
Trafikte ters yöne, yüksek sesle müziğe, yaya geçidine, engelli rampasına araç parkına ceza, Narko-Okul Uygulaması, Silahlı maganda, Fetöden ve Hırsızlıktan hükümlü arananlar yakalandı
Trafikte ters yöne ceza
Sosyal medya platformlarında yer alan “Bir Araç Ters Yönde İlerledi” ve “Kırmızı Işık İhlali Kamerada” konulu paylaşımlar ile ilgili olarak 04.01.2025 günü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; Trafik kurallarını ihlal eden iki araç ekiplerimizce tespit edilmiş ve sürücülerine trafik kanununun ilgili maddelerinden toplam 10.773 TL cezai işlem uygulanmıştır. İhbarda bulunan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.
Evinden silahla havaya ateş edenr yakalandı
02.01.2025 günü bir sosyal medya platformunda yer alan “Evinin Penceresinden Havaya Silahla Ateş Eden Şahıs” konulu paylaşım ile ilgili olarak Melikgazi Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; Hakkında 29 adet suç kaydı bulunan M.İ.E. (29) sahıs yakalanmış ve 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirilerek gerekli adli işlemler başlatılmıştır. Aynı şahıs hakkında 23.12.2024 tarihinde Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan aramalar da 1 adet Ruhsatsız Tabanca ve 5 adet Fişek ele geçirilmiş ve adli işlemler yapılmıştır.
Trafikte yüksek sesle müziğe ceza
Bir sosyal medya platformunda yer alan “Son ses müzikle mahalleye rahatsızlık verdi” konulu paylaşım ile ilgili olarak 02.01.2025 günü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; Bahse konu araç ekiplerimizce tespit edilmiş ve sürücüsüne 2918 sayılı KTK’ nunda yer alan; Madde 72 (Yüksek sesle müzik dinlemek) Madde 73/b (Araçtan çöp atmak) Madde 63 (Mevzuata uygun olmayan ışık donanımı) Madde 36/3b 2 adet (Sürücü belgesi geçici olarak iptal edildiği halde araç kullanmak ve kullanılmasına izin vermek) maddelerinden toplam 43.852 TL cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca Halkın Huzur ve Sükununu Bozmak suçundan sürücü hakkında gerekli adli işlemler başlatılmış ve psikoteknik raporu alması için İl Sağlık Müdürlüğüne sevk edilmiştir. İhbarda bulunan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.
Bir sosyal medya platformunda yer alan “Yüksek sesle müzik açan şahıs sert tepki ile karşılaştı” konulu paylaşım ile ilgili olarak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; Bahse konu araç ekiplerimizce tespit edilmiş ve sürücüsüne trafik kanununun ilgili maddelerinden 14.594 TL cezai işlem uygulanmış ve araç trafikten men edilmiştir. Ayrıca sürücünün sürücü belgesine 100 ceza puanını doldurduğu için 2 ay süreli el konulmuş, Halkın Huzur ve Sükununu Bozmak suçundan sürücü hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.
Narko-Okul Uygulaması
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce Kayseri Fen Lisesi ve civarında 03.01.2025 günü okul ve çevresinde okulla ilgisi olmayan şahıslara yönelik yapılan Narko-Okul Uygulamasında 8 araç ve 26 şahıs sorgulanmıştır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bağımlılık yapan maddelerden uzak tutarak, sağlıklı ve güçlü bir gelecek inşa edeceğiz.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve civarında 02.01.2025 günü okul ve çevresinde okulla ilgisi olmayan şahıslara yönelik yapılan Narko-Okul Uygulamasında 17 araç ve 29 şahıs sorgulanmıştır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bağımlılık yapan maddelerden uzak tutarak, sağlıklı ve güçlü bir gelecek inşa edeceğiz.
Engelli rampasına araç parkı
Bir sosyal medya platformunda yer alan “Engelli rampasına araç parkı nedeniyle ambulans geçemedi” konulu paylaşım ile ilgili olarak 02.01.2025 günü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; Hatalı park eden araç ekiplerimizce tespit edilmiş ve sürücüsüne trafik kanununun ilgili maddelerinden cezai işlem uygulanmıştır. Ekiplerimizce bölgede yapılan kontrollerde 8 aracın Geçiş yolları önünde veya üzerinde park ettiği tespit edilmiş ve sürücülerine toplam 7.944 TL idari para cezası uygulanmıştır. İhbarda bulunan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.
Yaya geçidine park cezası
01.01.2025 günü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; Yaya geçidine park eden araçlar ekiplerimizce tespit edilmiş ve trafik kanununun ilgili maddelerinden cezai işlem uygulanmıştır. Halkımızın huzurunu bozacak şekilde saygısızca araç kullanarak trafiği tehlikeye düşüren, drift atan çevreye rahatsızlık veren araç ve sürücülerle mücadelemiz devam etmektedir
Hırsızlıktan 11 yıl 9 aya hükümlü aranan yakalandı
02.01.2025 günü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerimizce bir adrese yapılan operasyon neticesinde; Hakkında EVDEN HIRSIZLIK suçundan 11 Yıl 9 Ay 10 Gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan (İ.A.-Çandır-1987) isimli şahıs ekiplerimizce yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir. Halkımızın huzurunu bozmaya çalışanlar ile mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecektir.
Fetö hükümlüsü yakalandı
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerimizce aranan şahısların yakalanmasına yönelik 03.01.2025 günü yapılan çalışmalar neticesinde;”FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan 6 Yıl 3 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.D. (30) ekiplerimizce yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.Terör örgütlerine karşı sürdürdüğümüz mücadele aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecektir