İçişleri-Adalet

YPG’li iki Çek: Bizi Almanlar ve Fransızlar eğitti!

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla Çek Cumhuriyeti vatandaşı iki YPG militanı kıskıvrak yakalandı. Teröristlerin “Serxwebun Botan” kod adlı Miroslav Farkas ile “Zelane Botan” kod adlı kadın terörist Marketa Vselichova oldukları belirlendi.

Fransız lejyon kamplarında ve Alman Özel Kuvvetleri’nde YPG saflarında çatışmaları için eğitildiklerini itiraf eden teröristler, Suriye’de Fransız lejyonerler, Alman Özel Kuvvetleri’nden ve Amerikan Özel Birlikleri’nden çok sayıda asker gördüklerini ve birlikte çatışmaya girdiklerini söylediler.

Militanların terör örgütü YPG’ye silah üstü termal dürbün ve sağlık malzemeleri temin etmek için Avrupa’ya gitmeye çalıştıkları belirlendi. Terör örgütü YPG’li 2 militanın Şırnak’a geleceği bilgisi üzerine şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi. Çek Cumhuriyeti vatandaşı “Serxwebun Botan” kod adlı Miroslav Farkas ile “Zelane Botan” kod adlı kadın terörist Marketa Vselichova sınırı geçerken yakalandı.

Emniyette ifadeleri alınan yabancı teröristler YPG ile olan bağlarını itiraf ederken, YPG’ye verilen dış destekle ilgili de önemli bilgiler verdiler. Terörist Miroslav Farkas, 2015’ten bu yana terör örgütü saflarında yer aldığını itiraf etti. Avrupa’ya silah üstü termal dürbün ve sağlık ekipmanı temin etmek için giderken yakalandıklarını söyleyen Farkas, terör örgütü YPG saflarında keskin nişancı tüfeği kullandığını söyledi. Kadın terörist Marketa Vslichova ise örgüt adına Avrupa-Suriye arasında lojistik, sağlık ve eleman temini gibi faaliyetlerde bulunduğunu itiraf etti.

Teröristler Fransız lejyon kamplarında ve Alman Özel Kuvvetleri’nde YPG saflarında çatışmaları için özel eğitim aldıklarını da itiraf ettiler. Suriye’de Fransız lejyonerler ve Alman Özel Kuvvetleri’nden askerlerin olduğunu söyleyen teröristler Amerikan Özel Birlikleri’nden de çok sayıda asker gördüklerini belirttiler. Yabancı teröristler, Fransız, Alman ve ABD’li askerlerle birlikte çatışmalara girdiklerini de itiraf ettiler. İki yabancı terörist, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonun YPG saflarında terörist faaliyette bulunan yabancı şahıslara karşı yapılan ilk operasyon olduğu kaydedildi. (Sabah)

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü