Halaçoğlu: Peşmergelerin Türkiye’den geçmesi anayasal suç
Peşmergelerin Türkiye’den geçmesinin Anayasal bir suç olduğunun altını çizen MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, son düzenlemeler ile Abdullah Öcalan’a sekreterya oluşturulması talebini eleştirdi. Halaçoğlu, 40 bin kişinin katili olan birinin bu pozisyona gelmesinin hükümetin yaptığı yanlış politikaların en iyi göstergesi olarak açıkladı.
MHP İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Halaçoğlu son olarak 3 PKK’lının etkisiz hale getirildiğine dikkat çekerek, aslında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ciddi çatışmalar olduğunu, buna rağmenhükümetin çözüm sürecine devam ettiğini kaydetti, şunları söyledi.
“Abdullah Öcalan’ın 15 Ekim’e kadar bir süre verdiğini hepiniz biliyorsunuz. Bu süre sonrasında Türkiye ne yapacak diye düşünürken yine çözüm süreci adı altında Abdullah Öcalan’a sekreterya verilmesi söz konusu. Bunun birinin de Kandil’den olması dile getiriliyor. İletişim kurulması ve bu görüşmelerde tarafın lideri olarak masaya oturması söz konusu ediliyor. 40 bin kişinin katili olan birinin bu pozisyona gelmesi hükümetin aslında yaptığın yanlış politikaların göstergesidir. Masum insanların hak ve hukukunu gözetmeden onları da gözaltına alabilecek, ‘makul’ sebeplerden dolayı insanları tutuklayacak bir hareketi kabul etmek mümkün değil. Makuliyet kişiye göre değişir. Birileri mini eteği makul görebilir, birileri de makul görmeyebilir. Batıda somut deliller ortaya konmadan insanların tutuklanması söz konusu olmaz. Polis devletine doğru gidecek bir Türkiye’yi kabul etmek mümkün değil. Hükümetin ‘Yeni Türkiye’ dediği bu olsa gerek. Anlaşılan hükümet 12 sene beraber hareket ettiği paralel yapılanmaya ceza vermek istiyor. Birilerini cezalandıracağım diye yola çıkılmaz. Bunun hakkından hukuk çerçevesinde gelmek gerekir. Bu süreçte MHP olarak hiçbir zaman ülkücü gençliğin sokağa çıkmasından yana değiliz. Sokağa çıkmak Türkiye’yi parçalamak anlamına gelir.”
Halaçoğlu, HSYK seçimlerinde seçilen hakimlerin taraf olduklarını düşünmediğini ancak siyasete alet edildikleri için ne karar verirlerse versinler belli bir kesimin siyasi düşünceleriyle karar verdiklerine inanılacağını savundu. Peşmergelerin Türkiye üzerinden Kobani’ye (Ayn el Arap) geçmeleri konusunu değerlendiren Halaçoğlu, “Kobani’de sivil bulunmuyor. Bütün insanlar Türkiye’ye geldi. Sadece çatışan militanlar var. Türkiye o kadar karışık bir pozisyona düştü ki dış politikada eline yüzünü bulaştırdı her şeyi. Peşmergelerin Türkiye’den geçmesi anayasal suçtur. Sayın Başbakan, ‘ince bir satranç oyunu oynamaktayız’ dedi ama veziri, kalesi ve atı oyun dışında kalmış. Sadece piyonlarla oynuyorsunuz. Kaybetmeye mahkumsunuz. Yarın ‘şah-mat’ derler size” diye konuştu.