Ekonomi

KTB VE KTO’DA YILIN SON MECLİSİ, KAYSERİ OSB SAĞLIK MERKEZİ, BAZI TUİK VERİLERİ

KTB’DE YILIN SON MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kayseri Ticaret Borsası (KTB), 2025 yılının son Meclis Toplantısı üyelerin yoğun katılımıyla hizmet binasında bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Kayseri Ticaret Borsası (KTB), 2025 yılının son Meclis Toplantısını yoğun katılımla gerçekleştirdi. Toplantıda gündemde yer alan maddeler ayrıntılı şekilde ele alınarak karara bağlandı.
Meclis toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 2025 yılının değerlendirmesini yaparak 2026 yılına yönelik hedef ve projeleri meclis üyeleriyle istişare ettiklerini belirtti. Bağlamış, “Bugün 2025 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdik. 2025 yılında hem şehrimize hem de üyelerimize sunduğumuz hizmetleri meclisimizde kapsamlı şekilde değerlendirdik. Aynı zamanda 2026 yılı bütçemizi onayladık.” dedi.
2026 yılında hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar hakkında da bilgi veren Bağlamış, “Önümüzdeki yıl yapacağımız yatırımlar noktasında meclisimizle görüş alışverişinde bulunduk. Allah nasip ederse yeni yılda borsa hizmet binamızı yenilemek üzere planlama yaptık. Ulusal anlamda hizmet verecek hububat analiz laboratuvarlarımızı yenilemeyi hedefliyoruz. Ayrıca şehrimize 50 bin ton kapasiteyle başlayacak lisanslı depoları kazandırmak ve ihtiyaç durumunda bu kapasiteyi artırmak için gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Projelerin Kayseri’ye, borsa üyelerine ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını vurgulayan Bağlamış, “Planladığımız tüm projelerin şimdiden şehrimize, üyelerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Başkan Bağlamış, Kayseri Ticaret Borsası’nın Kayseri’nin tarım ve ticaret potansiyelini daha da ileriye taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

KAYSERİ TİCARET ODASI (KTO) 2025 YILI SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GÜLSOY : 2025’TE CİDDİ SINAVLAR VERDİK, 2026’DA DİJİTAL VE AKILLI ÜRETİMLE ŞAHLANACAĞIZ

Kayseri Ticaret Odası’nda (KTO) 2025 yılının son meclis toplantısı yapıldı. Yılın genel bir değerlendirmesini yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, “2025 yılı küresel fırtınaların ve ekonomik sınavların yılı oldu. Reel sektör olarak ciddi sınavlar verdik ancak enseyi karartmadan; çalışmaya, üretmeye ve ihracat yapmaya devam edeceğiz” dedi. 2026 yılı tahmini gelir ve gider bütçesinin oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda Gülsoy, Kayseri Ticaret Odası’nın üyelerine destek olmak amacıyla en asgari şekilde aidat ücreti aldığını, hizmet ücretlerinde de artış yapmadıklarını vurguladı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Aralık ayı olağan meclis toplantısı, M. Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan’ın başkanlığındaki toplantıya; Başkan Ömer Gülsoy, Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu ve Meslek Komitesi üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, 2026 yılı tahmini bütçesi oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.

“TÜM DÜNYADA ÖNGÖRÜLEBİLİRLİĞİN OLMADIĞI ZORLU BİR YILI GERİDE BIRAKIYORUZ”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere kürsüye gelen Başkan Ömer Gülsoy, küresel ekonomideki belirsizliklere dikkat çekerek şunları söyledi:

“Jeopolitik risklerin, ticaret savaşlarının ve korumacı politikaların tırmandığı bir dönemden geçiyoruz. Ukrayna’dan Gazze’ye kadar uzanan savaşlar ve Kızıldeniz’deki gerilimler, navlun fiyatlarından enerji maliyetlerine kadar her alanı etkiledi. Artık serbest ticaretin yerini korumacı politikalar aldı. Savaşların gölgesinde, iklim krizinin kapımızı çaldığı, korumacı politikaların ticaretin önüne set çektiği, tüm dünyada öngörülebilirliğin olmadığı zorlu bir 2025 yılını geride bırakıyoruz.”

“REEL SEKTÖR OLARAK 2025 YILINDA CİDDİ SINAVLAR VERDİK”

Türkiye ekonomisindeki gelişmelere değinen Gülsoy, reel sektörün yüksek enflasyon ve finansmana erişimde yaşanan darboğazlar ile mücadele ettiğini belirterek, “Yüksek faiz oranları ve işletme sermayelerindeki erime, artan girdi maliyetleri hepimizin omuzlarındaki yükü artırdı. Üreticimiz de iş dünyamız da bu süreçte büyük direnç gösterdi. Ancak Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan KOBİ’lerimiz, adeta bir kahraman gibi üretimi ve istihdamı ayakta tuttu. Enflasyonla mücadelenin tüm yükü fedakâr iş dünyasının omuzlarına bırakılmamalıdır. İhracat desteklerinin önümüzdeki yılda artırılması, emek yoğun sektörlere pozitif ayrımcılık yapılması zorunlu hale gelmiştir. Başta; tekstil, hazır giyim, mobilya ve inşaat olmak üzere rekabet gücü zayıflayan sektörle mutlaka ek destekler sağlanmalıdır. ” ifadelerini kullandı.

GÜLSOY 2026 YILI BEKLENTİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

2026 yılı beklentilerinin, dezenflasyon sürecinin meyvelerini vermesi ve enflasyonun kalıcı olarak tek haneli rakamlara inişe geçmesi olduğunu ifade eden Başkan Gülsoy, şunları söyledi:

“İş dünyası olarak 2026 yılından beklentilerimiz nettir; enflasyonun düştüğü, öngörülebilirliğin arttığı bir piyasa düzeni istiyoruz. Yatırımın önünü açacak makul faiz oranları, finansal kolaylıklar ve işletme sermayelerimizi koruyacak mali düzenlemelerin hayata geçmesini arzuluyoruz. Unutmayalım ki iş dünyasının en büyük düşmanı belirsizliktir. Dünya değişirken, küreselleşme tüm hızıyla devam ederken ve teknoloji baş döndürücü bir şekilde ilerlerken; işletmelerimizin ve işverenlerimizin bu yeni gerçekliğe uyum sağlaması kritik önemdedir. Bu anlamda planlamadan seri üretime, istihdam politikasından ihracat stratejilerine kadar her alanda reel sektörün tüm aktörlerinin yeni şartlara hızla adapte olması, küresel rekabette elimizi güçlendirecek, ekonomimize dinamizm katacak en önemli faktördür. 2026’nın belirsizliklerin azaldığı, üretimin ve ihracatın şahlandığı bir yıl olacağına yürekten inanıyorum.”

“YAPAY ZEKA LÜKS DEĞİL, REKABETÇİLİĞİMİZİN CAN DAMARIDIR”

Teknolojik dönüşümün ekonomik başarının en temel belirleyicisi haline geldiğini vurgulayan Başkan Gülsoy, dijitalleşmenin bir tercih değil zorunluluk olduğunu ifade etti. Gülsoy, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Bizler sadece yerel değil, tamamen dijitalleşmiş bir dünyanın parçasıyız. Bugün artık yapay zekayı ve robotik süreçleri konuşmadığımız tek bir sektör kalmadı. Yapay zeka artık bir lüks değil, rekabetçiliğimizin can damarıdır. 2025 yılı bizim için sadece bir mücadele yılı değil, ‘verimlilik ve dijitalleşme’ yılı olmuştur. Artık sadece üretmek yetmiyor; ne kadar akıllı ürettiğiniz ve dijital dünyaya ne kadar entegre olduğunuz asıl belirleyici faktördür. Türkiye’de perakende ticaretin yaklaşık beşte biri artık dijital kanallar üzerinden yapılıyor. Dijital dönüşüme ayak uyduramayan işletmelerin rekabette geri kalması kaçınılmazdır. Rekabet gücümüzü korumak istiyorsak, dijitalleşmeyi hızlandırmak zorundayız.”

“KAYSERİ TİCARET ODASI’NIN 2026 VİZYONU”

Kayseri Ticaret Odası olarak 2026 yılı vizyonunu da paylaşan Başkan Gülsoy, teknolojik dönüşümün önemine vurgu yaptı:

“2025 bizim için sadece mücadele değil, verimlilik ve dijitalleşme yılı oldu. 2026 yılında ise teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge ekseninde bir büyüme hedefliyoruz. Teknoloji ve İnovasyon Kampüsü Projemizin ilk adımı olan Kayseri TEKMER’i hayata geçiriyoruz. Dünya artık sadece üretmiyor; akıllı üretiyor ve dijital satıyor. Biz de üyelerimizin e-ticaret ve e-ihracat kapasitelerini artıracak projelere bütçemizden aslan payını ayırdık. Üretimde ve ihracatta Dönüşüm programımız, 2026 yılında da çalışmalarımızın merkezinde yer alacak. Çok boyutlu analizler gerçekleştireceğiz. Bu saha çalışmalarının çıktısı olarak Kayseri Üretim ve İhracat Stratejik Eylem Planı’nı hazırlayacak, İl İhracatı Geliştirme Üst ve Alt kurullarımızla birlikte bu planın sahada karşılık bulmasını sağlayacağız. Odamızın liderliğinde Belçika ve Çekya Ticaret Odalarıyla birlikte hayata geçireceğimiz uluslararası dijital iş birliği platformu ile firmalarımızın Avrupa Birliği pazarlarındaki görünürlüğünü artıracağız. Bu platform karşılıklı ticaret işbirliklerinin kurulduğu canlı bir ticaret köprüsü olacaktır. Kayseri Girişimcilik ve Uluslararası Ticaret Merkezimiz ile de ihracat odaklı eğitimlerimizi artırmaya girişimcilerimize ön kuluçka hizmetleri, üyelerimize ise hibe, fon ve devlet desteklerine yönlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz.”

“KAYSERİ TİCARET ODASI EN ASGARİ ŞEKİLDE AİDAT ÜCRETİ ALMAKTADIR”

Oda faaliyetlerine dair verileri de paylaşan Gülsoy, 2025 yılında 2 bin 220 yeni kuruluş 738 ise kapanan kuruluş tescil edildiğini belirtti.

Oda Aidat politikasına dair bilgilerde aktaran Gülsoy, “Diğer odalarla kıyaslandığında Kayseri Ticaret Odası, kanunda belirtilen aidat ücretlerine rağmen en asgari şekilde aidat ücreti almaktadır. Hizmet ücretlerimizde de artış yapmadık. Bu, üyelerimize duyduğumuz saygının ve her zaman yanlarında olduğumuzun bir göstergesidir.”

Sözlerini yeni yıl temennileriyle noktalayan Gülsoy, “2026 yılının fiyat istikrarının sağlandığı, belirsizliklerin azaldığı, sağlık ve bereket dolu bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

Kayseri OSB Sağlık Merkezi Hizmete Açılıyor

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sağlık hizmeti ihtiyacının karşılanması için projelendirilen, Kayseri OSB Semt Polikliniği, 112 Acil Sağlık İstasyonu ve 2 adet tam teşekküllü ambulans ile eczane işyerlerinin içinde yer aldığı Kayseri OSB Sağlık Merkezi hizmete açılıyor.

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın ve yönetiminin önemli projelerinden biri olan sağlık merkezi kurulması çalışmalarında sona ulaşıldı. Geçtiğimiz aylarda inşaat faaliyetlerinin bitimi ile tefrişat ve tıbbı cihaz alım işlemleri yapılan Kayseri OSB Sağlık Merkezi resmen hizmete başlayacak.

Kayseri OSB Sağlık Merkezi’nin hizmete girmesine ilişkin açıklamada bulunan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, “Kayseri Valisi Sayın Gökmen Çiçek beyefendinin himayelerinde, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü ile beraber gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda mutlu sona ulaştık. Kayseri OSB sanayicimiz ve çalışanlarımız artık bölge sınırları içinde sağlık hizmeti alabilecek. Bu hizmeti bölgemize ve sanayicimize kazandırmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Kayseri OSB Sağlık Merkezi’nin hizmete açılmasıyla Bölge’de ihtiyaç duyulan ilk kademe sağlık hizmetinin vakit kaybetmeksizin karşılanabileceğini ifade eden Başkan Yalçın, “Böylesine önemli bir hizmeti sanayicilerimizin ayağına kadar getiriyor olmaktan dolayı Kayseri OSB Yönetimi olarak kendimizi şanslı ve gururlu hissediyoruz. 50 yılı aşkın mazisi olan önemli bir üretim merkezinin sağlık hizmetinin karşılanmasında yeni bir aşamaya gelmesi sevindiricidir. Bu nedenle Kayseri Valimiz Sayın Gökmen Çiçek başta olmak üzere, Kayseri İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Mehmet Erşan ve ekibine, Kayseri OSB yönetim ve denetim kurulu üyelerimize ve personelimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Başkan Yalçın açıklamasının sonunda, Kayseri OSB Hizmet Binası karşısında yer alan sağlık merkezinin açılış töreninin 26 Aralık Cuma günü saat 14:00’de gerçekleştirileceğini ve tüm sanayicilerin davetli olduğunu belirtti.

Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri, Aralık 2025
Güven endeksi hizmet sektöründe %0,4 arttı, perakende ticaret sektöründe %1,1 arttı, inşaat sektöründe %0,5 azaldı
Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe %0,4 oranında artarak 112,3 değerini, perakende ticaret sektöründe %1,1 oranında artarak 115,4 değerini ve inşaat sektöründe %0,5 oranında azalarak 84,5 değerini aldı.

İşgücü Maliyeti İstatistikleri, 2024
Sosyal Koruma İstatistikleri, 2024

📢 Haberle İlgili Bildirim

Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Haberler

Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü Yukarı Çık Butonu - Siyah Halka
Modern GDPR Çerez Popup