Sanayi-Teknoloji

Google Translate Artık Türkçede Daha İyi!

Google Translate’e geçtiğimiz günlerde gelen güncelleme, artık Türkçeyi de kapsıyor!

Google, Translate uygulamasına büyük bir güncelleme yapmış durumda.

Firma artık yedi dilin tercümeleri için sinirsel makine tercümesi olarak adlandırılan yeni teknolojiyi kullanmakta ve bu teknoloji, bilgisayarlar tarafından yapılan çevirileri, insan çevirilerine benzetmeye çalışmakta ve sonuçları çok daha doğru ve anlaşılır olmakta.

Firma, daha önce Eylül ayında Çin’den İngilizceye çeviriler için bu teknolojiyi kullanmaya başlamıştı ve artık İngilizce ile Fransızca, Almanca, İspanyolca, Japonca, Korece ve Türkçe arası çeviriler için kullanmakta. Çince ile beraber bu diller, firmanın söylediğine göre Google Translate’te yapılan çevirilerin üçte birinden fazlasını oluşturmakta.

İlk bakışta Translate uygulaması normalden farklı gözükmeyecektir. Ancak kullanıcıların değişimi fark edecekleri nokta, çevirilerin kalitesinde olmakta. Bunun sebebi de makine öğrenimi teknolojisi sayesinde uygulamanın cümleleri ve kalıpları kelime kelime çevirmek yerine bütün cümleyi tek seferde çevirmesi olacak. Bunun sonucunda da çok daha doğru ve insanların konuşmalarına daha fazla benzer cümleler ortaya çıkmakta.

Google’ın Translate lideri Barak Turovsky’nin söylediğine göre bu güncelleme ile beraber Google Translate, son yılda görülenden daha büyük bir sıçrama ile gelişti. Ayrıca bu teknolojinin bütün diller için kullanılacağı da belirtilmekteydi.

Ayrıca Translate, Google’ın yapay zekayı kullanarak tercümeleri daha iyi yapmaya çalıştığı tek yer değil. Ayrıca firma, “Thing Translator” adlı yeni ve deneysel bir uygulamayı da tanıtmış durumda ve bu uygulama, akıllı telefon kamerasını tuttuğunuz cisimleri tanıyarak bunları diğer dillere çeviriyor.

Google’ın yeni AI Deneyleri’nin bir parçası olan uygulama, Google’ın Tercüme API’sinin yanı sıra Google’ın bilgisayar görüşü yazılımını da kullanmakta.

Ayrıca Google tarafından Salı günü gerçekleştirilen etkinlikte de firmanın makine öğrenimi işine büyük katkı sağlayacak iki isim ile de anlaştığı duyuruldu. Bu isimler, daha önce Stanford’taki Yapay Zeka Laboratuvarını yöneten Fei-Fei Li ve Snapchat-üreticisi Snap Inc. araştırma lideri Jia Li olarak belirlenmiş durumda…

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü