Haberler

ŞAİR HAYDAR ERGÜLEN: ŞİİR VARSA YALNIZLIK YOKTUR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan ‘Yazarlar Okulları İle Buluşuyor’ protokolü dahilinde gerçekleşen 3. etkinlikte Şair Haydar Ergülen genç okurlarla Kadir Has Anadolu Lisesinde buluştu.

Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Kayseri Eğitim ve Kültür Komisyon Başkanı Mehmet Kütahneci; Gençlerin kitap ile olan bağlarını kuvvetlendirmek amacıyla yürütülen bu projeye her anlamda katkı koymaktan, emek sarf etmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

MÜSİAD’a sürecin içinde olmasından ve işbirliğinden duydukları memnuniyeti ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahamettin Karaköse, gelişmiş ülkelerin sadece ekonomisi, teknolojisi, iş olanaklarıyla değil sanatıyla, sanatçısıyla, okuruyla gelişmişlik seviyesine ulaştığını vurguladı.

Genç okurlarla buluşmanın kendisini heyecanlandırdığını ifade ederek konuşmasına başlayan Şair Haydar Ergülen, öğrenciler yazarların kitaplarını okuyor, tanışıyor bu coşku veren bir etkinlik diyerek, proje için Milli Eğitim ve MÜSİAD Kayseri Şubesine teşekkür etti.

Şair Haydar Ergülen konuşmasına şu şekilde devam etti: Şiir sadece yazılan değil, söylenen şeylerdir, derin meseleleri, duyguları ifade eder. Şiir, edebiyat, insanın doğal halidir, biz onu yazmasak da, okumasak da onun içindeyiz. Güzel bir roman okuduğumuzda şiir gibi roman, şiir gibi film, şiir gibi karşılaşma dersiniz. Çünkü şiirde her şey yerini bulur.

Şairlerin yüce kişiler olduğunu düşünürüm. Mevlana, Yunus Emre, Fuzuli doğudan ve batıdan şairlerin bugün ki hayata dair çok şey söylediği görülür. Şiiri bir ahlak olarak almışlardır. Şiir hayatla ilgili şeyler söylemişse, birkaç yüzyıl sonrada okunuyorsa ancak o zaman yazana şair denilebilir, as olan budur.

Şairler yazdıkları şiirleri beğenmezler, başka şairlere özenirler. Bende başka şairleri okuduğum zaman keşke böyle güzel şiir yazabilsem derim. Kıskançlıktan değil, bilakis edebiyat kıskançlık duygusunu azaltmak, insanı terbiye etmek için vardır. Benimkisi özenmektir. Ünlü şair Atilla İlhan şiirlerinde matematiği kullanır bununla övünürdü, şiirlerini okudŞair Ergülen (2) [640x480] Şair Ergülen (3) [640x480] Şair Ergülen (1) [640x480]uğunuzda bunu fark edersiniz. Bende bunu isterdim. Her şey hakikatten ibaret olsaydı, insan yaşayamazdı. Oyun, şiir, edebiyat iyi ki var. Şiir varsa yalnızlık yoktur. Şair kendini kalabalıktan kopuk hissetmemeli. Şair herkesten önce orda olan insandır. Sezgi sahibidir. Önceden hisseder, yazar ve öncülük eder. Asıl bizi yalnızlaştıran teknolojik icatlardır.

Ergülen gelen bir soruyu; deneme şiir yazanlara sorarım, kimleri okuduğunu, etkilenmemek için okumuyorum derler. Şiir etkileme ve etkilenme yöntemidir. Aranızda şiir yazmak isteyen varsa şiiri çok okuyun. Şiir yazmada iddialı değil, ısrarcı olun diye cevapladı. Söyleşi plaket takdimlerinin ardından sona erdi.

Onur Özgür Güleç

Teknik Destek Uzmanı, Web Master, Teknoloji Yazarı, Android Meraklısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası