2021-2022 AV SEZONUNDA KAÇAK AV YAPANLARA CEZA YAĞDI

Kayseri’de 2021-2022 av sezonunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce yasa dışı av yapan 126 kişi hakkında yasal işlem yapılarak 250 bin 306 ₺ idari para cezası, 94 bin ₺ tazminat cezası olmak üzere toplam 344 bin 306 ₺ idari para cezası uygulandı.

Yapılan denetimlerde haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış 12 tüfeğe mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konuldu. Bu ve benzeri cezalara maruz kalmamak için ava çıkacak vatandaşların avlanma ruhsatları ile ava çıkmaları, av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme gibi evrelerini göz önünde bulundurarak yasak sahalara ve özellikle av sezonlarının açılış kapanış zamanlarına dikkat ederek avlanmaları önerildi. Avlanma belgesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne başvurulması gerektiği hatırlatıldı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Ramazan Bağışlarınızla, Fitre ve Zekâtlarınızla  “ÖNCE ÇOCUKLAR İYİLEŞSİN”

LÖSEV, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı dayanışmanın en yoğun yaşandığı Ramazan Ayında fitre, fidye …