İçişleri-Adalet

Ergenekon’dan beraat eden İlhan Cihaner, 10 milyonluk tazminat davası açtı

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı görevi sırasında İsmailağa ve Gülen cemaatlerine açtığı soruşturmalar nedeniyle ‘Ergenekon üyeliğinden’ tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, 10 milyon TL’lik tazminat davası açtı. Avukat Turgut Kazan tarafından Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, Cihaner’in makam odasında gözaltına alınırken çekilmiş fotoğrafına yer verildi.

Dilekçede, “Bu resim, tazminat isteğimizin temel direğini oluşturuyor. Çünkü müvekkilimiz Pensilvanya’ya bağlı emniyet, savcı, yargıç ve medyanın hazırladığı kumpas sonucu, adliye baskınıyla gözaltına alınıp tutuklanmış ve kamuoyuna darbeci bir hain olarak tanıtılmıştır. Yargı uygulaması adı altında, Cumhuriyet tarihimizde ilk kez oynanan böyle bir oyun için doğru değerlendirme yapılması ve yarattığı sonuca, şoka ve mağduriyete uygun bir tazminata hükmedilmesi gerekir” denildi.

Cihaner’in Ergenekon kapsamında tutuklanmasına ilişkin soruşturmayı yürüten o dönemin Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal’ın FETÖ’den tutuklu olduğu, Terörle Mücadele Şubesi Müdür Vekili Murat Günbeyi’nin ABD’ye kaçtığı belirtildi. Gizli tanık Bayram Bozkurt’un ifadelerine dayanarak Cihaner’i tutuklayan hâkim Mustafa Karatay ve İsmail Şahin ile Şanal görevden alındıktan sonra yerine atanan Savcı Taner Aksakal’ın da açığa alınıp tutuklandığı hatırlatıldı.

Cihaner hakkındaki davanın Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde beraatle bittiği ve kararda, bu soruşturmayı yürütmüş olan savcılar ve kamu görevlilerine ilişkin suç duyurusunda bulunulduğu anlatılarak, şöyle denildi:

“Yargı mensuplarına vurgu yapılan suç duyurusu, kumpas ve mağduriyetin büyüklüğünü göstermeye yetiyor. Mağduriyet, tutuklu kalınan süreden ibaret değildir. Kirli suç örgütünün medya ayağı, müvekkilimizin özgürlüğünü hedef almakla kalmamış, kişiliğine, savcılık görevine, özel yaşamına, kızıyla ve eşiyle ilişkilerine karşı saldırı yürütmüştür. Soruşturma ve dava, bu saldırılara malzeme olarak kullanılmıştır.” Cihaner’in tutuklandığı 16 Şubat 2010’dan itibaren faizi başlamak üzere, Maliye Bakanlığı’ndan 10 milyon TL tazminat istendi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü