
Spor projeleri, Keneye karşı mobil banyoluk, Eğitime kesintisiz destek, kentsel dönüşüm, Tarıma dayalı OSB onayı, Yeni ERVA açılışı,
BÜYÜKŞEHİR’DE AVRUPA SPOR ŞEHRİ KAYSERİ’NİN SPOR PROJELERİ MASAYA YATIRILDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, spor yatırımları ve gençlik projeleriyle Avrupa Spor Şehri olan Kayseri’de, bakanlık ve yerel yöneticilerle bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin spor başkenti kimliğini her geçen gün daha da pekiştirmek için gayretlerini sürdürüyor.
Kayseri’yi sporun ve gençliğin merkezi haline getirmek amacıyla yatırımlarına kararlılıkla devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda önceki dönem TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Emekli Vali Celalettin Güvenç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Süleyman Şahin ile Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Ziyarette Başkan Büyükkılıç ile birlikte, Avrupa Spor Şehri Kayseri’de yürütülen projeler, tesisleşme çalışmaları, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği konuları masaya yatırıldı. Spor altyapısının daha da güçlendirilmesi, gençliğe yönelik yatırımların çeşitlendirilmesi ve şehirdeki spor kültürünün yaygınlaştırılması gibi başlıklar üzerinde verimli değerlendirmeler yapıldı.
Kayseri’nin “Avrupa Spor Şehri” unvanına yakışır şekilde büyümeye devam ettiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Şehrimizin gençliğine ve spora yatırım yapmaya devam ediyoruz. Her yaş grubuna hitap eden modern tesislerle Kayseri’yi örnek bir spor şehri haline getirmek en büyük hedefimiz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kamu kurumlarından ve siyasi partilerden gelen önemli ziyaretlere de ev sahipliği yaptı.
Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanması dolayısıyla Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’a veda ziyaretinde bulundu. Başkan Büyükkılıç, “Kıymetli Başsavcımıza hizmetleri için teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.
Öte yandan, AK Parti Kastamonu İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüme Köylü, önceki dönem AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve beraberlerindeki heyet de Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, şehircilik ve kadın odaklı projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
TALAS BELEDİYESİ’NDEN KENEYE KARŞI MOBİL BANYOLUK
Talas Belediyesi, yaz mevsimiyle birlikte kırsal mahallelerde keneye karşı yürüttüğü mücadeleyi bu yıl da sürdürüyor. Belediyeye ait mobil koyun banyoluğu, sezonun ilk uygulamasına Yazyurdu Mahallesi’nde başladı. Küçükbaş hayvanlar, veteriner hekimler gözetiminde ilaçlı suyla yıkanarak kene ve benzeri dış parazitlere karşı koruma altına alınıyor.
Özellikle yaz aylarında artış gösteren kenelere karşı erken önlem almayı amaçlayan bu uygulama, hem hayvan sağlığı hem de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) gibi ciddi hastalıkların önlenmesi açısından kritik rol oynuyor.
“SADECE KIRSALIN DEĞİL, TOPLUMUN SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ”
Çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, keneye karşı yürütülen mücadelenin halk sağlığını doğrudan ilgilendirdiğini belirterek şunları söyledi:
“Mobil koyun banyoluğu uygulamamızla kırsaldaki küçükbaş hayvanlarımızı keneye karşı koruma altına alıyoruz. Bu yılın ilk çalışmasını Yazyurdu Mahallemizde başlattık. Kene sadece hayvan sağlığı açısından değil insan sağlığı açısından da tehlike oluşturuyor. Bu nedenle hayvanlar üzerinde keneyle mücadeleyi yalnızca bir veteriner hizmeti değil, aynı zamanda halk sağlığını koruma sorumluluğu olarak da görüyoruz.”
Yaz boyunca kırsal mahallelerde sürdürülecek olan uygulama kapsamında, belediye ekiplerinin tüm küçükbaş hayvanlara ulaşması hedefleniyor. Talas Belediyesi, bu çalışmayla hem üreticilerin hem de vatandaşların sağlığını güvence altına almayı amaçlıyor.
BAŞKAN ÖZDOĞAN’DAN EĞİTİME KESİNTİSİZ DESTEK
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Karpuzsekisi Mustafa Tatar İlkokulu’nu ziyaret ederek okul yönetiminin taleplerini yerinde inceledi. Başkan Özdoğan, okul çevresi ve spor alanlarında düzenleme yapılacağı müjdesini verdi.
“Talep Var, Hacılar Belediyesi Hazır”
Okul yönetimi tarafından iletilen ihtiyaçları değerlendiren Başkan Özdoğan, özellikle öğrencilerin fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak alanların öncelik olduğunu ifade ederek: “Bugün Karpuzsekisi Mustafa Tatar İlkokulu’ndayız. Okul yönetimimizin yaptığı talebi yerinde görmek ve değerlendirip en kısa sürede hayata geçirmek üzere buradayız. Çocuklarımızın daha sağlıklı, güvenli ve düzenli alanlarda eğitim almaları bizim önceliğimizdir.” dedi.
Spor Alanlarına Düzenleme
Başkan Özdoğan, okulun çevresiyle birlikte basketbol, voleybol ve futbol sahalarında yapılacak düzenlemeler hakkında da bilgi verdi: “Basketbol, futbol ve voleybol sahalarında ihtiyaç duyulan düzenlemeleri yapacağız. Ayrıca anaokulu bahçesi ve okul çevresi de planlamamıza dahil edildi. Çocuklarımızın eğitim gördüğü alanları hem güvenli hale getirmek hem de onların fiziksel aktivitelerini artırmak adına gerekli adımları atacağız.”
“Eğitime Her Alanda Katkı Vermeye Devam Edeceğiz”
Başkan Özdoğan, ilçedeki tüm eğitim kurumlarıyla iş birliği içinde olduklarını vurgulayarak, Hacılar Belediyesi olarak her zaman eğitimin yanında olduklarını söyledi: “Okullarımız sadece akademik başarıya değil, sosyal gelişime de hizmet etmeli. Bu nedenle biz de belediye olarak fiziki ortamların iyileştirilmesi konusunda elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitimin destekçisi olmaya devam edeceğiz.”
AYDINLIKEVLER’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TEMELİ ATILDI
Melikgazi Belediyesi Aydınlıkevler Mahallesi Çorakçılar’da 72 daire ve 13 dükkandan oluşan Kentsel Dönüşüm Konutları’nın temel atma törenini gerçekleştirdi.
Melikgazi’yi güzelleştiren, vatandaşların hayat standartlarını yükselten kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisinin daha eklenmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu şunları söyledi:
“Aydınlıkevler Mahallemizde kentsel dönüşüm konutlarının temelini atıyoruz. Kentsel dönüşüm Aydınlıkevler Mahallemiz için önemli. Buradaki binalar çok yıpranmış durumda, 50-60 senelik yapılar var. Vatandaşımız belediyeye kentsel dönüşüm konusunda güveniyor. Biz de onlara mahcup olmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Burada 5 blok, 39 daire, 11 dükkanı yıktık; bunun karşılığında 72 daire, 13 dükkan yapacağız. 84 tane hak sahibimiz var, yaklaşık 120 milyon liralık bir yatırım yapıyoruz. Aydınlıkevler Mahallesi kentsel dönüşüm konutlarımızın olduğu alanda zemin güçlendirmesi yapıldı. Dolayısıyla burası çok uzun yıllar daha tertemiz oturulacak, sağlam bir hale geldi. Müteahhit firmamıza da teşekkür ediyorum. Mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten kentsel dönüşümle ilgili çok zor bir işi yapıyorlar. Kamu ihale kanununa göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Sayıştaş denetimine tabiiyiz. Burada 84 hak sahibi ile anlaştık. Geçen gün temelini attığımız Kazım Karabekir’de 300’ü aşkın hak sahibi vardı. Hak sahiplerinin adının alınması, yurt dışındakilerin hisselerinin alınması, tapuların birleştirilmesi, tek bir parsel haline getirilmesi, bütün imar düzenlemesi, mimari – mühendislik çalışmalarının yapılması, ihalenin yapılması, müteahhitin kontrol edilmesi, işin bitmesi, kura çekimi, teslimi derken epey zor bir işi yapıyoruz. Çok farklı boyutlarda kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. İnşallah bu çalışmaları gerçekleştirirsek Melikgazi’miz, Kayseri’miz çok daha güzel bir yer haline gelecek. Özellikle merkezi alanda çok kullanılan, yıpranan bölgeler var. Onları da güzelleştireceğiz. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Aydınlıkevler, Kılıçarslan Mahalleleri ve diğer mahallelerimiz toplanıp gelirlerse, biz anlaşmak için elimizden geleni yaparız ve kentsel dönüşüme açarız. 6 Şubat Depremi’ni unutmamamız gerekiyor. Belediyeler, kamu kurumları, vatandaşlar el ele vererek eskiyen, yıpranan, riskli olan yapıları bir an önce değiştirmemiz lazım.” dedi.
“6 Yılda Belediye Bütçemizin 15 Katı Büyüklüğünde Bir Kentsel Dönüşüm Çalışması Gerçekleştirdik!”
Türkiye’de en çok yatırım yapan belediyelerin başında geldiklerini belirten Başkan Palancıoğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Görev yaptığımız 6 yıllık süre içerisinde belediyemizin bütçesinin yaklaşık 15 katı büyüklüğünde bir kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştirdik. Türkiye’de bizim büyüklüğümüzde hiçbir ilçe belediyesinin yapamadığı, birçok büyükşehir belediyesinin dahi yapamayacağı bir proje. Öncelikle kentsel dönüşüm sürecini başlatan, “Kentsel dönüşüm, bizim için tercih değil adeta bir milli güvenlik meselesidir.” diyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Kredi çekmeyen, faiz ödemeyen, borcu olmayan bir belediyeyiz. Buna rağmen Türkiye’de en çok yatırım yapan belediyeyiz. Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Hayırlı olsun.”
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan ise, çocukluğunun geçtiği mahalle olan Aydınlıkevler’de temel atma törenini görmekten dolayı gurur duyduğunu belirterek Başkan Palancıoğlu’na ve ekibine teşekkür etti.
Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Mustafa Uysal, Aydınlıkevler Mahallesi’nin daha modern bir hale gelmesi adına gerçekleşen temel atma töreniyle tarihi bir ana şahitlik ettiklerini belirterek Başkan Palancıoğlu’na ve ekibine teşekkür etti.
TÜRKİYE’NİN TARIM VİZYONUNA KOCASİNAN İMZASI: SERA OSB PROJESİ ONAYLANDI
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın 2021 yılı Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nda duyurduğu Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na kabul edildi. Kayseri’yi tarımsal alanda büyük bir atılım yaşatacak olan projenin yatırım programına alınmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Çolakbayrakdar, bu önemli adımın Kayseri’yi Türkiye’nin tarım üssü yapacağını söyledi.
Kayseri Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Kayseri Sera TDİOSB) kuruluşunda Kocasinan Belediyesinin kurucu üye olarak yer aldığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Kayseri’miz için büyük önem taşıyan bu projenin yatırım programına alınmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Elitaş’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya şükranlarımızı sunarız.” dedi.
Yapılan yatırımlarla ilçe tarımının geliştirilmesini ve çiftçilerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamasını hedeflediklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Şehir merkezinde olmamıza rağmen, Kayseri’de en fazla ziraat ve tarımla uğraşan nüfusun yaşadığı bölgeyiz. Bundan dolayı sanayi ve ticaret şehri gibi unvanlara sahip olan Kayseri, tarım şehri olarak da anılacaksa bu Kocasinan olmadan düşünülemez. İlçemiz ve şehrimizin potansiyeli bu anlamda çok yüksek. Şehrimizde üretilen tarımsal imalatın yüzde 20’sini Kocasinan bölgesindeki çiftçilerimiz yapmaktadır. Çiftçimiz zaten buğday, arpa, şeker pancarı, mısır, çavdar gibi ürünleri üretiyor. Bizim amacımız, ürün çeşitliliğini artırarak çiftçimize ek gelir sağlamaktır. Ardından şehrimizin ve bölgemizin ekonomisine, daha sonrasında ise makro ölçekte ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaktır. Bu çerçevede Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzle birlikte çeşitli projelere imza atıyoruz. Yeni ve farklı ürünler, çiftçilerimize yeni bir endüstri, yeni bir gelir kapısı oldu. Yaptığımız yatırımlarla şehrimiz, değişik endüstri alanlarında yer alabilecek.” ifadelerini kullandı.
Tarımda yapılan projeler ve farklı üretim metotlarıyla kırsal kalkınma modeline öncülük ettiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Elmalı Mahallemizde bulunan jeotermal sıcak su kaynağıyla hayata geçirilen Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, tarımsal ve endüstriyel üretimi birleştirerek büyük bir dönüm noktası oluşturacaktır. Burada üretim ve endüstriyel üretim kadar tarımsal üretimin de önemi büyüktür. Yıllardır uyguladığımız tarımsal üretim projeleri, Türkiye’ye model olmuştur. Bu projeyle Kocasinan ve Kayseri’ye büyük bir değer kazandırmayı hedefliyoruz. Sera OSB, Kocasinan’ın tarımsal alanda büyük bir atılım yapmasını sağlayacak. Her zaman olduğu gibi çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz ve bu projeyle daha büyük tarımsal üretimin kapısını açacağız. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.