Kayseri’de kaçak cinsel hap, uyuşturucu, tarihi eser operasyonu
Bir ihbarı değerlendiren Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, yurt dışından kaçak yollarla getirilip piyasaya sürülen cinsel gücü artırıcı haplarla ilgili bir süredir takip edilen İ.H.C. ‘nin iş yerine baskın yaptı. Yapılan aramada cinsel gücü artırıcı 150 hap ile alım- satımı yasak kaçak bin 500 hap ele geçirildi. İ.H.C gözaltına alındı.
Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği ekiplerince kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet eden, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen N.G.B. elindeki eserleri satmak isterken yakalandı. Aramada Batı Roma ve Hellenistik dönemlere ait olduğu değerlendirilen 7 parça tarihi eser ele geçirildi.N.G.B.’de gözaltına alındı.
Emniyet Narkotik şube Müdürlüğü ekiplerince Uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik 2 ay süreli teknik takipli yapılan planlı projeli çalışmalara neticesinde ilimiz genelinde 19 adreste eş zamanlı olarak yapılan operasyonda yakalanan 11 şahıs, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan aranan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs ve yapılan operasyon da uyuşturucu madde ticaretinden yakalanan 3 şahıs olmak üzere toplamda 15 şahıstan 12 si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 3 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.