HaberlerYerel Haberler

MÜSİAD: Çek yasasında düzenleme ticareti canlandırır

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Başkanı Nedim Olgunharputlu, çek kanunundaki yapılacak düzenlemeyi destekleyeceklerini belirtti. Bu düzenlemenin ticareti yeniden canlandıracağını düşündüklerini ifade etti.

MÜSİAD Kayseri Başkanı Nedim Olgunharputlu yaptığı yazılı açıklamada, tasarı halinde olan yeni çek yasasının yapılacak düzenlemeyle çekin daha güvenilir bir ticaret aracı olacağına inandıklarını söyledi. Başkan Olgunharputlu, firmalarımızın hali hazırdaki çek kullanımı ve yaptırımlarıyla alakalı endişelerini ifade ederek; Yeniden düzenlenecek çek yasasıyla bu tedirginliğin biteceğine inanıyoruz dedi. Daha önce yapılan düzenlemeyle hapis cezası kaldırılmış, bu durum da oldukça istismar edilmişti. Yeni tasarıyla birlikte bu durum ortadan kalkarak, karşılıksız çek veren kişi 5 yıl boyunca çek yazamayacak ve bunun sonucunda çek kullanımın yeniden güvenilebilir bir ticaret aracı olacağına inanıyoruz.” Başkan Olgunharputlu, yapılacak düzenlemede hapis cezasının da yeniden gündeme alınıp, tasarıya eklenmesinin karşılıksız çeklerde caydırıcı olacağını düşündüklerini bildirdi.

İflas erteleyen şirket sayısının gün geçtikçe arttığını da kaydeden Başkan Nedim Olgunharputlu, bu sayının son dönemlerde hızlı artışının kaygı verici olduğunu belirterek, “İflas ertelemenin bir iyileştirme ve şirketlerin ekonomiye yeniden kazandırılması için verilen bir hak olduğunu ancak bunun suistimalinin alacaklı şirketlerin nakit akışını bozduğunu ve bunun da piyasalarda krize yol açtığını belirtti.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü Yukarı Ok