
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN KAYSERİ’NİN 7 BİN YILLIK MİRASINA DAVET: 20 HAZİRAN’DA KÜLTÜR YOLU GEZİLERİ BAŞLIYOR
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 20 Haziran’da başlayacak Kültür Yolu Gezileri öncesinde Kayseri Kalesi’nde kurulan başvuru standını ziyaret etti. Büyükkılıç, 45 tarihî eseri kapsayan kültür rotasıyla vatandaşların ve ziyaretçilerin Kayseri’nin binlerce yıllık medeniyet birikimini yerinde keşfedeceğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden başlatılan Kültür Yolu Gezileri kapsamında Kayseri Kalesi’nde kurulan başvuru standını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Büyükkılıç, vatandaşları 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kayseri’nin binlerce yıllık tarihine tanıklık etmeye davet etti.
Kadim medeniyetlerin izlerini taşıyan Kayseri’nin tarihî ve kültürel değerlerini daha geniş kitlelerle buluşturmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Kültür Yolu Gezileri ile şehrin hafızasını yeniden gün yüzüne çıkarıyor. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, proje kapsamında oluşturulan kültür rotasının Kayseri’nin köklü geçmişini yakından tanımak isteyenler için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan kadim bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Kayserimiz binlerce yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir. Şehir merkezimizde yer alan eserler sayesinde vatandaşlarımız ve ziyaretçilerimiz, farklı dönemlere ait medeniyet mirasını yakından görme, inceleme ve keşfetme imkânı bulabiliyor. Biz de bu zengin tarihî birikimi Kültür Yolu Gezileri kapsamında hemşehrilerimizle ve misafirlerimizle buluşturuyoruz” dedi.
“Kayseri, Görülmeye ve Tanınmaya Değer Bir Şehir”
Kültür Yolu Gezileri’nin 20 Haziran’da başlayıp 20 Eylül’e kadar devam edeceğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Yaz dönemi boyunca gerek hemşehrilerimize gerekse Kayseri’yi ziyaret eden misafirlerimize tarihî ve kültürel değerlerimizi tanıtacağız. Rehberler eşliğinde gerçekleştirilecek gezilerimizde katılımcılarımız şehrimizin önemli eserlerini yakından tanırken, çeşitli ikramlarımız da olacak. Kayıtlarımız adeta gerdanlığımız olan Kayseri Kalemiz içerisinde devam ediyor. İlk gezimize cumartesi günü saat 10.00’da başlayacağız. Rotamızın ilk durağı ise Selçuklu döneminin en önemli eserlerinden biri olan ve dünyanın ilk tıp fakültelerinden kabul edilen Gevher Nesibe Sultan olacak. Kayseri, görülmeye ve tanınmaya değer bir şehirdir. Tüm vatandaşlarımızı Kültür Yolu Gezilerimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Büyükkılıç’a Genel Sekreter Yardımcıları Fatih Temeltaş ile Ufuk Sekmen de eşlik etti.
Roma’dan Cumhuriyet’e Uzanan Tarih Yolculuğu
Yaklaşık 12 yıldır başarıyla sürdürülen Kültür Yolu Projesi kapsamında katılımcılar, Kayseri şehir merkezinde yer alan 45 tarihî yapıyı tek bir yürüyüş güzergâhında keşfetme imkânı bulacak. Cumhuriyet Meydanı ve çevresini kapsayan rota üzerinde Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden günümüze ulaşan eserler ziyaret edilecek.
Kayseri Kalesi çevresinden başlayacak kültür yolculuğunda Gevher Nesibe Darüşşifası’nın yanı sıra Sahabiye Medresesi, Hunat Hatun Medresesi, Hatuniye Medresesi, Cami-i Kebir Külliyesi, Kurşunlu Camii ve çok sayıda tarihî yapı yer alacak. Katılımcılar, şehrin medeniyet birikimini uzman rehberler eşliğinde yerinde inceleme fırsatı elde edecek.
Kayseri’nin Kültürel Zenginlikleri Yakından Tanıtılacak
Kültür Yolu Gezileri kapsamında müzeler, külliyeler, camiler, türbeler, hanlar ve hamamlar da ziyaret edilecek. Arkeoloji Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Etnografya Müzesi, Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi, Millî Mücadele Müzesi ve Veli Altınkaya Basın Müzesi gibi önemli kültür noktaları da rotada yer alacak.
Tarihî mekânların yanı sıra geleneksel el sanatları, kültürel etkinlikler ve sosyal faaliyetlerle zenginleştirilen program sayesinde katılımcılar, Kayseri’nin kültürel kimliğini çok yönlü şekilde deneyimleme fırsatı bulacak.
2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti ünvanını taşımaya hazırlanan Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi, tarihî mirasın korunması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalarını sürdürürken, Kültür Yolu Gezileri de şehrin turizm potansiyeline katkı sağlayan önemli projeler arasında yer alıyor.
Başvurular Kayseri Kalesi’nde Yapılıyor
Kayseri’nin tarihî ve kültürel mirasını yakından tanımak isteyen vatandaşlar, Kültür Yolu Gezileri için başvurularını Kayseri Kalesi’nde oluşturabilecek. Gezilere ilişkin detaylı bilgi almak isteyenler ise 0 (352) 222 89 00 numaralı telefondan yetkililere ulaşabilecek.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN MİLLET BAHÇESİ’NDE HALKLA “AKŞAM” BULUŞMASI
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, vatandaşlarla doğrudan iletişimi esas alan yerel yönetim anlayışı kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programında hemşehrileriyle bir araya geldi. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Büyükkılıç, programın ardından millet bahçesini gezerek vatandaşlarla sohbet etti, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde hayata geçirilen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programı kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde vatandaşlarla buluştu.
Programa AK Parti İl Başkan Yardımcıları Muammer Topsakal ve Ahmet Canleblebici’nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, genel müdürler ve ilgili birim yöneticileri de katıldı.
İlgi gören buluşmada vatandaşların talep, öneri ve beklentileri tek tek dinlenirken, Kayseri’de devam eden yatırımlar ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu.
Programda konuşan Başkan Büyükkılıç, “Burası Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden birisidir. Sadece bu etkinlik alanı 60 bin metrekare, ikinci etkinlik alanı 29 bin metrekare, insan böyle bir ortamda kayboluyor” dedi.
Büyükkılıç, Kayseri’yi kültürüyle, Anadolu irfanıyla bezenmiş olarak, en güzel şehri koruma yönünde irade gösterdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Gece, gündüz demeden ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Burası Ahi Evran’ın, Gevher Nesibe Sultan’ın, Mehmet Melikgazi’nin, Seyyid Burhanettin’in, Mimar Sinan’ın şehridir. Biz şehrimizi çok seviyoruz, alt yapı kuruluşlarımızla, belediye birimlerimizle, merkeziyle, taşrasıyla imar ve ihya etme yönünde irade gösteriyoruz. Bu şehir anlatılmaz, yaşanır.”
Hafta sonu gerçekleşecek olan YKS sınavında öğrencilere başarılar dileyen Başkan Büyükkılıç, A Milli futbol takımına da Dünya Kupası serüveninde başarı temennisinde bulunarak, “Gençlerimizi çok seviyoruz, o yüzden geçtiğimiz hafta dev ekranda izlettiğimiz programımızı, bu hafta erteledik, evlerimizden destekleyeceğiz. Yavrularımızın hayatını kolaylaştıracak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Tıklım Tıklım
Vatandaşlarla gerçekleştirilen buluşmanın ardından akşam saatlerinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni gezen Başkan Büyükkılıç, alandaki vatandaşlarla sohbet ederek çocuklar ve gençlerle yakından ilgilendi. Akşam saatlerinde yoğun bir hareketliliğe sahne olan millet bahçesinde vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Büyükkılıç, çok sayıda vatandaşla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Tıklım tıklım dolu olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin Kayseri’nin en önemli yaşam alanlarından biri haline geldiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, vatandaşların huzurla vakit geçirdiği, çocukların neşeyle oynadığı ve gençlerin sosyal hayatına renk katan bu tür alanların şehir yaşamına değer kattığını ifade etti.
Millet bahçesindeki samimi buluşmalar ve sıcak sohbetlerle devam eden program, vatandaşların Başkan Büyükkılıç’a teşekkürleri ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
📢 Haberle İlgili Bildirim
Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.






