SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SENDE GÜNDE 30 DAKİKA YÜRÜ
Kayseri Sağlık Müdürlüğü, il Halk Sağlığı Müdürlüğü, Hacılar belediyesi ve Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri Temsilciliği işbirliği ile Sağlıklı Yaşam yürüyüşü düzenlendi.
Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, İlçe Jandarma Komutanı Suat Haksever, İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Şenol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Herdem, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il Temsilcisi Davut Güleç, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü üyeleri, Hacılar Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş yaklaşık bir saat sürdü.
Sabah erken saatlerde Hacılar İlçesi Sesli Tepesinde toplananlar Uzungöl bölgesine kadar yürüyüş gerçekleştirdi.
Burada konuşan Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici, ‘Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını sağlıklı yaşam için hareket yılı ilan etmesinden sonra geçtiğimiz ayki yürüyüşümüzü Talas ilçemizde gerçekleştirmiştik. Bu ayki yürüyüşümüzü de Hacılar’da gerçekleştirdik. İl Sağlık Müdürlüğü, Hacılar Belediyesi ve hemşerilerimizle beraber Sesli tepesinden başlayıp Uzungöl’de son bulan parkurumuz bir saat on dakika sürdü. Ben katılımlarından dolayı Kocasinan Belediye Başkanımıza, İl Sağlık Müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyorum.’ dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya ise Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını ‘Sağlıklı Yaşam için Hareket Yılı’ ilan ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Bu çerçevede illerde Halk Sağlığı Müdürlüklerimiz her ay belirli bir katılımla ve belirlenen yerlerde sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıyor. Bu ayki yürüyüşümüzde Hacılar Belediye Başkanımız Doğan Ekici’nin ev sahipliğinde Hacılar Sesli Tepesi UzunGöl arası bir yürüyüş etkinliği tertip ettik. Hem sağlık çalışanları hem Hacılar’da yaşayan vatandaşlarımız hem de Kocasinan Belediye Başkanımız Mustafa Çelik’in katılımıyla yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Bu yürüyüşlerde ki asıl amaçlarımızdan bir tanesi sağlıklı yaşamla birlikte vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak. Sağlıklı yaşam için günde en az 30 dakika yada 10 bin adım atılmasını istiyoruz. Bu konuda bizde örnek olmak amacıyla düzenli olarak aylık yürüyüşlerimizi yapıyoruz. Bu çerçevede ev sahipliği için Hacılar Belediye Başkanımıza ve Kocasinan Belediyemize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.’ diye konuştu.
Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’te doğayla baş başa güzel bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirterek organizasyonda emeği geçen İl Sağlık Müdürlüğüne ve Hacılar Belediyesine teşekkür etti.
Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il Temsilcisi ve Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü basın sözcüsü Davut Güleç’te, herkesin kendine uygun bir sporu düzenli bir şekilde yapmasını tekrarladı. Etkinlik birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.