2022 VAKIF HAFTASI 9-15 MAYIS’TA KUTLANIYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü kurumlarından biri olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Anadolu topraklarında kökleri 1048’de atılan vakıf geleneğini ve medeniyetini muhafaza ederek gelecek nesillere aktarma gayesiyle ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma ile vakıf bilincini topluma ve özellikle de gençlere aşılama amacıyla ilk olarak 1983’te kutlamaya başladığı Vakıf Haftası’nı, 40 yıla yakın bir süredir her sene mayıs ayının ikinci haftasında yurt genelinde vakıf bilincini aşılamak ve vakıf medeniyetini anlatmak amacıyla düzenlediği etkinliklerle kutluyor.
Vakıf bilincini toplumda canlı tutmak, gelecek kuşaklara vakıf medeniyetini aktarabilmek amacıyla büyük atılımlar gerçekleştiren Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf haftasını her yıl belirlenen tema ile ilan ederek, toplumun her kesimine hitap eden yarışmalar, sergiler, sempozyumlar, çalışma grubu toplantıları, kardeş vakıf toplantıları gibi etkinlikler düzenleyerek toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneği olan vakıf bilincinin gelişmesine katkı sağlayacak çalışmalar yapmaktadır.
2006’dan beri her yıl farklı bir tema ile kutlanan Vakıf Haftası, bu yıl “Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği” temasıyla kutlanıyor.
2022 yılı Vakıf Haftası vesilesiyle; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un katılımlarıyla Vakıflar Genel Müdürlüğünce düzenlenecek törende “2022 Vakıf İnsan Ödülleri” sahiplerini bulacak.
“Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği” temasıyla 9-15 Mayıs’ta kutlanan ve sloganı “Birr’den Binlere” olarak belirlenen Vakıf Haftası kapsamında yaptığı işler ve iyilik projeleriyle ülkemiz ve toplumumuz için yol gösterici olan “Vakıf İnsan”lara ödül verilecek.
Vakıf Haftası Açılış Programı ve Ödül Töreni, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 20.00’de düzenlenecek.
Hafta boyunca ise Tüm Bölge Müdürlüklerince bir dizi etkinlik planlanacak.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

HER 10 KADINDAN BİRİ ENDOMETRİOZİS

Endometriozis diğer adıyla çikolata kisti, rahim iç zarının rahim dışında bir yerde bulunması olarak tanımlanıyor. …