İçişleri-Adalet

İnternet üzerinden gelinini bile oğlundan habersiz pazarladı

Sosyal paylaşım siteleri herşeyin önüne geçti. Son olarak sosyal paylaşım sitelerinde tanıştıkları aralarında avukat, öğretmen ve hemşirelerin de bulunduğu yabancı uyruklu kadınları çeşitli vaadlerle kandırıp Türkiye’ye getirdikten sonra zorla fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Zorla çalıştırılan kadınları pazarlayan  C.Y.’nin, Rus uyruklu gelinine de, oğlundan habersiz  tehditle fuhuş yaptırdığı ortaya çıktı.

Bir ihbarı değerlendiren ve  sosyal paylaşım sitelerinde belirlenen siteleri takibe alan  polis, İzmir ve Urla ilçelerinde çalışma başlattı. Polisin araştırmaları sırasında, şebeke elemanları ve fuhuş yaptırılan oteller ile pansiyonlar saptandı.   Müşteri gibi şebekenin kullandığı otellere gidip, zorla fuhuş yaptırılan kadınlarla bağlantıya geçen polis kadınlardan sohbet sırasında şebekeyle ilgili bilgi aldı. Eş zamanlı  15 adrese yapılan operasyonda, aralarında şebeke ;elebaşı A.A.’nın da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Şebekeye ait otel ve pansiyonlarda zorla tutulan Tacikistan, Kırgızistan, Moldova ve Rusya uyruklu 13 kadın kurtarıldı. Ülkelerine gönderilecek olan kadınların  avukat, öğretmen, hemşire, bazılarının da üniversite öğrencisi olduğu  görüldü.

Şebekenin yabancı uyruklu kadınlarla, sosyal paylaşım siteleri üzerinden ya da  fuhuş yaptırdıkları kadınlar aracılığıyla bağlantı kurdukları, güzel ve tatlı bir hayat vaat ederek, bol bol gezdirip eğlendireceklerini söyleyerek kandırdıkları, uçak biletlerini de gönderip İzmir’e getirttikleri, kendilerine ait otel ve pansiyonlara götürdükten sonra, borçlu olduklarını söyleyip zorla fuhuş yaptırdıkları ortaya çıktı.  Şebeke elebaşı A.A.’nın  kadınlarla bol bol cinsel içerikli konuşma yaptığı, bulundukları yerden dışarıya çıkmalarına bile izin vermediği  iddia edildi. Bu arada şebeke yöneticilerinden C.Y.’nin, oğlu A.Y. ile evlendirdiği Rus uyruklu gelinine tehditle fuhuş yaptırdığı, yaşananlardan habersiz olan oğlu işe gittikten sonra ’Para karşılığında erkeklerle birlikte olduğunu’ söylemekle tehdit ederek fuhuş yaptırdığıda belirlendi.  Şebekeden, fuhuş yaptırılan üçü yabancı kadın ile  A.Y.’de babasından  şikayetçi oldu.

Onur Özgür Güleç

Teknik Destek Uzmanı, Web Master, Teknoloji Yazarı, Android Meraklısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü