Kadın girişimcilere Uyumsoft desteği ve bireyleri, pandemiden çıkışa hazırlayacak 8 altın kural
Kadın girişimcilere Uyumsoft’tan tam destek
Türkiye’nin inovasyon lideri Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ, hayalleri için ilk adımı atan girişimci kadınları destekliyor. Firmasında %56’lık kadın çalışan oranına sahip olan teknoloji devi Uyumsoft AŞ, 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle kadın girişimciler tarafından kurulan şirketler için hazırladığı “Girişimciler Kampanyası” kapsamında, ön muhasebe yazılımı olan ekoCari programını ilk 6 ay ücretsiz veriyor ve her ay 50 adet e-Belge (e-Fatura, e-Arşiv fatura) hediye ediyor. Nisan ayında başlayan ve 31 Aralık 2021 tarihinde sona erecek olan kampanyaya, girişimci kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.
İlk 6 ay ücretsiz, 7.’nci aydan itibaren ayda 55.50 TL ödenecek
Kampanyadan yararlanmak isteyen kadın girişimciler şirketlerini kurduktan sonra, Uyumsoft AŞ ile 24 aylık sözleşme imzalıyor. Kampanya kapsamında ilk 6 ay ekoCari’yi ücretsiz kullanıyor, kampanya süresi boyunca ekoCari ile ön muhasebe işlemlerini yapıyor ve ayrıca her ay 50 adet e-Belge (e-fatura, e-arşiv fatura) oluşturabiliyor. 7’ci aydan itibaren, ayda sadece 55.50 TL ödeme yapıyor. Kampanyanın koşulları hakkında, web sitesinden bilgi alınarak, başvuru yapılıyor.
Web tabanlı ve kullanımı kolay ön muhasebe programı: ekoCari
Hayalleri olan ve işletmesini yeni kuran kadın girişimcilere tam destek veren Uyumsoft AŞ’nin ekoCari ürünü, bulut tabanlı kullanımı çok kolay, ön muhasebe programıdır. Kadın girişimciler, internetin olduğu herhangi bir yerden, cep telefonu, tablet veya bilgisayarları aracılığıyla, programını rahatlıkla kullanabilir. İlave bir server (sunucu) ihtiyacına, ürün cloud (bulut) tabanlı olduğu için ihtiyaç yoktur. Kısaca, girişimci kadınlar ekoCari programı sayesinde, stoklarını, carilerini, alışlarını ve satışlarını internet olan her yerden takip edebilirler, aynı zamanda raporlarını alabilirler. Senetlerini, çeklerini de program üzerinden takip edebilirler.
Uyumsoft AŞ, 25’inci yılında 40 bin ve üzerindeki yerli ve global müşterisinin uçtan uca dijital dönüşümünü sağlıyor. Ürün ailesinde; ekoCari (Ön Muhasebe Ticari Paket Programı)’nın yanı sıra, Kurumsal Kaynak Planlama uyumERP (bulut, mobil), Müşteri İlişkileri Yönetimi uyumCRM (bulut, mobil), İnsan Kaynakları Yönetimi uyumHRM (bulut, mobil), e-Belge e-Uyum (e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-SMM, e-Defter, e-İrsaliye ve diğer tüm e-Belgeler) uygulamaları, Ticari Paket Yazılımlar, ekoTicari (Kobi’lerin ERP’si), ekoHR, ekoSMMM (Mali Müşavir Yazılımı), Banka Bakiyem, uyumYEDEK, uyumİYS dahil 30’u aşkın yazılım ürünü yer alıyor.
Bireyleri, pandemiden çıkışa hazırlayacak 8 altın kural
Covid-19 sürecinde, iş yapış şekilleri değişti, iş ritmi farklılılaştı, daha zor olan ise işini kaybedenler oldu, dükkanının açamayan ve siftahsız dükkan açanlar oldu. Pek çok sözleşmeler donduruldu, kimi sözleşmeler mücbir sebeple gerekçesi ile iptal edildi. Yavaşlayan, değişen, duran, bozulan her iş her hayatı etkiledi. Sorumluluklarımızı yerine getirememe, hepimizi mutsuz etti ve zorladı.
Şartlar ne olursa olsun mücadeleye devam etmenin önemini anlatan AL Danışmanlık Kurucusu, İnsan Kaynakları ve İletişim Uzmanı Ayşen Laçinel, şunları söyledi:
“Bu dönemde, yine de ayaktayız, hayattayız diyebilmeye ve kapanan yolları açabilmeye, yol yoksa da yol bulmaya cesaretimizin gayretimizin olması en büyük zenginliğimiz oldu. Tek özgürlük, en büyük özgürlük ve zenginlik; başa gelenler karşısında insanın, ne düşüneceği ve ne yapmaya karar vereceğidir. Hayata dair bir sorumluluk varsa, bir hayalin bir hedefin mevcutsa veya hayal kurabiliyorsan, yaşamının anlamını kaybetmemişsin, yaşamının bir anlamı var demektir” dedi.
İnsan Kaynakları ve İletişim Uzmanı Ayşen Laçinel, bireyleri pandemiden çıkışa hazırlayacak 8 temel kural hakkında şunları kaydetti:
1-Yaşanan ne ise, anla ve farket.
2-Seni üzen, kafanı karıştıran yoran ne ise, bununla ilgili şu an düzeltmek ve istediğin gibi olmasını sağlamak için yapabileceğin bir şey var mı? Varsa yap ve düzelt. Yoksa anla, kenara koy, önlemlerini al ve yoluna devam et.
3-Problem, işini kaybetmen mi?, İşinde para kazanamaman mı?, Moralinin bozulması ve yüksek endişe mi? vb gibi konularda, seni üzen sıkan ne ise, analiz et ve kendi yaşam hedefini hatırla. Hedefin mi yok, hayal et ve hedefini belirle.
4-Çok mu zor hayal kurmak, çok mu umutsuzsun?, Pandemi sadece seni mi etkiledi?, Senin yüzünden mi çıktı bu Covid-19?. Pandemi ile dünya aynı sağlık tehdidi ile karşı karşıya kaldı ve herkes büyük bir sınavdan geçiyor. Evet, bugünler de geçecek. Hayattasın ve olasılıklara odaklan.
5-Hayalin ve hedefin için sahip oldukların ne?, Elde olanlara bak ve elde olanlarla şimdi ne yapabilirsin?, Mevcut yolların kapandıysa başka ne yollar bulabilirsin?, Haydi düşün, odaklan ve yeni bir yol bul, olasılıkları hayata geçirmeye başla.
6-Günlük işlerinle meşgul olmaya devam et. Etkili ol, yemek yap, temizlik yap, çiçekleri sula. İşini yoluna koymaya çalışırken, gelecek güzel günleri hisset. Bugünler geçtiğinde, yine hayat coşkuyla kucak açacak, yine işin iyi olacak.
7-Kendine, hep özen göster. Unutma ki, hava bedava, güneş bedava, umut ve gayret bedava. Yeni yollar bulmaya, ayakta hayatta kalmaya çalışırken, iyimserliği ve iyi olma gayretini koru.
8-Sana iyi gelecek insanlar ile ol. Arkadaşlarınla görüntülü konuş, hatır sor ve hayata hayat ver.