Yerel Haberler

Kayseri’de 18 Mart Şehitler günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı

Kayseri Valiliği’nce “18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlk tören Kartal Kavşağı’ndaki Garnizon Şehitliği’nde yapıldı. Şehitlikteki anıta Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv.Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Büyüknalbant ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz tarafından çelenk sunuldu. Tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı atışı ile devam etti.

Hv. Plt. Teğmen Bilgehan Çınar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz da bir konuşma yaparak ülkenin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Melikgazi Belediyesi İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden Meltem Nurgül Ölmez’in “Sakarya” isimli şiiri okuduğu törenin devamında Vali Düzgün, Şehitlik Özel Defteri’ni imzaladı. Vali Düzgün, “Topraklarımıza kanını, bayrağımıza rengini veren Aziz Şehitlerimiz!” diye başlayan yazısında şunları kaydetti:

“101. yılını andığımız Çanakkale Deniz Zaferi, dönemin bütün zorlukları ve yokluklarına rağmen, Milletimizin bağımsızlığına olan inancı, vatan için millet için hayatını feda etmenin bir kayıp değil, cennetin kapısını açan şehitlik mertebesine ulaşma yolunda bir kazanç olduğu inancıyla ve ruhuyla kazanılmıştır. On binlerce askerimizin şehit olduğu Çanakkale Zaferi bizim için bir gurur abidesi olduğu kadar aynı zamanda bir hüzün abidesi olmuştur. Türk Milleti tarih sahnesine çıktığı günden bugüne varlığını devam ettirebilmek için mücadelesini sürdürmüş, birlik ve beraberlik ruhunu kaybetmeden bu günlere gelmiştir. Ülkemizde huzur ve güven içerisinde, bağımsız ve özgür olarak yaşayabilmemiz için kahraman güvenlik güçlerimiz dün olduğu gibi bugünlerde de gerektiğinde canlarını feda ederek şehitlik ile onurlanmakta, Vatanımız için, milletimiz için göz kırpmadan canlarını feda etmektedirler. Devlet düşmanları, millet düşmanları, insanlıktan nasibini almayan hainler bilmelidirler ki, nasıl en zor günlerimizde bile Çanakkale ve İstiklal Savaşlarından zaferle çıkmışsak içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı süreçten de millet olarak, devlet olarak başarıyla çıkacağız ve önümüzdeki yıllarda dünya milletleri, bu ülke insanlarının daha parlak ve güzel günlerine şahit olacaktır. Bu duygularla Şehitlerimizi Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıldönümünde, şanlı tarihimizin mimarları olan tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.”

Daha sonra Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv.Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Büyüknalbant, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan başta olmak üzere törene katılan vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar tarafından şehitlik ziyaret edildi.

Kur’an-ı Kerim’in okunduğu ve duaların edildiği şehitlik ziyaretinde Vali Düzgün ile beraberindekiler, şehit mezarlarına karanfil bırakarak şehit yakınları ile yakından ilgilenip duygularına ortak oldular.

– DERNEK ZİYARETLERİ

Vali Düzgün, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ni de ziyaret etti.

Vali Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yalçın ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büyüknalbant ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Çanakkale Savaşları ve zaferlerinin Türk milletinin yok olmak üzereyken büyük fedakârlıklarla, yoksulluk içerisinde ne kadar önemli bir zaferi kazanabileceğinin bir göstergesi olduğuna işaret ederek, şehitleri rahmet ve minnetle, gazilerimizi ise şükranla andıklarını söyledi.

Vali Düzgün, son 7-8 ayda Kayseri’den ve ülkenin birçok bölgesinden milletin birlik ve bütünlüğü, devletin bekası için şehitler verildiğinin altını çizerek, bu milletin bu zor günlerden de çıkarak aydınlık, parlak günlere erişeceğine yönelik inancını vurguladı.

Dernek Başkanı Ali Yavuz ise, Vali Düzgün ve beraberindekilerin ziyaretlerinden duydukları memnuniyetleri dile getirerek, “Onur ve gurur günümüzde özellikle Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünde duyguların üst noktada olduğu günde, bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Düzgün, beraberindekiler ile birlikte Muharip Gaziler Derneği’ni de ziyaret ederek Başkan Osman Balcı ve dernek üyeleri ile bir süre görüştü.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü