Ekonomi

Sektör sorunları İMDER aracılığıyla ulaştırıldı

Sektör Sorunlarını ve Problemlerini Ankara’daki yetkili mercilere taşıyarak iş makinesi kullanımının önünü açmak isteyen İMDER, 21. MAKTEK Alt Çalışma Grubu Toplantısını gerçekleştirerek, sektörün tek temsilcisi olarak sorunların çözülmesi yolunda ağırlığını koydu.
İMDER Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği, 14 Mart 2002 tarihinde kurulduğu amaç doğrultusunda, sektör problemlerini çözmek amacıyla çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.
İMDER için önemli kaynaklardan biri olan üye firmaların talep ve beklentileri yetkili mercilere iletilerek sorunların çözümünde aktif olarak görev alan İMDER 2002 yılından beri faaliyetlerini; üyeler arası ilişkiler, sektörün ihtiyaç ve problemleri, sektör ile devlet arasındaki bağ ve ilişkilerin düzenlenmesi, sektör ve devlet ile beraber AB ilişkileri ve sektör ile global ilişkilerin kurulması, devam etmesi şeklinde sıralamaktadır. Bu amaç ve hedefler doğrultusunda çalışmalarını başarıyla yürüten İMDER, sektör ile ilgili güncel tüm çalışmaların içerisinde bizzat bulunmaktadır.
Bu bağlamda The Green Park Pendik Hotel’de gerçekleştirdiği 21. Maktek Alt Çalışma Grubu Toplantısı ile devletin yetkili mercileri ile İMDER ve İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) Üyelerini bir araya getirdi. Yaklaşık İMDER ve İSDER üye firmalarından 100 katılımcının katıldığı 21. MAKTEK Alt Çalışma Grubu Toplantısı, özel sektör ile kamuyu bir araya getirdi. Kamu katılımcılarına sorunları ve çözüm önerilerini direkt olarak ulaştırma fırsatını bulan katılımcılar toplantıdan oldukça memnun ayrıldı.
Toplantıya katılan kamu katılımcıları arasında T.C.BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI, Sanayi Genel Müdürlüğü, Sektörler Dairesi Başkanlığı, Daire Başkan Vekili Zühtü Bakır, T.C.BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI, Sanayi Ürünleri Ve Güvenliği Denetimi Genel Müdürlüğü, Piyasa Gözetimi Ve Denetimi Dairesi Başkanlığı, Daire Başkanı Erol Ferhat, T.C.BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI, Sanayi Ürünleri Ve Güvenliği Denetimi Genel Müdürlüğü, Piyasa Gözetimi Ve Denetimi Dairesi Başkanlığı, Sanayi Ve Teknoloji Uzmanı Ozan Emrah Gök, T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI, Ürün Güvenliği Ve Denetimi Genel Müdürlüğü, Daire Başkanı M. Murat Taşkın, T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI, Ürün Güvenliği Ve Denetimi Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Osman Ayman, T.C. MALİYE BAKANLIĞI, Gelir İdaresi Başkanlığı, Gelir Yönetimi Daire Başkanı Mehmet Arabacı, T.C. MALİYE BAKANLIĞI, Gelir İdaresi Başkanlığı, Gelir Yönetimi Grup Başkanı Muhammet Ali Ayaz, T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI, Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğü, Denetim, Kontrol Ve Araç Muayene Daire Başkanı Yılmaz Kılavuz, TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ, Genel Sekreter Yardımcısı  Dr. Vedat Demir, TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ, Müşavir Bekir Sıddık Köylü, TOBB TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ, Burçin Özender,  FİNANSAL KURUMLAR BİRLİĞİ, Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Gülelçe, MİB MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ, Genel Sekreter Nail Türker yer almaktadır.
Toplantının başında, İMDER ve İSDER Genel Sekreteri Sayın Faruk AKSOY, gerçekleştirdiği sunumda, TSE ile yapacakları ortak çalışma ile bir ARGE ve TEST Merkezinin de müjdesini verdi.
21. MAKTEK Toplantısında Görüşülen Başlıklar ise şu şekildedir:
1.    6502 sayılı kanun ile gelen Garanti Belgesi uygulaması ve sektördeki boşluk,
2.    Sanayi Mallarında Garanti ve SSH Yönetmeliği taslağı,
3.    İş ve istif makinaları sektörüne yönelik PGD çalışmaları ve PGD ürün Eğitimleri,
4.    Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü 2. El mevzuatı,
5.    Yerli Tip Onay Yönetmeliği taslağı son durum,
6.    Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü Model yılı uygulaması,
7.    KKDF Konusu (%6)
8.    KDV İadesi Konusu
9.    KDV’nin %8 e indirilmesi
10. 2.El Leasinglerde KDV’nin % 1’e düşürülmesi
11. Leasing Firmalarının Talep ettikleri CE / EC belge farklılıkları
12. GTIP Güncellemeleri
13. KDGM Karayolları Yük Tolerans Yönetmeliğinde %2’den %10 toleransa çıkarılması
14. TSE Standartlarından güncellenmesi gerekenler (FEM standartları)
15. Ekonomi Bakanlığı Tareks sisteminde bir ayrım yapılması veya TSE muafiyet tanıması
16. Rekabet Öncesi İş birliği projesi ( Ortak AR-GE ve TEST Merkezi)
17. Bazı Tüketici Ürünlerinin Tehlikeli Kimyasal Madde İçeriğine Yönelik Piyasa Gözetimi ve Denetimine İlişkin Tebliğ Taslağı (1907/2006/EC sayılı REACH Tüzüğü)
18. 2.Türkiye Makine Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem planı hk.

 

Onur Özgür Güleç

Teknik Destek Uzmanı, Web Master, Teknoloji Yazarı, Android Meraklısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü Android Uygulama İndir Popup
Yukarı Ok