Haberler

Kayseri’nin Denizi “Yamula Barajı’na Yoğun İlgi

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kayseri’nin denizi olarak bilinen Yamula Barajı’nın Kayseridergi tarafından kapak konusu yapıldığını bildirdi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, Ankara’da yaşayan Kayserililer’in kurduğu Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği’nin (KAYSERİDER) yayın organı olan Kayseridergi’nin son sayısında Yamula Barajı’na yer verdiğini belirtti.

Yıldız, şunları kaydetti:

“Kayseri’de, bir taraftan Erciyes bir taraftan Kızılırmak sınırımız oldu. Kültür balıkçılığı ve su sporları için de son derece uygun bir ortam var. Sahil yolu yapımına başladık. Bu sahil yolu 35 kilometre kadar sürüp gidecek, bütün sahili dolaşacak. Herhangi bir yerden, Ankara yolundan başlayıp bu sahile inilebilir. Deniz kenarında cepler, tesisler, dinlenme, otopark yerleri, mesire alanları olacak. Hafta sonları veya tatil günlerinde çok büyük ilgi var. Yamula Barajı Kayseri için çok renkli bir dünya oluşturdu. 82 milyon metrekare yüzeyi, 3,5 milyar metreküplük su kütlesi ve yaklaşık 70 kilometrekarelik sahiliyle Yamula Barajı’nın fotoğraflarını görenler ‘Evet Kayseri’de gerçekten bir deniz var’ diyor. Kayseri’nin Yamula Barajı sayesinde bir denizi oldu.”

Onur Özgür Güleç

Teknik Destek Uzmanı, Web Master, Teknoloji Yazarı, Android Meraklısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü