‘Sıfır atık’ toplantısı
Türkiye şu günlerde hem paralı hale getirilen poşeti, sıfır atığı, hem de atıkların geri dönüşümü, ekonomiye kazandırılmasını konuşuyor. Bu konuda Türkiye’de öncü olan Büyükşehir adayı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 16 yıl önce Kayseri’ye kazandırdıkları ‘Atık ayrıştırma ve eğitim tesisi’nde ‘Sıfır Atık’ çalışmalarının organize edilmesi ve daha sağlıklı yol alınması amacıyla bir toplantı düzenledi. Önümüzdeki dönemde geleceğe daha yaşanabilir bir çevre bırakma konusunda yapılan ve yapılması gereken çalışmalar ele alındı.
İlgili kişi ve kuruluşlar, belediyeler, Üniversiteler, Milli Eğitim, Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü temsilcilerinin katıldığı toplantıda ‘sıfır atık projesi’ni anlatan başkan Büyükkılıç “Tesiste, yenileme ve modernize yaptık. Günde 50 ton kapasiteli. ‘Sıfır Atık’ için çaba gösteriyoruz. Geri dönüşüm çalışması ile artık örnek ve referans gösterilen bir belediyeyiz. Bu konuda başarı oranımız Türkiye ortalamasının çok üstünde. Bu Kayseri’nin geri dönüşüme vermiş olduğu önemin göstergesi. Kimse geleceğini çöpe atmasın” dedi.
‘Sıfır Atık’ çalışmalarının organize edilmesi ve daha sağlıklı yol alınması amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar belediyelerimiz, Erciyes, Kayseri, Abdullah Gül ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye başkan adayı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak şehre kazandırılan Kayseri’nin en büyük Atık Ayrıştırma ve Eğitim Tesisinin önemine dikkat çekti. Tesisde yapılan toplantıda önümüzdeki dönemde geleceğe daha yaşanabilir bir çevre bırakma konusunda yapılan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.
Büyükkılıç daha sonra, Sema Yazar Anadolu Lisesini ziyaret ederek eğitimcilerle görüştü. Büyükkılıç ‘ Eğitimin ve eğitimcinin dostu bir belediye başkanı olarak yeni dönemde çok değerli öğretmenlerin bizlerden eğitim alanındaki beklentileri hakkında görüş alışverişinde bulunduk.Bizleri yetiştiren bugünlere gelmemizde anne ve babamız kadar üzerimizde büyük emekleri bulunan değerli öğretmenlerimiz fikirleri görüşleri bizim için çok kıymetli.Onların öneri ve talepleri doğrultusunda yeni dönemde eğitim alanında şehrimize çok önemli hizmetler yapacağımızı belirtiyor, tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum’ dedi.