Gündem

Kurtulmuş: FETÖ'de acıma, merhamet ve adaletsizlik olmayacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bir televizyon kanalında Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasında hükümetin atacağı adımları değerlendirdi. Devletin içindeki FETÖ’cülerin tespit edilip temizleneceğini ifade eden Kurtulmuş, devletin yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydetti.
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının, olağanüstü olacağını vurgulayan Kurtulmuş, “Bu YAŞ, bir anlamda TSK içindeki mikropların temizlenmesi bakımından önemli kararlara sahne olacaktır” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığı’nın çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Kurtulmuş, “Hiçbir müsamahada bulunmadan ama hiçbir şekilde adaletin temel prensiplerinden şaşmadan gerekli kararları alacaktır” diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bundan sonrası için üç mesele olduğunu ifade etti. “Birincisi, darbe girişiminin mahiyetinin bütün unsurlarıyla ortaya çıkarılmasıdır” diyen Kurtulmuş, kimin, nerede, ne kadar bu işin içine girdiğinin, kimin ne tavır gösterdiğinin saptanacağını ifade etti. Kurtulmuş, “Bütün bu sorgulamalar sonucu ben çok bilgiler çıkacağını düşünüyorum. Kara kaplı defter açılmıştır” dedi.
Atılacak adımların ikincisinin FETÖ’cülerin devlet içinden temizlenmesi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş şöyle konuştu:
“Uzun yıllar ordu ve diğer kurumlarda yerleşmiş, Cumhurbaşkanının yaverleri, muhafız alayı, Genelkurmay Başkanı Özel Kalem Müdürü, emir eri gibi bunların takiye üzerindeki ustalıkları da göz önünde bulundurulursa bunları tespit etmek devletin yapacağı ikinci iştir. Herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Bu çok vakit alacak. Sadece bu YAŞ’ta değil önümüzdeki yıllarda da bu temizliğin yapılması gerekiyor. Olağanüstü Hal çerçevesinde ilgili bakanların onaylarıyla kamunun içindeki kişiler kamudan ayıklanacak. Burada ölçümüz hiçbir şekilde acıma ve merhamet duygusu içinde olmamak ama asla adaletsiz davranmamak.”
“Üçüncü alan devletin bütünüyle tüm kurum ve kuruluşlarıyla demokratikleşmesidir” diyen Kurtulmuş, devletin yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti. Sivil- asker ilişkilerinin yeniden tanımlanması gerektiğini kaydeden Kurtulmuş şunları söyledi:
“Devleti hem demokratikleştirmeliyiz hem de bütün kesimlere açmalıyız. Üç temel prensibimiz var; ehliyet, liyakat ve millete sadakat. Bu üç prensip içinde olanları alacağız. Hiçbir liyakatı olmayanların devlet kadrolarına girdiğinin, hakimlik sınavından aynı evde kalanların hepsinin 100 üzerinden 100 aldığının, sınav sorularının çalındığının, insanlara zorla ordudan ayrılması için baskı yapıldığının ortaya çıktığını ifade eden Kurtulmuş, “Bunları önlemenin yolu sistemi demokratikleştirmek, devleti bütün millet fertlerine açmaktır” dedi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü