Eğitim

TÜBİTAK 4006 da Kayseri Türkiye 6.sı

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı 2018-2019 çağrı dönemi proje başvuruları değerlendirme sürecinin tamamlandığını açıkladı. Ekinci, Kayseri’nin Türkiye genelinde desteklenen 144 proje ile 6.sırada yer aldığına dikkat çekti.

 Ekinci, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programının; 5-12. sınıf öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine bilimsel metodolojiye uygun şekilde çalışmalar yaparak elde ettikleri araştırma sonuçlarını sergileyebilecekleri bilim fuarlarına destek verilmesini amaçladığını belirterek şunları söyledi.

“Türkiye genelinde 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı 2018-2019 çağrı döneminde yapılan 13.541 proje başvurusunun değerlendirme süreci tamamlandı. Bunlardan 4678 proje kabul edilmiştir. İlimiz 144 proje ile Türkiye’de 6.sırada yer almıştır. Projelerde emeği geçen başta Kayseri TÜBİTAK 4006 İl Temsilcilerine, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Ekibine, okul müdürlerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Bunu yanın sıra TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destek Programlarından olan 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı sonuçları açıklandı. Yeşilhisar İlçesi Hızır İlyas Ortaokulunun hazırlamış olduğu proje desteklenmeye karar verilmiştir.Yine TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destek Programlarından olan 4007 Bilim Şenliği Çağrısı sonuçları açıklandı. Bu kapsamda Kayseri Çetin Şen Bilim Sanat Merkezi ve Kayseri Bilim Merkezinin de projeleri de desteklenmesi için uygun bulundu.”

Develi’deki Tüm Okullar Artık Zorunlu Hizmet Kapsamında
2735 sayılı TD Aralık 2018 tebliğiyle Develi merkez dahil olmak üzere tüm okullar zorunlu hizmet kapsamına alınmıştır.

Uzun zamandır Develi Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu konunun takipçisi olduklarını belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Kadrolu öğretmenlerin daha çok tercih etmesiyle ilçemizdeki eğitim kalitesini artıracak olan bu uygulamanın Develimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu anlamda Develi’mizin eğitim hayatındaki kalitenin artması için mücadele eden ve Ankara’da bizlere her daim destek olan siyasi büyüklerimiz başta olmak üzere, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci, Develi Kaymakamımız Murat Duru, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat Toprak, AK Parti İlçe Başkanımız Osman Turan’a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü