YKS sınavı, ücretsiz ulaşım ve başarı dileği

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN YKS ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 18-19 Haziran tarihlerinde üç ayrı oturumda düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) öğrenciler için toplu ulaşımın ücretsiz olduğunu açıkladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumartesi ve Pazar günü Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek öğrencilere başarılar dileyerek, öğrencilerin destekçisi olduklarını belirtti.

Başkan Büyükkılıç, öğrenciler için toplu ulaşımın ücretsiz olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Geleceğimizin teminatı gençlerimizin yanında yer almayı ve her fırsatta onları desteklemeye devam edeceğiz. Zorlu bir yıl oldu. Bu maratonda çok yoruldular ve emek verdiler.  Gençlerimizi her zaman desteledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Sınavda başarılı olmak için ellerinde ne geliyorsa yapacaklarına olan inancımız tam.”

Sınava girecek öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Tüm öğrencilerimize şimdiden sınavlarında başarılar diliyorum. Rabbim hepsine zihin açıklığı versin” diye konuştu.

YKS’ye girecek öğrenciler 18-19 Haziran tarihlerinde sınav kağıtlarını göstererek toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabilecekler.

NNYÜ REKTÖRÜ GÜNEY, YKS’DE
ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, bu hafta sonu yapılacak Yökseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilere başarılar diledi.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak YKS ile ilgili bir açıklama yaptı. Üniversite adaylarının uzun ve yorucu bir eğitim ve çalışma sürecinden sonra geleceklerine yön verecek önemli bir sınava gireceklerini ifade eden Rektör Güney açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Üniversite adayı gençlerimizin, hayallerini gerçekleştirmek için yıllardır büyük emek harcayarak, fedakârlıkta bulunarak hazırlandıkları, hayatlarında önemli bir dönüm noktası ve Üniversiteli olma yolunda bir adım olan YKS´de başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Beklentimiz, geleceğimizin teminatı ve ülkemizin en değerli hazinesi olan gençlerimizin iyi eğitim almış, başarılı bir şekilde yetişmesidir. Üniversitemizin de temel hedefi, kültürde, medeniyette, bilimde, araştırmada, teknolojide ve yenilikte öncü rol oynamak ve lokomotif görevi üstlenmek, küreselleşen dünyada gelişmeleri iyi okuyup anlayabilen, ihtiyaçlara uygun, doğru, hızlı ve esnek çözümler üretebilen, araştırmacı, meraklı, azimli, hayal gücü yüksek, sosyal ve kültürel yönü güçlü bireyler yetiştirmektir. Bu doğrultuda başarıyı hedefleyen öğrencileri Üniversitemize bekliyoruz.”

Öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen tüm fedakâr öğretmen ve velilere de teşekkür eden Rektör Güney, ayrıca Üniversite tercih döneminde bölümler, burslar, indirimler gibi konularda bilgi almak, öğrenci merkezi, yurt ve laboratuvar gibi alanları görmek isteyen öğrencileri ve aileleri Üniversitelerine davet etti.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ
-KOCASİNANLI ÖĞRENCİLER, GENÇLİK MERKEZİNDE SINAVA HAZIRLANIYOR
Kocasinan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kocasinan Akademi Gençlik Merkezi’nde gençler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ve KPSS’ ye hazırlanarak, kitap okuyarak verimli zaman geçiriyor. Hafta sonu sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar dileyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın geleceğinin eğitimle şekilleneceği bilinciyle gençlik merkezlerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Eğitim alanında her zaman olduğu gibi sınav döneminde de gençlerimizin yanındayız” dedi.
Kocasinan Belediyesi olarak eğitime ve öğretime hassasiyetle destek verdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Rabbim gençlerimizin geleceklerini aydınlık etsin. Bütün gayretimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği içindir. Gençlerimize daha güzel yarınlar bırakmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak bugüne kadar eğitim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bundan sonra da eğitim-öğretime desteği artırarak devam ettireceğiz ve ülkemizin geleceği olan gençlerimiz, çocuklarımız için yatırımlarımız devam edecektir. Bu doğrultuda Kocasinan Akademi Gençlik Merkezi’nde yavrularımız, hem eğlenerek öğreniyorlar hem de sosyalleşerek keyifli zaman geçiriyorlar. Böylelikle gelecek nesillerimizi, yetenek ve ilgi alanlarına göre yönlendirerek, sosyal yaşama hazırlıyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak, eğitimden sağlığa, kültürden sanata hayatın her alanında Kayserililerin yanında yer alarak, Kocasinan’da yaşamanın ayrıcalık olduğunu gösteriyoruz. Bu vesileyle hafta sonu sınava girecek olan gençlerimize hayatları boyunca iyiliklerle ve güzelliklerle dolu bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.
Gençlerin daha iyi ve daha güçlü bir alt yapıyla yetişmeleri için hizmete sunulan Kocasinan Akademi Erciyesevler Gençlik Merkezi’nden faydalanan öğrenciler ise hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirip, geleceklerine yön vermelerine katkı sağladığı için Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, “Sınava hazırlanırken burayı tercih ettim. Çünkü buranın ortamı ders çalışma şevkimi artırıyor. Burada güzel bir ortam var. Sessiz ve konforlu ortamda ders çalışmak daha verimli oluyor. Diğer arkadaşların ders çalıştığını görünce daha fazla motive oluyorum. Çoğu zamanım burada ders çalışarak geçiyor. Böyle güzel bir kütüphane yaptığı için Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TALAS’TAN YKS’YE GİRECEKLERE DESTEKü
Talas Belediyesi, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilerin başarısını artırmaya yönelik ‘Sınav Taktikleri Semineri’ düzenledi.
18 Haziran Cumartesi günü yapılacak Temel Yeterlilik Testi ve 19 Haziran Pazar gerçekleştirilecek Alan Yeterlilik Testi öncesi öğrencilere katkı sağlamak amacıyla düzenlenen seminerde sınav öncesi motivasyon ve sınav sırasında stres yönetimiyle ilgili konular anlatıldı.
Talas Belediyesi Personeli Uzman Psikolog Gamze Akçınar tarafından verilen seminerde, sınav öncesi yapılması gerekenler, sınavdaki stresin azaltılmasına yönelik doğru nefes ve vücut egzersizleri gibi konularının yanı sıra sınav sırasında odaklanmayı arttırıcı tavsiyeler aktarıldı.
Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane Toplantı Salonunda yapılan seminere katılan öğrenciler, verilen bilgilerden dolayı Talas Belediyesine teşekkür etti.
“KÜTÜPHANE DE SEMİNER DE ÇOK FAYDALI”
Adaylardan Furkan Kiraz, ilk kez geçen yıl YKS’ye girdiğini ve istediği sonucu elde edemediği için bu yıl yeniden hazırlandığını belirterek, “Şuan içerisinde bulunduğumuz Talas Belediyesi 7/24 Kütüphanesinin de, gençleri bilgilendirme faaliyetlerinin de gayet yerinde olduğunu düşünüyorum, memnunum ve faydalanıyorum, devam etmesini de isterim. Yalçın Başkanımıza çok teşekkürlerimi ve selamlarını buradan iletiyorum. Sağ olsun, var olsun.” dedi.
“SEMİNER SINAV KAYGIMI AZALTTI”
YKS’ye girecek bir başka aday Elif Hilal Akçınar ise, ilk kez bu yıl sınava gireceğini ifade ederek, “Sınav için biraz heyecanlıyım. Çok faydalı buldum bu semineri. Kütüphaneyi de çok seviyorum. Uygulamaları ve faaliyetleri de çok etkin. Bu uygulama sınava dair kaygılarımı azalttı.” diye konuştu.
“YALÇIN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER”
Bir başka YKS adayı Ahmet Süt de, 12. sınıf öğrencisi olduğunu kaydederek, “Konferans çok öğreticiydi, çok faydalıydı. Sağ olsunlar çok yardımcı oldular. Yalçın Başkanımıza çok teşekkürlerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Özhaseki’nin katılımı ile Döndü-Şükrü Karaca ASM, İsmail Hakkı Durusu Parkı, Yusuf ve Hatice İşgüzar Akıl Küpü Kütüphanesi ile İkinci Bahar Evi Açıldı

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ, KAYSERİ’DE AÇILIŞ PROGRAMLARINA KATILDI Çevre, Şehircilik ve …