Yerel Haberler

TALAS’TA “MATEMATİK KÖYÜ” PROJESİ İÇİN İLK ADIM, KOCASİNAN BELEDİYESİ, ATA TOHUMLARIYLA GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR, HAGİAD ŞUBE AÇILDI

TALAS’TA “MATEMATİK KÖYÜ” PROJESİ İÇİN İLK ADIM
Talas Belediyesi, eğitime yönelik vizyon projelerine bir yenisini daha ekliyor. “Matematik Köyü” projesi kapsamında Akçakaya Mahallesi’nde bulunan eski okul binasının dönüştürülmesi için yerinde incelemelerde bulunuldu.
Eğitim odaklı dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yapılan çalışmaların ardından yaptığı açıklamada, “Matematik Köyü Projemiz için Akçakaya Mahallemizde bulunan eski okul binasının dönüştürülmesi noktasında incelemelerde bulunduk. Şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullanıldı.
Proje hayata geçtiğinde, matematiğin deneyimlenerek öğrenilebileceği, doğayla iç içe, gelişmiş bir eğitim ortamı Akçakaya’da hayat bulacak.
“Matematik Köyü”nün hem kırsal kalkınmaya, hem de bilimsel eğitime katkı sağlaması hedefleniyor.
KOCASİNAN BELEDİYESİ, ATA TOHUMLARIYLA GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen deneme üretimlerinin gerçekleştirildiği bahçeyi ziyaret etti. Tarımsal üretimi teşvik etmek ve yerel tohumların sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yeni ve farklı projeler ürettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Yeni çalışmamızla da ata tohumlarımızı yaşatıyor, geleceğe taşıyoruz.” dedi.
Şeker Mahallesi’nde, Bekir Yıldız Bulvarı ile Kayseri Şehir Hastanesi kavşağı yanında bulunan 7 bin metrekarelik alanda yürütülen deneme üretimini yerinde inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, yürütülen örnek projelerle hem tarımsal üretimi desteklediklerini hem de yerel tohumların korunmasına katkı sağladıklarını söyledi.
Deneme üretimlerinin önemine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak, deneme üretimi gerçekleştirdiğimiz bahçemizdeyiz. Deneme üretiminden kastımız; bir tarafta Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte 1.350 kök erkenci kapya biber ekimi gerçekleştirdik. Bu çalışmayla amacımız, erkenci kapya biberin üretim sürecini çiftçilerimize öğretmek ve bu ürün aracılığıyla yeni bir ekonomik fırsat oluşturabilmektir. Bahçemizin diğer bölümünde ise coğrafi işaret tesciline sahip olan Gömeç fasulyesinin tohumlarını artırmak ve bu yerel değeri yaşatmak adına bir ekim gerçekleştirdik. Bu üretimle birlikte geleneksel ürünlerimizin, özellikle de ata tohumlarımızın korunarak gelecek nesillere aktarılması hedeflenmektedir. Günümüzde sanayi ve teknolojik üretim ön planda olsa da, tarımsal üretim ve geleneksel değerlerimiz ihmal edilmemelidir. Gömeç fasulyesinin birkaç yıl boyunca bu alanda ekimini sürdürerek tohum miktarını artırmayı ve sonrasında bölge çiftçilerimizin bu ürünü yeniden ekmesini sağlamayı planlıyoruz. Böylece hem Gömeç fasulyesinin hem de diğer ata tohumlarımızın üretimini artırarak tarımsal çeşitliliğimizi ve kültürel mirasımızı sürdürülebilir hâle getirmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, hayata geçirdikleri bu örnek projeyle yalnızca tarımı desteklemediklerini, aynı zamanda yerel tohumlara can suyu vererek Anadolu’nun bereketli mirasını geleceğe taşıdıklarını sözlerine ekledi.

Başkan Özdoğan: “HAGİAD, Hacılar’ın girişimcilik kültürünü pekiştirecek”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar Genç İş Adamları Derneği’nin (HAGİAD) yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Hacılar’da düzenlenen açılış programına; AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyaset ve iş dünyası temsilcileri ile Hacılar sakinleri katılım gösterdi. Başkan Özdoğan, katıldığı törende HAGİAD’a çıktıkları yolda başarılar dileyerek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Başkan Özdoğan, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmelerde, “Birlik, vizyon ve gençlik… Şehrimizin girişimci ruhunu geliştiren, Hacılar’ımızın geleceğine güç veren genç iş insanlarımızın başarısının sırrı, işte bu üç temelde şekillenir. AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Elitaş, Kayseri Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, İlçe Belediye Başkanlarımız ve kıymetli hemşehrilerimizle birlikte Hacılar Genç İş Adamları Derneği’nin (HAGİAD) yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdik. Yeni hizmet binamızın; ilçemizde ve şehrimizde büyüyen girişimcilik kültürünü daha da pekiştireceğine, Hacılar’ımızın ekonomik, sosyal ve kültürel kapasitesini artıracağına gönülden inanıyorum. Yeni hizmet binasının ilçemize, iş dünyamıza ve tüm genç girişimcilerimize hayırlı olmasını diliyor, HAGİAD Başkanımız Sayın Fatih Erkan ve kıymetli yönetimine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan HAGİAD Başkanı Fatih Erkan ise, “Hacılarlı iş insanlarının dayanışmasıyla kurulan derneğimiz, yalnızca ilçemize değil, tüm Kayseri’ye ve ülkemize hizmet etmeyi amaçlıyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu yeni hizmet binamız da bu anlayışın ve vizyonun bir yansımasıdır. Hep birlikte daha büyük işler başaracağız” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise konuşmasında, “HAGİAD Başkanı Fatih Erkan bizim her meselede yanımızda olmuş, birçok konuda elini değil, gövdesini taşın altına koymuştur. Bugün burada açılışını yaptığımız hizmet binası da ilçemize ve ilimize değer katacak. Kendisine ve dernek üyelerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da konuşmasında hem güncel gelişmelere hem de Kayseri’nin sanayi gücüne değindi. Elitaş, “İki gün önce ülkemizde çıkan bir yangında maalesef 10 kardeşimizi kaybettik. Şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün camilerde okunan hutbelerde de bu konuya hassasiyetle değinildi. Bunun yanında Kur’an-ı Kerim’den bir ayeti hatırlatmak istiyorum: ‘Düşmanlarınıza karşı güçlü olun.’ Türkiye artık savunma sanayiinde öyle bir noktaya geldi ki, düşmanın iştahını değil, korkusunu artırıyor. Bu bizim için çok önemli bir aşamadır. Sanayimizde yaşanan bu büyük gelişmelerin temelinde yerel yönetimlerimizin güçlü desteği var. Hacılar OSB’nin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu girişimcilik ruhu, Türkiye’nin her alanına yayılmalı” dedi.

Konuşmaların ardından Hacılar İlçe Müftüsü Cihan Yıldız’ın yaptığı dua ile açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra protokol üyeleri HAGİAD’ın yeni hizmet binasını gezerek incelemelerde bulundu.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü