Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuk İstatistikleri
Güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocukların karıştığı olay sayısı 450 bin 803 oldu
Suça sürüklenen çocuklar en çok yaralama olayına karıştı
Güvenlik birimine gelen veya getirilen çocukların karıştığı olayların 114 bin 38’i suça sürüklenme nedeni ile gerçekleşti. Bu çocukların %31,4’üne yaralama, %30,5’ine hırsızlık, %5,0’ına uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, satmak veya satın almak, %4,4’üne tehdit, %3,4’üne ise pasaport kanununa muhalefet suçları isnat edildi.
Güvenlik birimlerine gelen çocukların çoğunluğunu suç mağdurları oluşturdu
Güvenlik birimlerine mağdur olarak gelen 170 bin 961 çocuğun %88,1’ini suç mağduru, %11,7’sini takibi gereken olay mağduru çocuklar oluşturdu. Suç mağduru çocukların %54,0’ının erkek, %46,0’ının kız çocuğu, takibi gereken olay mağduru çocukların %57,8’inin erkek, %42,2’sinin kız çocuğu olduğu görüldü.
Suç mağduru çocuklar en çok yaralama suçundan mağdur oldu
Güvenlik birimlerine suç mağduru olarak gelen 150 bin 615 çocuğun %55,3’ü yaralama, %14,5’i aile düzenine karşı suçlar, %12,2’si cinsel suçlardan mağdur oldu. Ayrıca mağdur çocukların %4,5’i tehdit, %3,0’ı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, %2,1’i ise hırsızlık suçlarından mağduriyet yaşadı.