Yerel Haberler

Kayseri’ye yakışan KESOB’un Yeni Hizmet Binası’nın Temeli Atıldı

Şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (KESOB) yeni hizmet binasının temeli dualarla atıldı. KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, göreve geldiklerinde verdikleri sözü tutmanın gururunu yaşadıklarını belirtirken, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de yeni binanın Kayseri’ye yakıştığını vurguladı.

KESOB’un Osman Kavuncu Bulvarı üzerindeki yeni hizmet binasının temel atma töreni düzenlendi. Törene Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri milletvekilleri Dursun Ataş, Sayın Bayar Özsoy, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, MHP Kocasinan İlçe Başkanı Behsat Önder, MHP Melikgazi İlçe Başkanı Murat Titizbaş, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüşçü, TESKOMB Genel Başkan Vekili Mustafa Alan, Birliğe bağlı Odaların başkanları, kamu kurum ve kuruluşların il müdürleri ve çok sayıda esnaf sanatkar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından AK Parti Kayseri milletvekilleri Hulusi Akar, Murat Cahid Cıngı, MHP Kayseri milletvekili İsmail Özdemir, Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın gönderdiği mesaj okundu.

BAŞKAN ODAKIR’IN SÖZÜ HAYATA GEÇTİ

Açılış konuşmasını yapan KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, göreve geldiklerinde yeni hizmet binası yapmayı arzuladıklarını ve hayata geçirmek için söz verdiklerini söyledi. Şehirde yaklaşık 50 bin esnafın bulunduğuna değinen Başkan Odakır, Birliğin mevcut yerinin geçmişte ihtiyaca cevap verdiğini ancak günümüzde bunun yeterli olmadığına değinerek, şunları söyledi: “Mustafa Alan başkanıma teşekkür ediyorum. Şehir merkezinde 600 metrekare yerimiz var bir katı başkanımız döneminde alınmıştı 1 katını da Nihat Elibüyük amcamız almıştı. O zamanlar esnaf azdı yeterdi ama artık yetersiz hale geldi. Araştırmaya başladık nasıl bir yerde yapabiliriz diye, hazır binalara baktık, arsalara baktık ama hemen olmuyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sibel Livdumlu hanımı ziyaret ettik ve Osman Kavuncu bulvarı üzerinde bir yer olup olmadığını sorgulattık. Kendisi daha önce burada bulunan Şeker Karakolu’nun yerinden bahsetti ve TOKİ’ye geçtiğini, durumun biraz zor olabileceğini belirtti. TOKİ olursa bizim için kolay olur dedik ve 300 metrekare ilk etapta TOKİ’den aldık. Yetmezdi, Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’ı ziyaret ettik. Arsanın etrafı belediyemizin yeriydi. Esnafımıza feda olsun diyerek gerekeni yaptı destek oldu. 750 metrekare de belediyemizden aldık. Yaklaşık 1057 metrekare arsamız oldu. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu işler yapılırken sadece Kocasinan Belediyesinin destekleriyle olmuyor haliyle. Büyükşehir Belediye Başkanımızın her zaman şehrin büyüğü ağabeyi olarak esnaf ve sanatkarlarımıza destek oluyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Valime de çok teşekkür ediyorum kendilerinin desteği olmadan olmuyor. Melikgazi Belediyesi bölgemizde ise gelecek günlerde Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesi’nin işyerlerinin kurasını çekeceğiz. Melikgazi Belediyemizde oranın yollarını yapıyor, düzenlemesini yapıyor. Milletvekillerimiz Ankara’da çok destek oluyor. Genel Başkanımız Bendevi Palandöken Ankara’da her zaman destek oluyorlar. 4 katlı 2 bin metrekare inşaat alanı var. Şimdiden hayırlı olsun. Emeği geçenlere, törenimize katılan misafirlerimize, basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.”

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı, TESKOMB Genel Başkan Vekili Mustafa Alan da konuşmasında misafirleri selamlayarak Şeyhi Odakır’ı ve yönetim kurulu tebrik etti, törenin ve binanın hayırlı olmasını diledi.

PALANDÖKEN: “ŞEYHİ ODAKIR’IN MÜCADELESİNİ BİLİYORUM”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de konuşmasında, Şeyhi Odakır’ın yeni hizmet binası için Ankara’da çok mücadele ettiğine şahit olduğunu, projeyi görünce mütevazi ve şık ama çok güzel olduğunu söyledi. “Esnaf için olmazsa olmaz bir proje oluşturulmuş” diyen Palandöken, sözünü şöyle sürdürdü: “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başkana ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum. Yeniliğe açık, esnaf ve sanatkarların işlerini görebileceği bir alan olması beni duygulandırdı.”

ÇOLAKBAYRAKDAR: “TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANDAN ALLAH RAZI OLSUN”

Törende konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da, “Şehrimiz ve ülkemiz için taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Kim ne yapıyorsa bu millete memlekete hizmet etmek için yapıyor. Bu bina da şehre uzunca bir süre hizmet edecek. Burası yapıldıktan sonra şehrimizin esnaf ve sanatkarlarının daha güzel işler yapmasına vesile olacaktır. Emeği geçenleri tebrik ediyor hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKKILIÇ: “DAYANIŞMA İÇERİSİNDE BU ESERİ İNŞA EDECEĞİZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KESOB Başkanı Şeyhi Odakır’ın uyumlu, gayretli, iyi niyetli bir yaklaşımı olduğuna değinip inşa edilecek esere bu niteliklerin yansıdığını, tören alanında da bunun gözlemlendiğine değindi. Kayseri’ye yakışacak bir eser olduğunun altını çizen Büyükkılıç, “Birliğimizi zaman zaman ziyaret ettiğimizde bir hamle olsa da şehrimize yakışır bir binamız olsa diye içimizden geçiriyorduk. Daha önce hizmetleri geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah el birliğiyle bu eseri inşa edeceğiz. Şeyhi Odakır başkanımızın şahsında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hep beraber dayanışacağız, birlik beraberlik içinde çalışacağız. Emeği geçenleri tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum. İlçelerimizle birlikte büyükşehir belediyesi olarak ifade etmek isterim ki üzerimize düşen ne varsa sizlere, esnaf ve sanatkarlarımıza desteğe varız diyorum” diye konuştu.

AK Parti Kayseri milletvekili Sayın Bayar Özsoy, konuşmalarına İsrail ve Amerika’nın Filistin’deki zulmünü lanetleyerek başladı ve özgür Filistin’in kurulacağına inandığına değindi. “Geçtiğimiz günlerde Mustafa Elitaş Bakanımız ile bizler Şeyhi Odakır başkanımla bir araya gelip toplantı yapmıştık” ifadelerine yer veren Özsoy, “Şeyhi Odakır Başkanımız şehirde yapılan işler hakkında müthiş bilgiler verdi. İnşallah yeni sanayi siteleri, konut projeleri gibi çeşitli projeler müjdeleriz. Tören ve binamız hayırlı olsun” dedi.

VALİ ÇİÇEK: KAYSERİ’YE YAKIŞTI

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de konuşmalarında şu ifadeleri kullandı: “Ben de esnaf şehrinde, esnaflığın her sokağında hikayesinin olduğu, bütün hatıraların esnaflar üzerine olduğu bu şehirde esnafların evi olan bu merkezin temel atma töreninde olmaktan çok mutlu olduğumu ifade edeyim. Öncelikle KESOB çok büyük mücadeleler veriyor. Bir yandan kooperatifler, bir yandan elektrikli ve hibrit araçlarla ilgili yaptığı proje, Yeşilyurt’taki proje, konutlar… Gerçekten büyük bir ihtiyaçtı bu merkez. Bina projesi incelendiğinde gerçekten güzel oldu, caddeyi de güzelleştirecek, şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak. Kayseri’ye yakışmış. İlimize hepimize hayırlı olsun.”

Konuşmaların ve günün anısına yapılan plaketlerin takdimlerinin ardından dualarla birlikte KESOB Yeni Hizmet Binası’nın temeli protokol üyelerinin butonlara basmasıyla birlikte atıldı. Misafirlere aşure ikram edilerek tören sona erdi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü
Yukarı Çık Butonu - Siyah Halka
Modern GDPR Çerez Popup