KGC 2021’in en iyileri ödüllerini aldı! İsmail Özdemir: Haber edinmek tarihin her döneminde insanlığın ihtiyaç duyduğu konulardan birisi olmuştur

2021’in en iyileri ödüllerini aldı!

Basın emekçileri için her yıl Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve Erciyes üniversitesi tarafından düzenlenen ödüllü medya yarışması düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyetince (KGC) düzenlenen 2021 Medya Yarışması ile Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesince verilen Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu.
Erciyes Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene, MHP Genel Başkan yardımcısı İsmail Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış, ilçe belediye başkanları, kurum ve kuruluşların müdürleri, öğretim görevlileri, ödül almaya hak kazanan yarışmacılar ve aileleri katıldı.

“Hepimize ciddi görevler düşmektedir”
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’de yerel ve ulusal basının can çekiştiğini söyledi. Medyanın karşı karşıya kaldığı sorunlara değinen Kösedağ, “Bunlar, ciddi boyutlara ulaşan tekelleşme, meslek etiğinde sapmalar, yozlaşmalar ya da ahlaki çöküş, medya ile siyaset arasındaki ilişkiler. Bu dengeleri iyi ayarlayabildiğimiz takdirde medya alanında daha iyi bir gelecek oluşturabileceğimizi düşünüyoruz. Bu anlamda hepimize ciddi görevler düşmektedir.” diye konuştu.
“BASIN İLE EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE ÇALIŞACAĞIZ”
Basın ile el ele gönül gönüle çalışacaklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şehrimizin çok daha güçlü, çok daha gelişmiş ve tüm dünyaya tanıtılması için siz basın mensupları ile el ele gönül gönüle çalışmalarımız sürecektir. Bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, eski Kayseri Mahallesi’ndeki bir konağımızı Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Gazeteciler Cemiyeti’mize ‘Basın Müzesi’ olmak üzere tahsis ettik. Bu müzede, matbaa makineleri, eski fotoğraf makineleri ve daktilo gibi Kayseri basınının 110 yıllık tarihiyle ilgili veriler olacak. Cemiyetimizin bu konuda çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından merhum Veli Altınkaya’nın adını yaşatacak olan ve basın tarihine ışık tutacak basın müzesini bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz. Modern bir şekilde dizayn edileceğini paylaşmak istiyorum. Bu vesileyle duayen gazeteci Veli Altınkaya başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm basın emekçilerine Allah’tan rahmet diliyor, sevenlerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.”

“MEDYA ÇALIŞANLARI EMEL HAKLARDAN YOKSUN”
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, yazılı, görsel ve işitsel medyanın yanında, internet mecrasının da bnasın yayın faaliyetlerinde kullanıldığı bir dönemin yaşandığını söyledi.
İnternet gazeteciliğini, basın meslek ilkelerinin yanında ahlaki, vicdani ve iyi bir sorumlulukla yapan çok sayıda kişi olduğunu belirten Özdemir, “Yaptıkları başarılı çalışmalarla hem yerel gündemi hem de ülke gündemini takip eden ve toplumun haber alma hakkına katkı sağlayan internet gazeteciliği, işini layıkıyla yapanlar dikkate alındığında başarılı bir hizmet vermektedir. Ancak aynı alanda çalışan gazeteci kardeşlerimiz ne yazık ki yazılı, işitsel ve görsel medyada çalışan meslektaşlarının sahip olduğu temel haklardan da yoksundur.” ifadesini kullandı.

Özdemir, TBMM gündemine gelmesi beklenen sosyal medyayla ilgili kanuni düzenlemede, internet gazeteciliği yapanların hak ve sorumluluklarının belirlenmesini ve internet haber sitelerinin de süreli yayın kapsamına dahil edilmesini beklediklerini vurgulayarak şunları kaydetti:
“Mecra ayrımı yapmaksızın gazeteciliğin getirdiği sorumlulukla hareket eden ve mesleğini internet ortamı gibi vuku bulan yeni koşullarda yürüten kesimlerle ilgili yapılacak yasal düzenleme; aynı zamanda basını sabote etme, kişilik haklarına saldırı ve hatta sürekli dezenformasyonla toplumsal huzura taarruz eden, böylelikle de milli güvenliğimize tehdit oluşturan olası gelişmeleri de engelleyebilecektir. Bazı yapancı fon kuruluşlarının son dönemlerde ülkemizde faaliyet gösteren gazeteci görünümlü isim ve yayın organlarını kullanarak Türkiye aleyhtarlığı yaptıkları sahanın internet ortamını kapsaması meselenin önemini açıkça ortaya koymaktadır. Meclis zemininde düzenlenecek bahsettiğimiz kanun teklifi ile dezenformasyonla mücadele kapsamında idari tedbirler güçlendirilirken toplumda endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yaymak da suç olarak kabul edilecektir. MHP olarak bu kanun teklifini büyük önem atfettiğimizi ve sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda, genel başkan yardımcımız, aynı zamanda İstanbul Milletvekilimiz sayın Feti Yıldız’ın Cumhur İttifakı anlayışıyla partimiz adına çok değerli faaliyetler yürüttüğünü paylaşmak isterim.”
KUPAYI KAYSERİ’YE GETİRMEK İÇİN EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞMALIYIZ
Kayserispor Kulübü Başkanı Berna Gözbaşı ise Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 büyük takımı eleyerek finale kaldıklarını anımsattı. Gözbaşı, bu süreçte şehir olarak bir ve beraber hareket etmeleri ve kupayı Kayseri’ye getirmek için el birliğiyle çalışmaları gerektiğini dile getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve iş insanı Süleyman Çetinsaya da ödül alan basın mensuplarını tebrik etti.
Dereceye girenlere ödülleri, protokol üyelerince takdim edildi.
Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili  İsmail Özdemir Kayseri Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 2021 Ödüllü Medya Yarışması ve Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada güncel konulara değindi, şunları söyledi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyetimiz tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen böylesine güzide bir törende daha aranızda bulunmaktan ötürü duyduğumuz memnuniyet ve mutluluğu ifade etmek istiyorum.
Ve yine ahirete intikal etmiş bulunan, basın camiamızın çok kıymetli isimlerine, başta Veli Altınkaya olmak üzere Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak basınımızın, aziz bildiğimiz milletimize karşı olan büyük sorumluluk ve değerinin farkındalığının gereği olarak siz değerli kardeşlerimizin gurur gününde yanında olmak bizim açımızdan son derece kıymetlidir.
Milletimizin ortak sesi kabul ettiğimiz, ahlaklı, vicdanlı, ilkeli ve milli duruşu ile basın camiamızın yürüttüğü tüm çalışmalar hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından büyük öneme sahiptir.
Dolayısıyla gazetecilik mesleği ve basının bizatihi kendisi bir sektör olarak değerlendirilmemeli, aksine kamuya olan sorumluluğunun kıymeti büyük olan ve övgüye layık tanımlamalarla karşılık bulmalıdır.
Bu sebeple milletimizin haber alma hakkının karşılanması ile ülkemize ve milletimize bağlılıkla emeğinin peşinde koşan şehrimizdeki tüm basın emekçilerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Bir araya gelmemize vesile olan ve tüm basın camiamızı kucaklama gayretiyle; Kayserimizin huzur, ahenk ve refahını öncelediğini her fırsatta gösteren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ne huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Şehrimiz basın yayın faaliyetleri anlamında Cumhuriyet dönemi öncesinden başlamak üzere dikkat çeken ve ses getiren faaliyetleri ile Türk Basın Camiası içerisinde mümtaz bir yer edinmiştir.
Açık yüreklilikle ifa etmek gerekirse Kayseri basın camiasının bu ulvi vasfı bugün de devam etmektedir.
Tarihsel perspektifle bakıldığında, 1910’lı yılların hemen başında Kayseri’deki basın yayın faaliyetleri başladığını ve gelişimine koyulduğunu görürüz.
Bu kapsamda Yunus Bekir tarafından çıkarılan ilk Türkçe gazetemiz Erciyes adıyla anılmış ve tarihe geçmiştir.
Kayseri’nin sahip olduğu yüksek potansiyel siyasi, iktisadi ve sosyal şartlar itibarıyla Türkiye nazarında nasıl ki değerli, dikkat çekici ve etkili bir konumdaysa aynı durumun basın camiamızı da içerisine aldığını ifade etmek gerekir.
Henüz Cumhuriyetin ilanından önce, İstiklal Harbi’nin sürdüğü dönemde yazılı basın faaliyetleri anlamında sürdürülen çalışma ve çabalarda dahi aynı durum mevcuttur.
Ali Dağı’nın eteklerindeki Zincidere’de Kurulu bulunan bir matbaa makinesi vasıtasıyla basılan, gayrimüslim cemaat tarafından çıkarılan bazı gazetelerde dahi milli mücadeleye verilen desteğin mahiyet ve kıymeti de yine hepimizin malumudur.
İşte bu Kayseri’ye ait bir ruh ve milli birlik ve beraberlik örneğidir.
Kayseri hangi koşul ve şart altında olursa olsun, önce ülkem ve milletim anlayışını özümsediğini, yaşadığını ve yaşattığını göstermiş kadim bir Türk şehridir.
Günümüze kadar gelinen süre zarfında bilhassa Kayseri’nin Türk siyasi tarihi için taşıdığı öneme ilave olarak bünyesinden yetiştirerek Türk Milleti’nin hizmetine sunduğu çok değerli siyaset ve devlet adamlarının varlığı da Kayseri basınının ulusal ve uluslararası çapta takip edildiği sonucunu doğurmuştur.
Bunun farkında olan basın camiamızın çok güzide ve değerli isimleri yorum, değerlendirme, yazı, haber ve diğer çalışmalarıyla Kayseri’nin potansiyelinin duyurulması ve gelişmesine katkı sağlamıştır.
Bugün Türkiye genelinde faaliyet gösteren çok sayıdaki ulusal medya kuruluşlarında görev alan, saygınlığı ve mesleki becerileri tescillenmiş olan çok kıymetli gazeteci arkadaşlarımız ve meslek erbaplarımız da vardır.
Kuşku yok ki bu duruma Erciyes Üniversitesi’nin ve ardından yeni kurulmasına rağmen kısa sürede adından söz ettiren Kayseri Üniversitesi’nin de katkıları büyük olmuştur.
Zira meslek açısından donanımlı bireylerin yetiştirilmesinde yüz akımız olan bu iki üniversitemiz sayesinde diğer meslek gruplarıyla birlikte gazetecilik de şehrimizle birlikte saygın bir seviyede anılmaktadır.
Bu sebeple huzurlarınızda Erciyes Üniversitesi Rektörümüz Sayın Mustafa Çalış ve Kayseri Üniversitesi Rektörümüz Sayın Kurtuluş Karamustafa beylere çok teşekkür etmek istiyorum.
Elbette kendilerinin şahsında böylesine değerli bir meslek kolunun saygınlığının korunması noktasında titizlikle öğrenci kardeşlerimizi yetiştiren muhterem hocalarımıza da şükranlarımı sunuyorum.

Haber edinmek tarihin her döneminde insanlığın ihtiyaç duyduğu konulardan birisi olmuştur.
Kişi ve olaylardan haberdar olma durumu sadece bireysel tavrı değil, toplumun huzur ve refahı ile kurum ve kuruluşların da çalışmaları açısından ihtiyaç duydukları bir konudur.
Hatta aynı koşul ülkeler için de geçerlidir.
Bu kapsamda mesleğini, getirmiş olduğu vicdani ve ahlaki sorumluluklarla yürüten, toplumsal huzur ve milli menfaatleri önceleyen anlayışa sahip olanlarca yürütülen her alandaki gazetecilik faaliyetleri büyük öneme sahiptir.
20. yüzyılın sonlarına kadar gazetecilik faaliyetleri anlamında mecralar bazında yazılı, görsel ve işitsel basının sahip olduğu önem, yüz yılın sonlarına doğru teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni bir seyir almıştır.
Bilhassa dijital medya kavramının hayatımıza girmesi gazetecilik mesleğini de etkilemeye başlamış, televizyonların izlenme oranları ile gazetelerin tirajlarında yaşanan kayıplar karşısında internet ve sosyal medyanın takip oranı yükselme eğilimine girmiştir.
Bu durum ticari kaygılar güden medya sahiplerinin önceliklerini etkilediğinden ne yazık ki gazetecilik mesleğini icra eden kardeşlerimiz yaşananlardan başta ekonomik olmak üzere sahip olduğu haklar bazında da kayba uğramaya başlamıştır.
Dolayısıyla gazetecilik mesleğinin saygın bir alan olarak faaliyet yürütebilmesi için konunun mevcut şartlarda hem bireyleri hem de kurumları içine alan geniş bir perspektifle değerlendirmesi elzemdir.
Teknolojinin ilerleyişi karşısında büyük medya kuruluşlarının tamamında görülen rekabete dayalı kaygılar, ne yazık ki gazetecilik mesleğini hakkıyla yapanları baskılamaktadır.
Bu durum etkisini daha çok yerel medyada göstermektedir.
Özellikle ulusal medya kuruluşları ile aynı mecrada faaliyet gösteren yerel televizyon kanalları adil olmayan bir rekabette adeta yaşam mücadelesi vermektedir.
Uydu yayın ücretleri başta olmak üzere ödemeleri gereken ücretlerin hemen hepsinde ulusal medya ile aynı sınıflandırmaya tabi tutulan yerel medyanın ne yazık ki aynı ölçüde reklama dayalı gelir olanağı bulunmamaktadır.
Bu yüzden, hemen her alanda gündemimize düşen ülke içi haberlerin ana kaynağı durumunda olan yerel medya kuruluşlarımız için, maddi sorumluluklarını hafifletecek karar ve düzenlemelerin yapılması elzemdir.
Zira bu kapsama girenlerin tamamı uzun süreden bu yana kıt imkânlar ve zor şartlarda çalışmalarını sürdürmektedir.
Mevcut durumdaki bazı şartların, yerel basınımıza olan maddi etkileri de basın camiasını olumsuz olarak etkileyen ana etkenler arasında yer almaktadır.
Yaşanacak herhangi bir olumsuzluk ise ne yazık ki aynı kuruluşlarda çalışan gazeteci arkadaşlarımızı da etkileyecek ve sektörde istihdam kayıpları yaşanabilecektir.
Bunun önüne geçebilmek adına verilecek her türlü gayrette samimiyetle gazeteci kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu yeri gelmişken ifade etmek isterim.
Zira gazetecilik mesleği toplumun vicdanının sesidir.
Bunun hakkını veren, ben merkezli olmayıp, biz merkezli kaygı taşıyan tüm meslek mensupları Türk Milleti’nin itibarlı ve yüksek karakterli mensuplarıdır.

Yazılı, görsel ve işitsel medyanın yanında, teknolojide yaşanan gelişmeler ve akıllı cihazların hayatımıza girmesiyle beraber internet mecrasının da basın yayın faaliyetlerinde kullanıldığı bir dönemde yaşıyoruz.
Bu alandaki ilerleme öyle yüksek boyutlara ulaşmıştır ki artık haber kaynağı olarak çoğu insan akıllı cihazlar, internet ve sosyal medyayı tercih etmektedir.
2022 yılı ilk aylarında yayınlanan verilere bakıldığında 7,91 milyara ulaşan dünya nüfusunun üçte ikisinden fazlası yani 5,31 milyarı cep telefonu kullanıyor.
Aynı şekilde internet kullanıcı sayısı ise dünya genelinde yaklaşık 5 milyar kişiye erişmiş durumdadır.
Bu rakamlara ülkemiz açısından bakıldığında yaklaşık olarak 69 milyon vatandaşımız sosyal medyayı kullanmaktadır.
Bunun nüfusumuza oranı %80 civarındadır.
Diğer yandan Türkiye’deki internet kullanıcılarının internette günlük olarak harcadığı ortalama zaman 8 saattir.
Bunun mobil cihazlarda geçirilen süresi 4 saat 16 dakika, bilgisayarlarda geçirileni ise 3 saat 44 dakikadır.
Ayrıca internet üzerinden TV izleyenlerin oranı yüzde 96,4’e, podcast dinleyenlerin oranıysa %17,6’ya erişmiş durumdadır.
Dolayısıyla en başta ifade ettiğimiz gibi insanlık artık haber alma hakkını internet ve dijital medya sahasında değerlendirmeyi tercih etmeye, hatta bunu gündelik alışkanlık haline getirmeye başlamıştır.
Bu ölçüde çok sayıdaki uluslararası, ulusal ve yerel medya kuruluşunun da aynı sürece adapte olabilmek için teknolojik altyapıya yatırım yaptıklarını ve bu mecranın öneminin farkında olarak yeni ilave platformlar kurduğunu görüyoruz.
Hatta çok sayıdaki saygın bazı medya kuruluşları -ki bunlar arasında önemli değere sahip gazeteler de mevcuttur- gelinen aşamada faaliyetlerini sadece dijital ortamda yürütmeye başlamıştır.
Böylelikle internet gazeteciliği kavramı hem meslek mensuplarının, hem de hepimizin hayatında önemli bir yer edinmeye koyulmuştur.
Bu sebeple internetin koşul, durum ve sınırları üzerinde çalışıp; milletimizin huzur ve refahını koruma hassasiyetini gözetme konusunda gerek gazetecilerin ve medya kuruluşu sahiplerinin, gerekse de kanun yapıcılar ve uygulayıcılar olarak hepimizin sorumluluğu vardır.
Ülkemizde internet gazeteciliğini basın meslek ilkelerinin yanında ahlaki, vicdani ve milli bir sorumlulukla yapan çok sayıda kişi mevcuttur.
Yaptıkları başarılı çalışmalarla hem yerel gündemi hem de ülke gündemimizi takip eden ve toplumun haber alma hakkına katkı sağlayan internet gazeteciliği, işini layığıyla yapanlar dikkate alındığında başarılı bir hizmet vermektedir.
Ancak aynı alanda çalışan gazeteci kardeşlerimiz ne yazık ki yazılı, işitsel ve görsel medyada çalışan meslek arkadaşlarının sahip olduğu haklardan yoksundur.
Dolayısıyla önümüzdeki süreçte meclis gündemimize gelmesi beklenen sosyal medyayla alakalı kanuni düzenlemede internet gazeteciliği yapanların da dikkate alınmaları, hak ve sorumluluklarının belirlenmesini, ayrıca internet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınmalarını bekliyoruz.
Mecra ayrımı yapmaksızın, gazeteciliğin getirdiği sorumlulukla hareket eden ve mesleğini internet ortamı gibi vuku bulan yeni koşullarda yürüten kesimlerle ilgili yapılacak yasal düzenleme; aynı zamanda basını sabote etme, kişilik haklarına saldırı ve hatta sürekli dezenformasyonla toplumsal huzura taarruz eden, böylelikle milli güvenliğimize de tehdit oluşturan olası gelişmeleri engelleyebilecektir.
Bazı yabancı fon kuruluşlarının son dönemlerde ülkemizde faaliyet gösteren gazeteci görünümlü isim ve yayın organlarını kullanarak Türkiye aleyhtarlığı yaptıkları sahanın internet ortamını kapsaması meselenin önemini açıkça ortaya koymaktadır.
Meclis zemininde düzenlenecek bahsettiğimiz kanun teklifiyle dezenformasyonla mücadele kapsamında idari tedbirler güçlendirilirken toplumda endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yaymak da suç olarak kabul edilecektir.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu kanun teklifine büyük önem atfettiğimizi ve Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda Genel Başkan Yardımcımız, İstanbul Milletvekilimiz Sayın Feti Yıldız’ın, Cumhur İttifakı anlayışıyla partimiz adına çok değerli çalışmalar yürüttüğünü böylesi bir günde, siz saygıdeğer basın mensuplarının huzurunda ifade etmek isterim.
Bu vesileyle ödül alan tüm gazeteci kardeşlerimi tebrik ederek başarılarının devamını diliyor; alnının terini siyasi faaliyetlerde bulunduğumuz her fırsatta gözlemlediğimiz tüm gazeteci kardeşlerimizin de her daim yanlarında olduğumu yinelemek istiyorum.
Ve muhterem heyetinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, MEDYA ÖDÜLLERİNDE KONUŞTU: “EL ELE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, Kayseri’nin değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan, 1,5 milyon nüfuslu, 5 üniversitesi, 3 organize sanayisi, 1 serbest bölgesi ile ticaretin ve endüstrinin merkezi olduğunu ifade etti.

Objektif ve tarafsız basına dikkat çekten Büyükkılıç, “Basınımızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini objektif, tarafsız bir şekilde demokrasimize katkı vererek yerine getirmeye devam edeceğine inanıyoruz. Demokratik ve şeffaf toplumun olmazsa olmazı olan basınımız vatandaşın gözü, kulağı, sesi olmaya devam edecektir. İlkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde kamuoyunun haber alma hakkına katkıyı sürdürdüğünü paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

“BASINIMIZIN GÜCÜ, BİZİM GÜCÜMÜZDÜR”

Başkan Büyükkılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, şöyle konuştu:

“Gazetecilik mesleğinin bugünkü konumuna gelene kadar zorlu aşamalardan geçtiği bilinmektedir. Birliğimiz, beraberliğimiz bereketimizdir. Basınımızın gücü, bizim gücümüzdür, halkın gücüdür, şehrimizin gücüdür, ülkemizin gücüdür. Kentimizde ne kadar güçlü basınımız olursa, bizler de bir o kadar güçlü oluruz. Basınımız ne kadar güçlü olursa, kadim kentimizde tarihimizi, sanayimizi, ticaretimizi ve gastronomimizi dünyaya duyurma fırsatımız olur. Ayrıca gazetecilerimizin, son dönemdeki sosyal medyalarda oluşan dezenformasyondan uzak bir şekilde, dijital medya mecralarının da gazetecilik adına sunduğu imkânlar doğrultusunda meslek ilkeleri ve basın ahlakından taviz vermeden mesleklerini yerine getirmeleri de hayati önemde olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir.”

Basın dünyasında çalışan ve emek veren gazetecilerin yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta, zaman zaman ise canını da tehlikeye atarak fedakârca ve özverili çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Büyükkılıç, “Ülkemizde ve şehrimizde önemli bir görev üstlenen basın mensuplarımızın vatanımıza, ay yıldızlı Türk bayrağımıza, dinimize, vatanımıza, milletimize bağlı olmaya ve bu değerleri her zaman el üstünde tutmaya devam edeceğinden şüphemiz yoktur” dedi.

GENÇ GAZETECİ ADAYLARINA SESLENDİ

Başkan Büyükkılıç, genç gazeteci adaylarına da seslenerek, “Ayrıca iletişim fakültelerinde lisans eğitimlerini sürdüren genç gazeteci adaylarının fakültede aldıkları teorik eğitimi profesyonel hayata taşıyacaklarına, kendilerini keşfedeceklerine de hiç kuşkumuz yoktur, buradan gazeteci adaylarımıza ve öğrencilerimize de selam ve sevgilerimizi gönderiyor, başarıların devamını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Basın ile el ele gönül gönüle çalışacaklarının altını çizen Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehrimizin çok daha güçlü, çok daha gelişmiş ve tüm dünyaya tanıtılması için siz basın mensupları ile el ele gönül gönüle çalışmalarımız sürecektir. Bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, eski Kayseri Mahallesi’ndeki bir konağımızı Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Gazeteciler Cemiyeti’mize ‘Basın Müzesi’ olmak üzere tahsis ettik. Bu müzede, matbaa makineleri, eski fotoğraf makineleri ve daktilo gibi Kayseri basınının 110 yıllık tarihiyle ilgili veriler olacak. Cemiyetimizin bu konuda çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından merhum Veli Altınkaya’nın adını yaşatacak olan ve basın tarihine ışık tutacak basın müzesini bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz. Modern bir şekilde dizayn edileceğini paylaşmak istiyorum. Bu vesileyle duayen gazeteci Veli Altınkaya başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm basın emekçilerine Allah’tan rahmet diliyor, sevenlerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.”

Başkan Büyükkılıç, Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel olarak düzenlediği 7 dalda 60’a yakın eserin katıldığı Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 2021 Ödüllü Medya yarışmasında dereceye girenleri ve Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri’ne hak kazananları tebrik ederek, “Yöneticisinden çalışanına, muhabir ve kameramanından, editörüne kadar tüm basın camiasına tarafsız, güvenilir, objektif ve ilkeli faaliyetlerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından ödül alan gazetecilere ödülleri verilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir