Sağlık

Kayseri Sağlık Müdürü ‘arı’ gibi…

Kayseri Sağlık Müdürlüğü, Verem Eğitim ve Propaganda Haftası nedeniyle halkı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir AVM de stand açtı. Hergün, 10.00 ile 22.00 saatleri arasında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan stantta broşürlerle halkın bilinçlendirilmesine yönelik bilgilerle çeşitli hediyeler veriliyor. Etkinlik alanını ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hacı Bedir ve halkla bir araya geldi. Benli, veremin önlenebilir bir hastalık olduğunu belirterek, özellikle gece terleme ve öksürüğü olanların uzman bir hekime gidip muayene olmaları gerektiğini tekrarladı,  stantta bulunan sağlık personeli ve broşürlerle halkı bilinçlendirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Sağlık Müdürü Benli daha sonra, Görme Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimin’de görme engelli personel ile bir araya geldi. Etkinlikte; görme engelli personelin taleplerini dinleyen Benli ” Görme duyu organları içerisinde en önemli organların başında geliyor, ama ne yazık ki engelli olmayanların olanları anlayabilmesi zor oluyor. Engelsiz bir hayat, engelsiz zihinlerle olur, zihinlerdeki engeller kalkarsa her şey güzel olacak” dedi.

İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Osman Kalpaklıoğlu Aile Sağlığı Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu ve Belsin de bulunan İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve Komuta Kontrol  Merkezini ziyaret ederek Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Deniz Güney’den bilgi aldı  112 telsizinden personele “merhaba” anonsu yaptı.

Benli ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hacı Bedir,  Çevre ve Çalışan Birimi’ni gezdi.  Çevre ve Çalışan Birim Sorumlusu Ali Özdoğan’a yeni görevinde başarılar dileyerek Çevre ve Çalışan Birimi personeliyle bir araya geldi. Ayrıca aynı bina içerisinde yer alan Hacı Kadir Tanver Aile Sağlığı Merkezindeki Aile Hekimlerini de ziyaret ederek;  Aile Hekimi Uzmanı Dr. Deniz Torbalı Dilden ve Aile Hekimi Dr. Hakan Çeşme’yle de Aile Hekimleri ve Aile sağlığı merkezlerinin durumu hakkında istek ve önerileri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli Başkanlığından, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonunda her hafta düzenli olarak yapılması planlanan ilk değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Verem haftası ile ilgili faaliyetler, görme engelliler ile ilgili yapılabilecek etkinlikler, şehir hastanesi ile ilgili geleceğe yönelik planlama ve çalışmalar, taşeron işçilerin kadroya alınması için kurulacak komisyon ve çalışmaları hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel İletişim Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası