Türk olimpiyat köyünde Garip Erkuyumcu’nun ölüm şoku
2012 Londra Olimpiyatları’nda görev yapacak Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) Hakem Komitesi’nin Türk üyesi Garip Erkuyumcu, kaldığı otel odasında ölü bulundu.
Sabah saatlerinde kaldığı otel odasında kalp krizi geçiren AIBA Hakem Kurulu Üyesi’nin vefatı Türk sporcularımızın morallerini bozdu. Şu dakikalarda 73 yaşındaki Erkuyumcu’nun cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi için hazırlıklar yapılıyor.
Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Erkuyumcu’nun kaldığı otel odasında ölü bulunduğunu belirterek, “Haberi alır almaz otele geldim. Büyük üzüntü içindeyiz” dedi.
DAHA ÖNCE DE KALP KRİZİ GEÇİRMİŞTİ
Erkuyumcu, Macaristan’da yapılan bir dünya şampiyonasında Küba-Özbekistan arasındaki bir maçı yönetirken kalp spazmı geçirmişti. Garip Erkuyumcu, boks hakemliği yaptığı sürece tansiyonu yüksek maçlardan sonra kalbinde sıkıntı yaşamıştı.
Türkiye’nin AIBA kokartlı önemli hakemlerindendi. Yıllarca Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Çok sayıda boks hakem yetiştiren Erkuyumcu, dünya boks hakemliğinde de önemli görevler aldı. Hakem komisyonu görevinde bulunan Erkuyumcu, AIBA tarafından Londra’da görevlendirilmişti.