İçişleri-Adalet
4,5 ton esrar, 185 bin kök keneviri, çok sayıda silah ele geçti, terörden 17 kişi yakalandı
Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, sığınak ve barınakların imha edilmesi, uyuşturucu üretimi ile ticareti yapanlar arasındaki bağın somut delillerle ortaya konulması, gizlenen uyuşturucuların bulunması amacıyla Lice ilçesinin güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda başlatılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar-02 Operasyonu başarıyla tamamlandı. Operasyonda; 4 ton 562 kilogram esrar ile 184 bin 900 kök Hint keneviri ele geçirildi.
İlçeye bağlı Yolçatı köyünde A.B. ve B.B, 6 jelikan bidon içerisindeki 250 kilogram esrarı elekten geçirdikleri sırada ruhsatsız tabanca ile suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon bölgesinde tespit edilen, PKK’lı teröristlerce kullanılan iki kış sığınağı ile ilçeye bağlı Dibek köyü kırsalında toprağa gömülü sanayi tüpüne irtibatlandırılmış el yapımı patlayıcı düzeneği yerinde imha edildi. Ayrıca gerçekleştirilen temas ve adli aramada çok sayıda giysi ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Delil niteliği taşıyan malzemelere el konuldu, diğer malzemelerin yerinde imhası gerçekleştirildi.
Jandarma, Kıran Operasyonu ile Örgüte Darbe Vurmaya Devam Ediyor
Jandarma Genel Komutanlığı, devam eden Kıran Operasyonları kapsamında, PKK/KCK terör örgütünün lojistik ve ikmal kaynaklarına darbe indirmeye devam ediyor.
Van İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen Kıran-Şehit GK Kerem Karakoç 2019-218 operasyonunda, yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde Gürpınar İlçesi kırsalında, PKK/KCK terör örgütünün silah ve lojistik malzemelerinin depolandığı sığınak ele geçirildi.
Başlatılan operasyonun üçüncü gününde Aruh yaylasında dağlık arazide Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve jandarma komandolarının yaptığı aramada 2 adet sığınak tespit edildi. Tespit edilen 2 adet sığınak içerisinde;
- 4 kalaşnikof piyade tüfeği,
- 1 adet M16 piyade tüfeği,
- 1 dragunov keskin nişancı tüfeği,
- 18 antitank roketatar mühimmatı,
- 17 antipersonel roketatar mühimmatı,
- 47 roketatar mühimmatı sevk fişeği,
- 6 savunma tipi el bombası,
- 4 taarruz tipi el bombası,
- 13 kalaşnikof şarjörü,
- 5 M16 şarjörü,
- 4 dragunov şarjörü,
- 300 5,56 mm fişek,
- 150 7,62 mm fişek,
- 5 elektrikli fünye,
- 1 yaesu el telsizi,
- 25 örgütsel kıyafet,
- 3 boş tüp ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.
Düzenlenen operasyonlarda tespit edilen sığınaklarda ele geçirilen malzemelerden delil niteliği taşıyanlar muhafaza altına alınırken, diğerleri ise yerinde imha edildi. Bölgede operasyonlara devam ediliyor.
Terör Operasyonları Kapsamında 17 Şüpheli Gözaltına Alındı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirmiş olduğu Barış Pınarı Harekatı’nı itibarsızlaştırmak amacıyla sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütün ideolojileri doğrultusunda paylaşımlar yapan 5 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.Şüphelilerden 3’ü Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınırken, firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdülüyor.
Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında PKK/KCK yanlısı faaliyette ve maddi yardımda bulundukları belirlenen 4 şüpheli düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği bir diğer operasyonda ise FETÖ’nün haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 20 kişiden 10’u yakalandı. Operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.