Güncel seçmeler. (2) (Köşe yazısı 25.04.2017 Kayseri Star Haber Gazetesi)
DAVUT GÜLEÇ
GAZETECİ
davutgulec@hotmail.com
Son yıllarda ve günlerde iyice çivisi çıkmaya başlayan sosyal paylaşım sitelerindeki bazı hoşuma giden güncel paylaşımlarıma bugünde devam ediyorum.
*Ağanın biri köyünde büyükçe bir konak yaptırmış. Açılış günü köyde yaşayan herkese yemek vermiş. Çoluk-çocuk, kadın-erkek, akıllı-deli. Deli lafın gelişi değil, gerçekten deliyi de davet etmiş çünkü hemen her köyde olduğu gibi o köyün de bir delisi varmış.
Yemekler yenmiş. Köylüler ayrılırken Ağa, “Deliye sorun, bu konaktan ne istiyorsa alsın.” talimatını vermiş adamlarına. Delinin gözü bahçede bağlı duran beyaz ata takılmış ve “Bu atı istiyorum.” demiş. O at ise Ağa‘nın gözdesiymiş. “Hayır!” demiş Ağa, “Başka bir şey istesin.” Deli ısrar etmiş, “İlla da bu beyaz at.” diye diretmiş. Ağa da “Hayır!” demiş başka bir şey dememiş.
Ziyafet bitmiş, ayrılık zamanı gelmiş. Deli konaktan melül-mahzun bir şekilde ayrılırken bir şeyler konuşuyormuş kendi kendine. Ağa’nın dikkatini çekmiş ve “Gidin dinleyin bakalım” demiş
Deli sürekli şunu söylüyormuş:
“Sen isteseydin verirdi, Ağa da kim oluyor ki? Sen isteseydin verirdi, Ağa da kim oluyor ki?”
Adamları, Ağa’ya söylemiş delinin dediklerini.
“Geri çağırın ve verin atı demiş.” bu defa ağa. Deliye atı vermişler. Deli, atın yuları elinde konaktan ayrılırken yine aynı şekilde söylenmeye devam ediyormuş.
Ağa adamlarına “Bu defa ne diyor, gidin dinleyin.” demiş.
Ne diyormuş biliyor musunuz deli:“ Sen istedin de verdi, Ağa da kim oluyor ki? Sen istedin de verdi, Ağa da kim oluyor ki?” (Aslıhan Özgenur Özer)
*Türk’lerin Hz. Nuh Peygamberin oğlu Yafes’in soyundan geldiği tarihçiler tarafından söylenir. Gök Tengri inancı ile tek bir Yaradan olması gerekliliği ve İslam ile benzerlikler ayrıca Araplar ile birlikte Dünya tarihinin kaderini değiştiren ve Çinlilerle yapılan Talas Savaşı ve ardından gelen zafer Türklerle İslamiyet’in daha fazla yakınlaşmasına sebep olmuş ve Türkler kavimler halinde İslamiyet’e geçmişlerdir. Avrupalı tarihçilerin iddia ettiği gibi Türkler kılıçtan geçirilerek İslam’ı seçmemişlerdir.
İslam’ın sancaktarlığını da, Halifeliğini de yüz yıllarca İslam’ı ve Adaleti Dünya’ya şerefle yayarak yapmışlardır. Yüce Türk soyumuz binlerce yıl öncelere dayanmaktadır. Türk’ler bin yıllarca özgür yaşamış ve hiç bir kuvvet Türkleri vatansız veya köle yapamamışlardır.
Türk imparatorlukları tarihimiz boyunca Haçlıların saldırılarına uğramış. Haçlılar günümüzdeki gibi Dindaşlarımız olan kabile devletleri, içimizdeki hainleri kullanarak saldırılarına devam etmektedir.
Türk’ün, Türk’ten başka dostu olmadığı gerçekliliği ile Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in Miraca yükseldiği bu gecenin İslam Âlemine mübarek olmasını, TBMM’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Çocuklarına armağan ettiği 23 Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramımız kutlu olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!. (Aydın Şerbetçioğlu)
*Kutlu Doğum diye kutlamalar vardı. Hani Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve hatta hızını alamayan muhalefet partileri yarışırlardı konuşmak için.
Neden kutlanırdı? Neden kaldırıldı bilen var mı? Kutlu Doğum haftaları yapılırken de farklı bir resim yoktu aslında. Dini konular şova dönüştürüldüğünden beri ki 20 senedir bu böyle, insanlar neye ne için inandıklarını unutmaya başladılar. (Gökay Sofuoğlu)
*23 Nisan Çocuk bayramı, bütün dünya çocuklarının ve Atatürk ün emanet ettiği Türk çocuklarının bayramlarını kutlarım. (Ali İhsan Yıldırım)
*Yedi başlı ejderha. Hiç bir şeyle yenemeyeceklerini anlayan Avrupa. Resmen mikrofonların karşısında Erdoğan’a suikast yapın öldürün diyor. Derdiniz nedir? Türkiye’yi altın tepside sunacak bir Cumhurbaşkanı bekliyordunuz. Referandum sonucunda oda olmadı. Darbe olmadı. Gezi olmadı. Çıldırın.(Selma Çanakçıoğlu)
*Bu bayram, TBMM’nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922′de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935′te 23 Nisan Millî Bayramı’yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin 1927′de ilan ettiği ve ilki Atatürk’ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu. 23 Nisan’ın Türkiye’de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 23 Nisan1920′de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmış olmasıdır. (Arif Çakıroğlu)
*Cumhuriyete ve gerçek Demokrasiye inananların ulusal egemenlik bayramı kutlu olsun.(Recep Akın)
*Hastanelerde artık muayeneye yüzde altmış ilaç katılımına yüzde yetmiş zam var. Hayırlı olsun. (Oğuz Gümüşkaynak)