İçişleri-Adalet

112 ve UMKE Ekipleri dağda yaralanan çobanı kurtardı

Develi’nin  Kulpak Mahallesi Yaylası’nda dağlık arazide çobanlık yaparak geçimini sağlayan A.D. yüksek bir yerden düşerek yaralandı. Yanında bulunan arkadaşı 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım talebinde bulundu. Çağrıyı alan 112 Komuta Kontrol Merkezi ilgili birimleri harekete geçirdi.

Olay yerine 112 acil yardım ambulansı ve UMKE ekipleri görevlendirildi. Hızla hareket eden ekipler şehir merkezine 70 kilometre mesafedeki Kulpak Mahallesi’ne ulaştı. Sonrasında zorlu arazi koşulları ile mücadele eden ve tırmanan toplam 5 kişilik UMKE personeli yaralı çoban A.D.’ye ulaştı.

İlk değerlendirme sonrası sağ bacak alt kısmında kırık tespit edilen A.D. olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrası bekleyen ambulansla Develi Hatice Muammer Kocatürk Devlet Hastanesi’ne nakledildi. Muayene edilip tetkikleri yapılan A.D. ileri tetkik ve tedavi için Kayseri Şehir Hastanesi’ne nakledildi. En zor şartlarda 7/24 görev yapan 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE ekipleri başarılı bir operasyona daha imza attı.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü