Haberlerİçişleri-Adalet

Gazeteci Ahmet Şık tutuklandı

Özellikle sosyal medya paylaşımları ve Cumhuriyet Gazetesinde yazdığı bazı yazılarda “terör örgütü propagandası yapma”  iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Basın Savcısı Fahrettin Kemal Yerli tarafından emniyette sorgusu yapılan gazeteci Ahmet Şık,  İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Polisler eşliğinde basın savcılığı bürosunda bekletilen Ahmet Şık hakkındaki savcılık kararı, belli oldu. Savcılık, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan Ahmet Şık’ın tutuklanmasını talep etti. Bunun üzerine Şık, polisler eşliğinde nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Gazeteci Ahmet Şık çıkarıldığı mahkeme tarfından tutuklandı.

“Terör örgütü propagandası yapmak” ve TCK’nin 301. maddesindeki “Türkiye Cumhuriyeti’ni yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçlarından gözaltına alınan Ahmet Şık’ın sorgusu savcılık tarafından emniyette yapıldı. Savcılık sorgusunda Şık’a attığı tweetler, 14 Mart 2015’te yayımlanan “Ya Apo Kandil’e, ya biz İmralı’ya” başlıklı yazısıyla terör örgütü yöneticisi Cemil Bayık ile yaptığı röportaj, 8 Temmuz tarihli “Bizimki gazetecilik, sizinki ihanet” başlıklı ve 9 Temmuz tarihli “MİT TIR’ları savcısı, MİT, Reyhanlı’ya göz yumdu” başlıklı MİT TIR’larına ilişkin yazısı, 13 Şubat tarihli”TIR’daki sır aydınlandı” yazıları soruldu. Ahmet Şık’a ayrıca 23-26 Eylül 2014 tarihlerinde Basın Özgürlüğü Çalıştayı’nda “PKK için çalışanlar da gazetecidir” şeklindeki açıklaması da soruldu.

Tüm sorulara genel bir yanıt veren Şık,”Geçmişten beri sorunlu olan yargının kendisinin hukukla bağının bu kadar zayıf olduğu bir süreçte, mesleki faaliyetlerimin soruşturma konusu edilmesini meslek ahlakıma hakaret sayarım. Kimsenin de haddine değildir. Yargı bağımsız, tarafsız olabilseydi o zaman ifade vermek isterdim” dedi. “5 yıl önceki Ergenekon Örgütü bağlamında suçlandığımda mesleki faaliyetlerim suçlama konusu olmuştu. Şimdi de mesleki faaliyetlerim başka bir isimle soruşturma konusu edilmeye çalışılıyor” diyen Şık, savcılık sorularından birinin bir gazetede yayımlanan habere ilişkin olmasını da eleştirdi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü