyümüştür. Bu nedenle 30 Ağustos yalnızca askeri bir zafer değil; hep birlikte kazanılmış, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi olan büyük bir zaferdir.” dedi.

KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

BAŞKAN YALÇIN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında milletimizin bağımsızlık ve özgürlük uğruna ortaya koyduğu kahramanlık destanına vurgu yaptı.

Başkan Yalçın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos 1922, Türk milletinin küllerinden yeniden doğarak istiklâlini tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Bu zafer, iman dolu yüreklerin, vatan aşkıyla çarpan gönüllerin ve birlik olmanın nelere kadir olduğunun en büyük göstergesidir. Bizlere düşen, ecdadımızın canıyla, kanıyla koruduğu bu vatanı aynı azim ve kararlılıkla gelecek nesillere aktarmaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor; aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

“MİLLETİMİZİN COŞKUSUNU ETKİNLİKLERİMİZLE BÜYÜTTÜK”

Mesajında Zafer Haftası etkinliklerine de değinen Başkan Yalçın, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Talas Belediyesi olarak bu yıl ‘Malazgirt’ten Dumlupınar’a Zafer Haftası’ programlarımızla hemşehrilerimizi aynı gönül ikliminde buluşturduk. Konserlerle, söyleşilerle, kültürel ve sanatsal etkinliklerle tarihimizin şanlı sayfalarını yeniden yaşadık. En önemlisi de özellikle gençlerimiz bu kutlu zaferin hangi fedakârlıklarla kazanıldığını daha yakından gördü, hissetti. Her programda gördüğümüz coşku ve heyecan, bizlere milletimizin bu ruhu hiçbir zaman kaybetmediğini bir kez daha göstermiş oldu. Bu vesileyle tüm hemşehrilerime katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, Zafer Bayramımızın coşkusunu hep birlikte yaşamaktan büyük onur duyduğumu ifade etmek istiyorum.”

BAŞKAN PALANCIOĞLU: “30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103’üncü yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Palancıoğlu mesajında şu açıklamalara yer verdi:

“Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bugün, Türk milletinin şanlı tarihine adını altın harflerle yazdırdığı büyük zaferin 103’üncü yılının heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk milleti, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Ulusumuzun, Malazgirt Meydan Muharebesi’nden Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları’na kadar en zor koşullar içinde bile bağımsızlığını korumuş olması, birliğimizin, geleceğimizin ve gücümüzün güvencesidir. Türk milletimiz her zaman olduğu gibi şimdi de gücünü ve bekasını, birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alır. Bu hep böyle olduğu sürece ülkemiz üzerindeki kötü emeller asla amacına ulaşamaz. Bu eşsiz zafer, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde neleri başarabileceğinin en güçlü göstergesidir. 30 Ağustos Zaferi’miz bağımsızlık mücadelesinin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman  Varol:  30 Ağustos Zafer Bayramı: Bir Milletin Onuru, Bir Zaferin Hatırası

Her yıl 30 Ağustos’ta, tarihin akışını değiştiren büyük bir zaferin yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Bu özel gün, yalnızca bir askeri başarı değil; aynı zamanda bir milletin kararlılığı, inancı ve bağımsızlığa olan sarsılmaz bağlılığının en güçlü ifadesidir.

1922 yılının 30 Ağustos günü, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kazanılmasıyla Türk milleti, işgal kuvvetlerine karşı eşsiz bir direniş göstermiş ve bağımsızlık yolunda çok önemli bir dönüm noktasını aşmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen bu mücadele, milletimizin vatan toprağına olan sevgisinin ve özgür yaşama iradesinin simgesi haline gelmiştir.

Bugün bize düşen, o büyük zaferin ardındaki fedakarlıkları unutmamak ve bu değerlere sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmaktır. Çünkü 30 Ağustos yalnızca geçmişte kazanılmış bir savaş değil; aynı zamanda bugün de birlik, beraberlik ve özgürlük içinde yaşamanın ne denli kıymetli olduğunu hatırlatan bir kutup yıldızıdır.

Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Onların bize bıraktığı bu kutsal mirası sonsuza dek yaşatmak, hepimizin ortak sorumluluğudur. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Altun’un “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

30 Ağustos Zaferi’nin 103.yıl dönümünü kutlayan Rektör Prof. Dr. Altun, mesajında şu görüşlere yer verdi; ” 30 Ağustos Zaferi, yalnızca bir askeri başarı değil; milletimizin bağımsızlık tutkusunun, özgür yaşama iradesinin ve geleceğe dair inancının simgesidir.
103 yıl önce olduğu gibi bugün de bu zafer, bizlere birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir engel olmadığını hatırlatmaktadır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bu büyük zafer, bağımsız bir vatan idealinin en güçlü ifadesi olmuştur. Aziz milletimiz, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de bağımsızlığına ve özgürlüğüne kast edenlere karşı kararlılıkla durmaktadır.
Bizlere düşen en önemli görev; 30 Ağustos’un ruhunu yaşatmak, Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak ve ülkemizi her alanda daha ileriye taşımaktır. Gençlerimiz, bu kutlu mirasın en büyük emanetçileri olarak geleceğimizi aydınlatacaktır.
Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. ”

BAŞKAN SARIYILDIZ, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI YAYIMLADI

MİSİAD Kayseri İl Başkanı Ali Sarıyıldız, “Ebedi Başkomutanımız, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihimizdeki en büyük kahramanlık destanlarından biridir. 30 Ağustos, bu toprakların dünya durdukça Türk vatanı olarak kalacağının ve Türk Milletinin esareti asla kabul etmeyeceğinin bütün dünyaya ilan edildiği gündür.” dedi.

MİSİAD Kayseri İl Başkanı Ali Sarıyıldız, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şunları kaydetti:

“Türk Milleti, bağımsızlığına ve özgürlüğüne kasteden düşmanlarına karşı tarih boyunca pek çok kez varoluş mücadelesi vermiştir. Bu varoluş mücadelelerinin en anlamlı ve en şanlı olanı, hiç şüphesiz Kurtuluş Savaşı’dır.
26 Ağustos 1071’de Türk yurdu ilan edilen bu topraklar, aradan geçen bin yıl boyunca sürekli olarak elimizden alınmak istenmiş; ancak aziz milletimiz her defasında bu saldırıları başarıyla püskürtmüştür. Bu saldırıların en ağır olanı ise, Birinci Dünya Savaşı sonrası, Türkleri bu topraklardan tamamen silmek isteyen emperyalistlerin acımasız planlarıdır. Fakat onlar, Türk Milletinin esir edilemeyeceğini ve bu milletin başında Mustafa Kemal Paşa gibi dahi bir komutanın bulunduğunu hesaba katmamışlardır.
‘Ya istiklal ya ölüm!’ diyerek 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi, kısa sürede bütün yurda yayılmış ve Türk tarihinin en şanlı kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür. İşte bu mücadelenin büyük bir zaferle taçlandığı tarih, 30 Ağustos’tur.”

“BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ, SADECE BİR SAVAŞ DEĞİLDİR”

“Dumlupınar’da kazanılan zaferin önemini, zaferin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri en güzel şekilde ortaya koymaktadır:
‘Hiç şüphe etmemelidir ki; yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Ebedi hayatı, burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, Devlet ve Cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır…’
Evet, 30 Ağustos 1922’de sadece bir savaş kazanılmamış, aynı zamanda Devletimizin ve Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, bu toprakların ebediyen Türk yurdu olduğu tüm dünyaya ilan edilmiştir. Büyük Önderimizin, ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!’ emriyle vatan toprakları düşman işgalinden temizlenmiş, İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle de kurtuluş mücadelemiz nihayete ermiştir.”

“CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET YAŞATMAK BİZİM EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZDUR”

“Bugün bizlere düşen en büyük görev; büyük yokluklar ve imkânsızlıklar içinde verilen bu şanlı mücadeleleri, vatan uğruna canlarını feda eden kahramanlarımızı unutmamak, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarmak için çalışmaktır.
Cumhuriyetimizin yılmaz bekçisi Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Büyük zaferler, yalnızca büyük milletler tarafından kazanılabilir’ sözünden aldığı ilhamla yoluna devam edecek, süngülerle, silahlarla ve kanla kazanılan askeri zaferleri; bilim, kültür, fen ve ekonomi alanlarında da taçlandıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Kayseri OSB Başkanı Yalçın’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Yalçın mesajında, “30 Ağustos, tüm dünyanın “bitti” dediği yer de, Türk milletinin; kurtuluş öyküsünü altın harflerle tarihe kazımasıdır. 30 Ağustos Zaferinin 103. yıl dönümünü  büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.” dedi.

Yalçın, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustosta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlığına ne denli düşkün ve sahip olduğunu göstermiştir.” diye konuştu.

Başkan Mehmet Yalçın, mesajını şöyle sürdürdü:

“30 Ağustos 1922’de yaşanan ve büyük zaferle sonuçlanan mücadele, Türk ulusunun yeniden dirilişidir. 30 Ağustos, tüm dünyanın “bitti” dediği yer de, Türk milletinin; kurtuluş öyküsünü altın harflerle tarihe kazımasıdır. 30 Ağustos, kahramanlığıyla destanlaşan Türk ordusu, yüreğindeki vatan sevgisinden aldığı güçle başlattığı vatan savunmasını düşmanı yurdumuzdan temizleyene dek sürdürmüştür. Bu destansı mücadelenin isimsiz kahramanları, hikâyeleriyle yurdun dört bir yanını sararak vatanımıza umut ışığı olmuştur. Büyük bir coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Sanayicilerimizin, Kayserili hemşehrilerimin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

KTO BAŞKANI GÜLSOY’DAN ‘30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’ MESAJI

“30 Ağustos Zaferi, Bağımsızlığın ve Cumhuriyetin Müjdecisidir”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu aydınlatan 30 Ağustos Zaferi, milletimizin varoluş mücadelesindeki en parlak sayfalarından biridir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Gülsoy mesajında şunları söyledi:

“26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet aşkının en kutlu nişanesidir. 30 Ağustos Zaferi, Cumhuriyetimizin doğuşunu müjdeleyen bir cemre, milletimizin yeniden dirilişinin simgesidir. Aziz milletimiz, bu zaferle sadece bağımsızlığını değil, aynı zamanda bu topraklarda ilelebet var olma kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bugün, 103. yılında aynı inanç, aynı azim ve aynı ruhla dimdik ayaktayız. Bu ruh, milletimizin birlik ve beraberliğinin en güçlü teminatıdır. Dün Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Büyük Taarruz’da ve yakın tarihte 15 Temmuz’da olduğu gibi; bugün de bekamıza yönelen tehditlere karşı vatanımız, bayrağımız ve istiklalimiz için her türlü fedakârlığı göze almaya kararlıyız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ sözü, 103 yıldır yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Bizler de bu bilinçle, atalarımızın bizlere emanet ettiği mirasa sahip çıkarak Cumhuriyetimizi birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltecek, daha da güçlendireceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti devleti, milletiyle bölünmez bir bütündür. Türk milleti, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

BAŞKAN BAĞLAMIŞ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış mesajında, 30 Ağustos’un sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda milletin birlik ve beraberlikle yazdığı büyük bir direnişin sembolü olduğunu belirtti.
“30 Ağustos 1922’de kazanılan bu tarihi zafer, Türk milletinin bağımsız yaşama kararlılığının en açık göstergesidir.” diyen Bağlamış, şu ifadeleri kullandı:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Dumlupınar’da kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin vatanına, özgürlüğüne ve onuruna sahip çıkma iradesinin bir sonucudur. Bu büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan tarihi bir dönüm noktasıdır. Bizler de iş dünyasının temsilcileri olarak, atalarımızdan devraldığımız bu kutlu mirası yaşatmak ve ülkemizi her alanda daha ileriye taşımak için kararlılıkla çalışıyoruz. Ekonomik kalkınma, üretim ve istihdamda güçlü bir Türkiye için üzerimize düşen görevleri yerine getirme azmindeyiz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun. Milletimizin birlik ve beraberlik içinde daha nice zaferlere ulaşacağına yürekten inanıyorum.”

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103’üncü yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

30 Ağustos’un Türk Milletinin bağımsızlık, özgürlük ve milli birlik mücadelesinin simgesi ve şanlı tarihine damga vurmuş önemli bir zafer olduğuna vurgun yapan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, mesajında şunlara değindi;

“Aziz milletimizin istiklâl ve istikbali uğruna verdiği varoluş mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yıl dönümünü, derin bir minnet, gurur ve şükran duygusuyla yâd ediyoruz. Bu kutlu zafer, sadece askeri bir başarı olmanın ötesinde, tarih boyunca özgürlüğünden asla taviz vermeyen bir milletin, bağımsızlık ve geleceğine sahip çıkma iradesinin en somut ve anlamlı ifadesidir.

Milletimizin imanla yoğrulmuş kararlılığı, sarsılmaz sabrı ve engin feraseti sayesinde kazanılan bu büyük zafer, hürriyet ve bağımsızlık uğruna verilen çetin bir mücadelenin neticesidir. Bu büyük zafer; bayrağını gururla dalgalandıran bir milletin, hiçbir zaman teslimiyeti kabul etmeyeceğinin açık ve net bir ilânıdır. 30 Ağustos, vatan topraklarını düşman işgalinden kurtarmak için “ya istiklâl ya ölüm!” diyerek canını ortaya koyan aziz ecdadımızın, tarih sahnesinde bir kez daha yazdığı kahramanlık destanıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün liderliği ve stratejik dehasıyla şekillenen bu zafer, sadece bir askeri harekât değil; milletimizin ortak inancının, büyük fedakârlıklarının, sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de somut göstergesidir. Anadolu’nun dört bir yanından yükselen samimi dualar, bitmek bilmeyen azim ve derin vatan sevgisi, bu zaferin kazanılmasında en önemli mihenk taşları olmuştur. 30 Ağustos, Türk milletinin bağımsızlık aşkını, esarete boyun eğmeme kararlılığını ve her türlü zorluğun üstesinden gelebilme gücünü simgelemektedir.

Kayseri Üniversitesi olarak bizler, bu eşsiz ve şanlı mirasın varisi olarak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmayı, vatanını, bayrağını ve inancını her şeyin üstünde tutan, sorumluluk sahibi, bilinçli bir gençlik yetiştirmeyi temel görev olarak kabul ediyoruz. Tarihten aldığımız güçle inanıyoruz ki; bu milletin mayasında birlik, dirlik, azim ve feraset vardır. Her türlü zorluk ve engel karşısında yılmadan, umutla ve kararlılıkla yürüyen gençlerimiz, 30 Ağustos’un anlam ve ruhunu yaşatmaya devam edecektir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyor; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten, en samimi duygularımla kutluyorum.”

ADD KAYSERİ ŞUBE ETKİNLİĞİ

30 Ağustos Zafer Haftası’na, vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi ziyaret ederek başladık. Şehitlerimizi ziyaret ederek hocamız ve üyemiz Kadim Şahin ile başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize dua ettik.

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz dördüncü kutlama programımız Zafer Kokteylini, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte Tılsımlı Bahçede gerçekleştirdik. Bu keyifli geceye ev sahipliği yapan Nazlı Hanıma, emek veren herkese, katılımcılara sonsuz teşekkürler.. Zafer haftası vesilesiyle yönetim kurulu üyemiz Burcu Avcı tarafından sunulan “Büyük Taaruzda Mustafa Kemal”, Eğitim ve Gençlik komisyonu tarafından hazırlanan “Milli mücadele ve Türk halkı” konulu tiyatromuza emeği geçen herkese yönetim kurulumuz olarak teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Kısa sürede hazırlanan özel kostümler, koreografi ve dijital içerikler etkinliğimize renk kattı ve bu konuda çalışan arkadaşlarımıza da destekleri için teşekkür ederiz.
Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında, 27 Ağustos Çarşamba günü saat 19:30’da, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda önce Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Avcı Büyük Taarruzda Mustafa Kemal’i anlatarak sunum yaparken sonrasında Dernek gençlerinin hazırladığı “Milli Mücadele ve Türk Halkı” konulu tiyatro gösterisi sahnelendi. Burcu Avcı ‘Daima izinde, gölgesinde, aşkla, heyecanla Atamı anlatacağım nice 30 Ağustoslara’dedi. 
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. Yılı Büyük Zaferimizin coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz!
Çelenk Bırakma Töreni Tarih: 30 Ağustos  Saat: 09.30  Yer: Cumhuriyet Meydanı / Atatürk Anıtı
Fener Alayı ve Yürüyüş Tarih: 30 Ağustos  Saat: 19.30  Başlangıç: Kasseria  Bitiş: Cumhuriyet Meydanı Gelin, bu anlamlı günü hep birlikte coşkuyla kutlayalım!

Başkan Erkan’dan 30 Ağustos mesajı

Hacılar Genç İş Adamları Derneği (HAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Erkan, Büyük Zafer’in 103’üncü yıldönümü vesilesiyle yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1919’da yakılan bağımsızlık meşalesi, milletimizin inancı ve kararlılığıyla 30 Ağustos 1922’de Büyük Zafer ile taçlanmıştır. Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bu eşsiz zafer, milletimizin “ya istiklal ya ölüm” diyerek neleri başarabileceğinin en açık göstergesidir.

30 Ağustos; sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda bağımsızlık, birlik ve beraberlik yolunda verilen mücadelenin destansı bir ifadesidir.

Bugün bizler, genç girişimciler ve iş dünyasının temsilcileri olarak, bu büyük mirasın sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyor; ülkemizi daha güçlü, daha yenilikçi ve daha müreffeh yarınlara taşımak için çalışıyoruz.

Bu gurur gününde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun: “30 Ağustos, Milletimizin İstiklal Aşkının En Yüce Zaferidir”

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 103. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Büyük Zafer’in, milletin var olma iradesini tüm dünyaya ilan eden eşsiz bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
Altun açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“30 Ağustos, milletimizin istiklal ve istikbal uğruna verdiği mücadelenin en parlak nişanesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahraman ordumuzun azim ve fedakârlığıyla kazanılan bu büyük zafer, hürriyet ve bağımsızlığımızın sarsılmaz temelidir. Bugün bizlere düşen görev, bu ruhu canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmaktır.”

“Ordumuz, Milletimizin Onuru ve Gücü”

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarih boyunca üstlendiği kritik rolü hatırlatarak, “Ordumuz, yalnızca sınırlarımızı değil, milletimizin onurunu, güvenliğini ve bağımsızlığını da korumaktadır. Kahraman Mehmetçiklerimizin cesareti ve fedakârlığı, milletimizin huzurunun en büyük teminatıdır” dedi.

“Şehitlerimizi Rahmet, Gazilerimizi Minnetle Anıyoruz”

Altun, mesajında şehit ve gazilere de özel bir vurgu yaparak, “Bu mukaddes toprakları bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Onların fedakârlıkları sayesinde hür bir vatanda yaşıyoruz. Bu emanet, bizlerin en kutsal sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

“30 Ağustos’un Ruhu, Yarınlara Işık Tutuyor”

Mesajının sonunda birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Altun, şunları söyledi:
“30 Ağustos, bizlere inancın, dayanışmanın ve fedakârlığın neleri başarabileceğini göstermektedir. Bu ruh, Cumhuriyetimizi daha güçlü, daha adil ve daha müreffeh yarınlara taşıyacak yolun ışığıdır. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.”

TALAS’TA ZAFER COŞKUSU SANAT MÜZİĞİ KONSERİYLE ZİRVE YAPTI

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen “Malazgirt’ten Dumlupınar’a Zafer Haftası Etkinlikleri” birbirinden özel ve anlamlı programlarla sürüyor.

Etkinlikler kapsamında Mevlana Meydan Parkı’nda sahne alan şef Suat Deringöl yönetimindeki Talas Musiki Cemiyeti Türk Sanat Müziği Korosu ve saz ekibi birbirinden güzel eserler seslendirdi. Koro, meydanı dolduran ilçe sakinlerine sanat müziğinin eşsiz eserlerinden oluşan unutulmaz bir gece yaşattı.

Konserin sonunda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Zafer Haftası etkinliklerine ilişkin yaptığı açıklamada Malazgirt’ten Dumlupınar’a uzanan zaferlerin önemine değindi.

ECDADA SAYGI

Başkan Yalçın, “1071 Malazgirt Zaferi’nden 1922 Dumlupınar Savaşı’na, Alparslan’dan cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e kadar emek, can ve kan veren büyüklerimizin ruhu şad olsun. Bu vatanı onlara borçluyuz.” dedi.

TÜRK MÜZİĞİNE GÖNÜL VERENLERE DAVET

Talas Musiki Cemiyeti çatısı altındaki Türk Sanat Müziği Korosu hakkında da bilgiler veren Başkan Yalçın, “Buradaki kardeşlerimin hepsi gönüllü. Bir yıldan bu yana gece gündüz demeden çalışıyorlar. Kendilerini kutluyorum. Talas Musiki Cemiyeti çatısı altında 4 tane daha grubumuz bulunuyor. Arzu edenler yeni sezon başlarken arkadaşlarımıza katılabilir. Sizler de yeni gruplar kurabilirsiniz. Amacımız hem bir sosyal çevre oluşturmak hem de Türk müziğini sonraki kuşaklara aktarmak. Bugün buraya gelenler sadece eğlenmedi. Gönüllerine ve kulaklarına Türk müziğinin nakşı aşılanmış oldu. Bir hafta süren programlarımızla zaferlerimizi sadece anmakla kalmadık aynı zamanda yaşatıyoruz.” şeklinde konuştu.

Konserde Suat Deringöl ve ekibinin Başkan Yalçın’a hazırladığı şarkı sürprizi hem Başkan Yalçırn’dan hem de alandakilerden büyük alkış aldı.

FİNAL PARAŞÜT İNİŞ ALANINDA

Zafer haftası kapsamında son program 29 Ağustos 2025 Cuma günü saat 20.30’da Yamaç Paraşütü İniş Alanı’nda Zafer Yolu (Türkülerle Milli Mücadele Konseri) ile tamamlanacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında, Gevher Nesibe Spor Salonunda düzenlenen Mini Kızlar Voleybol turnuvası sona erdi.
Müsabakalar sonucunda dereceye giren takımlara Kupa ve Madalyaları, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ali ihsan Kabakcı, ASKF Başkanı ve TFF Bölge Müdürü Mutlu Önal, Spor Faaliyetleri Şube Müdürümüz Yakup Deliktaş ve Voleybol İl Temsilcisi İsmail Yıldırım takdim etti.Takımlarımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında; “Aziz milletimiz, 1071’de Malazgirt’te başlattığı şanlı yürüyüşünün ardından, 30 Ağustos’ta bu toprakları bize vatan yapan son zaferin altına imzasını atmıştır” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Milletimiz, her seferinde tarihimizi şanlı zaferlerle donatmıştır. Aziz milletimiz, 1071’de Malazgirt’te başlattığı şanlı yürüyüşünün ardından, 30 Ağustos’ta bu toprakları bize vatan yapan son zaferin altına imzasını atmıştır. Milletimiz, çok zor şartlar altında birlik ve beraberlik sayesinde kazandığı Kurtuluş Savaşı’yla barış ve huzur ortamını korumaya devam etmektedir. Düşmana karşı 103 yıl önce nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı mücadeleyi verme kararlılığı ile vatandaşlarımızın, Misak-ı Milli sınırlarımızın ve hatta İslam dünyasının güvenliği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, muasır medeniyetin tüm imkânlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, tüm halkımızın Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Nevşehir Belediye Başkanı  Rasim Arı’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki şanlı ordumuz, 103 yıl önce Büyük Taarruz zaferiyle, ‘Ya istiklal ya izmihlal’ diyerek Türk milletinin bağımsız karakterini bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir” diye konuştu.

Belediye Başkanı Rasim Arı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı ve ulusal bağımsızlığımızın temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladığımızı belirten Başkan Arı bu anlamlı günün, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadelenin, vatan sevgisinin ve kahramanlık destanının ölümsüz bir simgesi olduğunu söyledi.

Necip Türk Milleti’nin, dünya tarihine çıktığından bu yana hiçbir devletin himayesine girmediğini ve 30 Ağustos 1922 tarihinde bağımsızlığını tüm dünyaya bir kez daha ilân ettiğini vurgulayan Başkan Arı,  esaret altında kalmaktansa “Ya İstiklal Ya İzmihlal” diyerek bağımsızlığı için canını veren ve asla geri adım atmayan bir milletin ferdi olmaktan duyduğu onur ve gururu vurguladı.

Başkan Arı açıklamasında “Milletlerin tarihinde dönüm noktaları vardır. O dönüm noktaları o Milletin ayakta kalmasının temel sebeplerinden bir tanesidir. Bin yıllarca tarihe sahip olan Türk Devleti’nin en kıymetli zamanlarından en büyük zaferlerinden bir tanesi 30 Ağustos Zaferidir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatanın birliği beraberliği için ve yeniden Türkiye Cumhuriyeti’nin dimdik ayakta kalabilmesi için, aziz canlarını bu ülke için feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, saygıdeğer hemşehrilerimizin ve bütün milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

KESOB Başkanı Odakır’dan Zafer Bayramı mesajı

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Zaferimizin 103’üncü yılı kutlu olsun” dedi.

KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Şeyhi Odakır mesajında, Zafer Bayramı’nı hala aynı coşkuyla ve gururla kutlamaya devam ettiklerini söyledi.

Şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu olan KESOB’un Başkanlığını yürüten Odakır, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şunlara değindi: “Bundan 103 yıl önce Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Türk ordusu, Türk milletini düşmandan kurtarmak ve nihai hedefe varmak için Büyük Taarruz’u planladılar, hayata geçirdiler. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa, taarruzdan kesin sonuç almak için doğru zamanı beklemişti ve zamanı gelince de Türk ordusuyla birlikte kararlılıkla harekete geçti. Gazi Paşa tarafından 26 Ağustos 1922 yılında düşmana karşı taarruz emrinin verilmesiyle başlayan Türk milletinin bağımsızlık, özgürlük mücadelesi, günlerce süren kararlı taarruz harekatlarının ardından 30 Ağustos 1922 tarihinde Türk ordusunun kesin bir zafer elde etmesiyle sonuçlanmıştır. Türk milletinin vatan sevgisi, bayrağına olan sevdası, bağımsızlığına olan düşkünlüğü, birlik ve beraberliğinin önemi bayramımız vesilesiyle tekrardan akıllara gelmektedir. Türk milleti, Başkomutanlık Meydan Muhaberesi olarak da bildiğimiz Büyük Taarruz ile özgürlüğüne ne derece düşkün olduğunu bir kez daha göstermiştir. Böyle bir zaferin 103. yılında, başta esnaf ve sanatkarlarımız, üyelerimiz olmak üzere, hemşerilerimizin ve Türk milletinin şanlı Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle, rahmetle ve saygıyla yâd ediyorum. Ülkemizin ve şehrimizin her alanda verdiği mücadelelerde de Türk milletinin aynı kararlılıklarla birçok şeyin üstesinden geleceğine yönelik inancımızı diri tutuyor, daha nice yıllar bayramımızı aynı coşku ve gururla kutlamayı temenni ediyorum.”

Başkan Özdoğan: “30 Ağustos Zaferi, şer odakları için ders olmalıdır”

Başkan Özdoğan’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle mesaj yayımlayarak, milletimizin bağımsızlık mücadelesini ve elde edilen tarihi zaferi gururla hatırlattı.
Başkan Özdoğan, Büyük Zafer’in 103’üncü yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“1919’da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, Gazi Mustafa Kemâl’in ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustos, ‘YA İSTİKLÂL, YA İZMİHLÂL’ tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. 30 Ağustos 1922’de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.
30 Ağustos Zaferi, özellikle bugün ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kast eden terör örgütleri ve şer odakları için ders olmalıdır. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda ‘Büyük Taarruz’ ruhunun ne kadar diri olduğunun ifadesidir. Türkiye, terör örgütleri arasında ayrım yapmadan, vatandaşlarının can güvenliğini sağlayacak adımları hem ülke
toprakları içinde hem de terör örgütlerinin yuvalandığı komşu ülkelerde atmaya kararlıdır. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

 CHP MİLLETVEKİLİ EDİZ ÜN:30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Türk milleti, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesiyle Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış, 26 Ağustos 1922 sabahı Afyon Kocatepe’den Büyük Taarruz ile bağımsızlık yürüyüşünü hızlandırmıştır. 30 Ağustos’ta kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşunu ve Anadolu’nun düşmandan tamamen temizlenmesini sağlamış, 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimizin yolunu açmıştır.

Bu büyük zafer; kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla topyekûn mücadele eden milletimizin eseridir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emriyle taçlanan bu mücadele, yalnızca askeri değil, aynı zamanda siyasi, ekonomik ve toplumsal devrimlerin de öncüsü olmuştur.

Bugün bize düşen görev; Cumhuriyetimizin değerlerine, özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktır. Dün başardıklarımız, yarın da başarabileceklerimizin en güçlü kanıtıdır.

Bu vesileyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gurur ve coşkuyla kutluyor; bu büyük zaferi bizlere armağan eden Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

LAHEY, ZAFER BAYRAMI KUTLAMAMIZA KUCAK AÇTI

30 Ağustos Zafer Bayramı 103’üncü yıl kutlaması Lahey Büyükelçiliğimizde yapıldı.
‘Çiçeği burnunda’ Büyükelçimiz Fatma Ceren Yazgan ve Askeri Ataşemiz Umut Gökaslan’ın ev sahipliğindeki Kutlama resepsiyonuna Hollandalılar da saygı duydu.
Uluslararası Yüksek Adalet Divanı’nın bulunduğu Lahey, çocukluğumda bile beni duygulandırırdı…
İlhan KARAÇAY yazdı:
Henüz yaşım çok küçükken, radyo ve gazetelerde sıkça duyduğum “Lahey” ismi, bende tarifsiz bir heyecan uyandırırdı. Bunun sebebi, bu şehirde insanlığın adalet arayışını temsil eden iki önemli kurumun bulunmasıydı: Devletler arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için görev yapan Yüksek Adalet Divanı ve savaş suçlularını yargılayan mahkeme…
Çocukluk yıllarımda zihnime kazınan bu iki kurum, gençliğe adım attığımda gazeteci kimliğimle yolumun düştüğü yerler oldu. Hürriyet gazetesi adına Benelüks muhabirliği yaptığım dönemde, Türkiye-Yunanistan arasındaki Ege sorununun yargılanmasını Lahey’den takip etme şansına erişmiştim. Hatta, Türkiye’nin Lahey Sarayı’na hediye ettiği devasa halının hikâyesini de kaleme almıştım.
İşte böylesine duygusal bir bağ kurduğum Lahey’de, dün akşam 30 Ağustos Zafer Bayramımız coşkuyla kutlandı.
DİPLOMASİ VE ASKERİ DİSİPLİNİN YAN YANA GELDİĞİ AKŞAM
Henüz birkaç gün önce Hollanda’ya atanan ve Kral Willem Alexander’e güven mektubunu dahi sunmamış olan Büyükelçimiz Fatma Ceren Yazgan, Lahey’deki ilk ulusal gün resepsiyonuna ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadı. Büyükelçimize, resepsiyonun organizasyonunda Askeri Ataşemiz Deniz Yarbay Umut Gökaslan eşlik etti.
Ben de bu anlamlı resepsiyonda davetliler arasındaydım. Büyükelçimizin ve Ataşemizin beni kapıda sıcak bir tebessümle karşılamaları, doğrusu bana çocukluk yıllarımın o ilk “Lahey heyecanını” yeniden hissettirdi.
Resepsiyona, başta Amsterdam Başkonsolosumuz Mahmut Burak Ersoy, Rotterdam Başkonsolosumuz Sevgi Kısacık, Deventer Başkonsolosumuz Hakkı Emre Yunt, Maslahatgüzarımız ve diğer Büyükelçilik ve Başkonsolosluk mensuplarıyla, çok sayıda ülkenin büyükelçileri, askeri temsilciler, yabancı misyon şefleri, Hollanda’da görev yapan Türk askerleri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.
Büyükelçilik binasının etrafında Hollanda polisinin sürekli devriye gezdiğini görmek ise, adeta “Bu kutlamayı biz de önemsiyoruz” mesajı taşıyordu.
KONUŞMALAR
Kutlamanın açış konuşmasını Askeri Ataşemiz Deniz Yarbay Umut Gökaslan yaptı ve özetle şöyle dedi:
“30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin bağımsızlık iradesinin ve ordumuzun kararlılığının simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!’ emriyle vücut bulan bu zafer, bağımsızlık tutkumuzun ve milletimizin sarsılmaz azminin en parlak göstergesidir. Bugün burada, sadece bir askeri zaferi değil, aynı zamanda özgürlüğe, demokrasiye ve barışa adanmış bir milletin kararlılığını kutluyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bizler, bu tarihi mirası geleceğe taşımanın onurunu yaşıyoruz.”
Ardından kürsüye gelen Büyükelçimiz Fatma Ceren Yazgan, diplomatik zarafetiyle şunları dile getirdi:
“30 Ağustos Zaferi, yalnızca Türkiye için değil, insanlık için de bir ilham kaynağıdır. Çünkü bu zafer, işgal altındaki bir halkın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yeniden ayağa kalkabileceğinin en güçlü ispatıdır. Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesinden ilham alarak, bizler de özgürlüğün, barışın ve dostluğun yılmaz savunucuları olmayı sürdürüyoruz. Hollanda’daki görevime başlar başlamaz, böylesi anlamlı bir günde sizlerle bir araya gelmekten büyük onur duyuyorum.”
BAHÇEDEKİ SOHBETLER
Konuşmaların ardından resepsiyon Büyükelçiliğin bahçesinde devam etti. Misafirler, yaz güneşinin aydınlattığı yemyeşil bahçede, dostane sohbetler eşliğinde Türk mutfağından ikramlarla ağırlandılar.
O akşam, Lahey’deki Büyükelçiliğimizin duvarları sadece diplomatik nezaket ve askeri disipline değil; aynı zamanda ulusal gururumuza da ev sahipliği yaptı. Bu kutlama, Türk bayrağının Lahey semalarında bir kez daha onurla dalgalandığı unutulmaz bir gün olarak hafızalara kazındı.
Çocukluğumda adını duyduğumda kalbimi titreten Lahey’de, yıllar sonra Türk bayrağının gölgesinde yeniden duygulanmak bana büyük bir onur verdi.

Türk Gençliğini ülkesine, milletine, geleceğine sahip çıkmaya; kadim Türk derin devlet aklını ve örgüt yapısını tekrar kurmaya Çağırıyorum!

Ey Türk Milleti’nin geleceğe uzanan nefesi, yarınlara emin adımlarla yürüyen cesur yürekli gençliği!

Bugün, sadece bir konuşma yapmak için değil, tarihin sayfalarına kazınacak bir uyanış çağrısı için toplanmış bulunuyoruz. İNOSAM’ın 19. Geleneksel Gençlik Buluşması’nda, sizlere yalnızca sözler değil, bir milletin kaderini değiştirecek bir vizyon sunuyorum.

Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Gerçeği Hatırlayın!

Bugün yaşadığımız sayısız sorunun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun, yoksulluğun ve millet iradesinin önüne set çekilmişliğinin temelinde yatan neden, Türk Milleti’nin sahipsiz bırakılmış olmasıdır. Asırlardır bu toprakları ayakta tutan, stratejik derinliği ve organizasyon kabiliyetiyle dünyaya nizam veren Kadim Türk Devlet Aklının sistematik bir şekilde tasfiye edilmiş olmasıdır. Yerine ise, küresel efendilerin çıkarlarına hizmet eden, NATO artığı işbirlikçi zihniyetler ikame edilmiştir. Bu, bir yönetim sorunu değil, bir varoluş krizidir!

Ey Türk Gençliği! Derin Devlet Sizsiniz, Başka Yerde Aramayın!

Size sesleniyorum: Tarihinizden, kimliğinizden, atalarınızdan size miras kalan o kutlu akıldan haberdar olun! Bu, bir komplo teorisi değil, bir organizasyon, bir vizyon ve bir medeniyet tasavvurudur. Sevgiyi, şefkati, aklı, bilimi, adaleti, hukuku ve hakikati kıble edinen kadim Türk ruhunun yeniden teşkilatlanma çağrısıdır.

Sizler; Alparslan’ın Malazgirt’te, Fatih’in İstanbul’da, Mustafa Kemal’in Samsun’da taşıdığı o mücessem ruhun varislerisiniz. Sizlersiniz bu toprakların gerçek bekçileri, sizlersiniz geleceğin mimarları. Kendinizi küçük görmeyin, çünkü muhtaç olduğunuz kudret, sizin asil damarlarınızda akan o kandadır!

Türkiye, Tarihinin En Çetin Sınavlarından Birini Veriyor!

Ülkemiz, ekonomik krizler, sosyal çözülmeler, hukukun askıya alındığı karanlık günler yaşıyor. Liyakatsizlik, çağdışı bir zihniyetin eseri olarak milletin omuzlarına çöreklenmiş durumda. Peki, soruyorum size: Eğer gerçek anlamda milletin çıkarlarını gözeten, stratejik derinliği olan bir devlet aklımız olsaydı, bu hallere düşer miydik? Asla!

Kendini “derin” diye tanıtanlar, aslında milletin derin yaralarına tuz basanlardır. Onlar küresel sermayenin taşeronları, milli iradeyi gasp etmeye çalışan hainlerdir. Ancak unutmayın: Bu ülkenin gerçek derinliği, sizin yüreklerinizde, bilimin ışığıyla aydınlanan zihinlerinizde ve omuz verdiğinizde sarsılması imkansız olan o iradenizdedir!

Çağın Ötesine Geçmek İçin: Bilim, Teknoloji ve Adalet Üçgeninde Yeni Bir Türkiye!

Dünya, yapay zekâ, kuantum hesaplamalar, biyogenetik, uzay teknolojileri ve sürdürülebilir enerji devrimiyle yepyeni bir çağa adım atıyor. Peki Türkiye nerede? Maalesef liyakati değil, sadakati önceleyen bir anlayış yüzünden bu yarışın çok gerisinde kalmış durumda. Uluslararası sıralamalarda her geçen gün biraz daha geriye düşüyoruz. Bu, bir milletin potansiyelinin nasıl heba edildiğinin acı bir kanıtıdır.

Ancak sizler, bu gidişata dur diyecek olanlarsınız! Sizler; algoritmalar yazacak, kuantum bilgisayarlar geliştirecek, Mars’a ayak basacak, sürdürülebilir şehirler kuracak, sanatı ve kültürüyle tüm insanlığa ilham olacak bir nesilsiniz. İşte kadim Türk derin devlet aklı, tam da bu vizyonun ta kendisidir. Bu, sadece bir güvenlik aparatı değil, bilimde, teknolojide, ekonomide, diplomaside ve kültürde söz sahibi olan bir organizasyondur.

Yeni Bir Yapılanma: Dünyanın Dört Bir Yanında Filizlenecek Hücreler!

Size çağrım şudur: Bulunduğunuz her yerde – Ankara’da, İzmir’de, Erzurum’da, Diyarbakır’da, Berlin’de, Londra’da, Tokyo’da, New York’ta – bu kadim aklın birer neferi olun. Üniversite kulüplerinizde, laboratuvarlarınızda, teknoparklarınızda, sivil toplum kuruluşlarınızda, şirketlerinizde sevgi, şefkat, bilim, adalet, hakkaniyet ve hukuk temelinde örgütlenin. Birbirinize kenetlenin. Bu, bir isyan değil, bir diriliş, bir ihya hareketidir.

Ey Aziz Milletin Evlatları!

Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da canlarını feda eden atalarınız, bu vatanı sizlere emanet etti. Onlar sadece toprak parçasını değil, bir medeniyetin ruhunu, bir milletin onurunu ve istikbalini size bıraktılar. Şimdi o emaneti sahiplenme vakti! Bırakıp gitmeyin, terk etmeyin. Liyakatsizlere, hainlere, çıkarcılara geçit vermeyin.

Nerede olursanız olun, birleşin! Bilimle, teknolojiyle, sanatla, diplomasiyle, ticaretle bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırın. Her biriniz bu büyük davanın birer mimarısınız.

Tarih Sizi Çağırıyor!

Bu, bir başkaldırı değil, bir uyanış çağrısıdır! Artık suskunluk ve atalet zamanı değil, aksiyon ve diriliş zamanıdır. Mevlâna’nın sevgisini, Yunus’un insanlık anlayışını, Hacı Bektaş-ı Veli’nin hoşgörüsünü, Atatürk’ün çağdaşlaşma, muasırlaşma idealini bayrak yapın.Unutmayın: Derin Devlet Sizsiniz! Bu milletin geleceği sizin ellerinizde şekillenecek. Gelin, el ele verelim, bu aziz vatanı muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkaralım. Hakiki derin devlet, sizin ellerinizle yükselecek!Yaşasın Türk Gençliği!Yaşasın Türkiye!

Anadolu Kadın Hareketi Derneği 30 Ağustos’u Edremit’te kutladı: ‘Atatürk’ü unutturmayacağız!’

Anadolu Kadın Hareketi Derneği’nin 30 Ağustos kutlamaları kapsamında Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirdiği etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Etkinlikte, Kurtuluş Savaşı esnasında, komutanlarla Büyük Taarruz’u planlamak için göstermelik bir futbol maçı düzenleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi hamlesini anlatan Dernek Başkanı Birsen Temir Saraç, “Bu kavga sürüyor, sürecek. Demokrasiye, Cumhuriyet’e yeniden kavuşana kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Milli Mücadele kahramanlarımızı unutturmayacağız” diye konuştu.

Anadolu Kadın Hareketi Derneği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlen etkinlik, Balıkesir Akçay Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ın katılımıyla gerçekleşen etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Söyleşi ve konserlerin gerçekleştiği etkinlikte Harmandalı Grubu, sanatçı Faruk Bozkurt, Bendir Grubu ve Balıkesir Balıkesir Büyükşehir Orkestrası 80’ler 90’lar grubu sahne aldı.

Geceye damgasını vuran ise, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç’ın konuşması oldu. Kurtuluş Savaşı esnasında, komutanlarla Büyük Taarruz’u planlamak için göstermelik bir futbol maçı düzenleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi hamlesini anlatan Saraç, konuşması sırasında duygularına hakim olmakta güçlük çekti. 1. Dünya Savaşı’ndan sonra Osman Bey’in mezarına dahi işgalcilerin bayrağının dikildiğini belirten Saraç, Anadolu insanının böylesine umutsuz bir dönemde Atatürk’ün liderliği sayesinde emperyalistleri bu topraklardan kovarak bağımsızlığına kavuştuğunu söyledi.

“Hürriyetine sahip çıktılar”

Bununla beraber Atatürk’ün savaşın son anına kadar Türk milletine güvendiğine değinen Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı, bu topraklarda yaşayan insanların aralıksız 11 yıl boyunca savaşmasına rağmen elindeki son çarığıyla, çorabıyla cepheye koştuğunu Paşa’sına, toprağına, hürriyetine sahip çıktığını ifade etti. Saraç şunları kaydetti:

Tarihi futbol maçını anlattı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri Nutuk’ta belirttiği, Kurtuluş Savaşı esnasında 28 Temmuz 1922’de düzenlenip, arka planında Büyük Taarruz’un planlarının yapıldığı Akşehir’de oynanan tarihi futbol maçını anlatırken Atatürk’ün zekice kurguladığı hamlelerine dikkat çeken Birsen Temir Saraç, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Mustafa Kemal o kadar zekidir ki savaşın ortasında bir futbol turnuvası düzenleyerek tüm komutanları hissettirmeden Anadolu’ya çağırır ve yanında o meşhur emri verir. O öyle bir liderdir ki, hiç dikkat çekmeden, kimse anlamadan ordunun komutanlarını savaşın içinde tereyağından kıl çeker gibi toplamıştır yanına. Ve emri verir. Taarruzu emreder, ‘hazırlanın’ der.

“Atatürk’ü unutturmayacağız”

İşte bu topraklar, bu vatan böyle kurtuldu. Meclis sobayla ısınıyordu. Günde tek öğün yemek anca çıkıyordu. Savaşa giden Anadolu halkının ayakları kan içindeydi. Çoğu kangren oldu, savaş alanına ulaşamadan şehit oldu. Bu memleketi kanımızla, canımızla kurduk. Peki ama biz kuruyan nehirlerimizi, yanan ormanlarımızı, satılan topraklarımızı, yabancılara peşkeş çekilen madenlerimizi neden koruyamadık? Balıkesir’imiz bile kuruduysa bu demektir ki, biz Cumhuriyet’i korumakta sınıfta kaldık. Ama daha bitmedi. Bu kavga sürüyor, sürecek. Demokrasiye, Cumhuriyet’e yeniden kavuşana kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Milli Mücadele kahramanlarımızı unutturmayacağız.”

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KLASİK OTOMOBİL FESTİVALİNE RENK KATTI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 7’nci Kayseri Klasik Otomobil Festivali’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Klasik bir araçla arka koltukta Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni turlayan Başkan, şehre yayılan kültür ve nostalji rüzgarına öncülük etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği (EKOD) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Kayseri Klasik Otomobil Festivali’nin açılış programına katıldı. Festival kapsamında, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte klasik bir otomobile binerek arka koltukta millet bahçesini turlayan Başkan Büyükkılıç, vatandaşlarla selamlaştı, yoğun ilgi gördü.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan ve daire başkanlarının da katıldığı açılışta konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin kültürel ve turizm potansiyeline vurgu yaptı.

“Kayseri’miz Doğusuyla Batısıyla Bir Başka Güzel”

Etkinlikte yaptığı konuşmada 6 Eylül’de başlayacak Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “30 Ağustos Zafer Bayramı’mız da kutlu olsun” diyerek, milli birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kayseri’nin dört bir yanında devam eden yatırımlara değinen Büyükkılıç, “Değerli Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, her fonksiyona cevap verecek konumdadır. Etkinliklerle, yeme-içme mekânlarıyla, sosyal ve sportif içerikleriyle, sanat galerisiyle her yaş grubuna, her kesime hitap ediyor” diye konuştu.

Büyükkılıç, Kayseri’de kültürel ve turizm bağlamında Vali Gökmen Çiçek’in katkılarıyla yapılan çalışmaların ses getirdiğini ifade ederek, “Kayseri’miz doğusuyla batısıyla bir başka güzel” dedi.

“Kayseri, Anlatılmaz, Yaşanır”

Dünyayı yakından ilgilendirecek arkeolojik kazılardan gastronomi alanına, eğitimden turizme, müzelerden spora kadar birçok proje ve yatırımlardan bahseden Başkan Büyükkılıç, “Kayseri, kısacası anlatılmaz, yaşanır. Bu şehirde yaşamak herkese nasip olmaz. Sizi tebrik ediyorum. Tüm hemşehrilerimiz, 250 araç, klasik otomobilleri gelin, görün, takip edin” diye konuştu.

Festivalin kentte kültürel bir buluşma noktası oluşturduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, vatandaşları 3 gün sürecek festivalde klasik otomobilleri görmeye davet etti.

Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Kemal Nakipoğlu ise desteklerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, festivalin yedinci kez düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti paylaştı.

Gençlerle ve vatandaşlarla klasik otomobiller önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Büyükkılıç, dernek tarafından hediye edilen tişörtü giydi, sergilenen proje otomobiline imza attı. Başkan Büyükkılıç, samimi ve içten tavırlarıyla festivale renk katarken, vatandaşlarla da güçlü bir gönül bağı kurdu.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÖZEL BİREYLERE YÖNELİK GÖNÜLLERİ TİTRETEN ETKİNLİĞİNİN YANKILARI SÜRÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylere yönelik gerçekleştirdiği anlamlı farkındalık çalışmasının yankıları sürüyor. Görme engelli vatandaşlara ilk kez bisiklet sürme deneyimi sunan etkinlik Türkiye Belediyeler Birliği Dergisi İller&Belediyeler’de de yer buldu.

İklim Değişiyor, Su Yönetimi Mümkün’ başlıklı kapağı ile okurların beğenisine sunulan derginin güncel sayısında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, toplumsal farkındalığı arttırmak ve engelli bireylerin sosyal hayata katılımını desteklemek için gerçekleştirdiği faaliyet ile adım attığı ifade edildi.

Gönülleri Titreten Anlamlı Etkinliğin Yankıları Sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. bünyesinde hizmet veren gönüllü otobüs şoförlerinin, KAYBİS bisikletleri aracılığı ile bu sevince ortak olarak özel bireylerin bisiklet sürme heyecanını yaşattığı gönülleri titreten anlamlı etkinliğin yankıları, basında da kamuoyunda da sürüyor.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde görme engelli vatandaşların bisiklet sürme hayalini gerçeğe dönüştüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ilk kez bisiklet deneyimi yaşayan görme engelli bireylerin sevincine ortak olmuştu. Söz konusu farkındalık, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) süreli yayını olan İller&Belediyeler Dergisi’nde de yer buldu.

Güzel Etkinlik Tekrardan Gündeme Gelmiş Oldu

Görseli ile birlikte gözler önüne serilen etkinlik, yerel yönetimler alanındaki önemli bir yayın ile tekrardan gündeme gelmiş oldu.

BÜYÜKŞEHİR’İN, ZAFER BAYRAMI COŞKULU TENİS TURNUVASI TAMAMLANDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103’üncü yılına özel olarak düzenlediği tenis turnuvasında zafer bayramı coşkusunu sporla taçlandırdı. 26-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen heyecan, rekabet ve milli birlik duygusunun zirveye çıktığı organizasyonda ödüller de sahiplerini buldu.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde sporu Kayserililerin yaşam biçimi haline getirme gayretini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., özel gün ve haftalarda özel organizasyonları ile sporseverleri bir araya getirmeyi sürdürüyor. Bu çerçevede, Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramı Tenis Turnuvası düzenledi.

26-30 Ağustos 2025 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleşen turnuva, hem profesyonel hem amatör tenisçileri 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu ile buluşturdu. 7 ile 65 yaş aralığındaki sporcuların mücadele ettiği turnuvaya toplam 256 sporcu katıldı. Beş gün süren müsabakalarda 250 karşılaşma oynanarak kıyasıya rekabet yaşandı.

Turnuva sonunda dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle takdim edildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen ile Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Fatih Çağan tarafından sporculara madalyaları takdim edilirken, sporcular ve aileler, organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., düzenlediği bu anlamlı etkinlikle sporculara hem Zafer Bayramı coşkusunu yaşattı hem de tenis sporuna olan ilgiyi artırmayı hedefledi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Haberler

Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü
Yukarı Çık Butonu - Siyah Halka
Modern GDPR Çerez Popup