KAYIP ANNE KIZI JAK TİMİ BULDU, KENDİ GİYSİLERİNİ SARDI
Kayseri’nin Develi ilçesi Küçükkünye köyünden kozalak toplamak için Toros dağlarına giden ve sağanak yağmur sonucu yolunu kaybeden anne kızı bir gün sonra Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi ile bir kayanın altına sığınmış olarak bulundu. JAK timi, soğuktan etkilenen anne-kızı kendi askeri giysileri ile ısıtmaya çalıştı.
Küçükkünye köyünde oturan 35 yaşındaki Hatice Boztepe yanına 4 yaşındaki kızı Dilara’yı alarak Toros dağlarına sobada yakmak için çam kozalakları toplamaya gitti. Uzun süre haber alınamayan anne kızın kaybolduğunun jandarmaya bildirmesinden sonra JAK, AFAD, AKUT ekipleri, jandarma iz takip köpekleri ile köylüler dağlık arazide aramaya başladı. Aramalar aynı gün gece 01.00’e kadar devam etti.
Sabah havanın aydınlanması ile 04.30’da yeniden başlayan aramalarda kayıp anne kız, 11.20 sıralarında yoğun yağışlı havaya rağmen oturdukları köyden 15 kilometre uzaklıkta Sarıkaya köyü Berçin yaylası Tomos tepe bölgesindeki sarp kayalık bölgede, kayalıkların arasına sığınmış, üşümüş ve ayakkabıları parçalanmış olarak birbirine sarılı bulundu.
JAK imi soğuktan oldukça etkilenen anne Hatice Boztepe ile kızı Dilara’yı ısıtmak için kendi askeri giysilerini giydirerek, sedye ile Sarıkaya köyüne indirildikten sonra 112 Hızır servis ekipleri ile Develi Devlet Hastanesine gönderildi.