Spor

Erciyes irtifa kampının ünü uzak doğuya ulaştı

Geçtiğimiz haftalarda çalışmalarını Erciyes’te yürüten Malezya SapuraCyclingTeam’ınusta pedalcılarıErciyes’teki kampın ardından katıldıkları yarışlarda önemli dereceler elde etti. Sporcular Erciyes’in performanslarını arttırmada çok verimli olduğunu vurguladı.Erciyes’teki irtifa kampları Malezya basınında da geniş yer buldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş. ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile Yüksek İrtifa Bisiklet Kamp olanaklarının dünya çapında tanıtımının yapılması amacıyla geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen bilgilendirme gezileri ile bölgeye getirilen yabancı bisiklet takım antrenörleri, bisiklet federasyon başkanları ve kulüp yöneticilerine, yerinde yapılan tanıtımlarmeyvelerini vermeye başladı.

Malezya’nın kıta bisiklet takımı olan SapuraCyclingTeam’ın başarılı sporcuları Erciyes’te yapmış oldukları kampın performanslarını geliştirmede çok önemli yer edindiğini belirtti. Katıldıkları yarışlarda derece almalarında Erciyes Dağı’nda yapmış oldukları antrenmanların büyük etkisinin olduğunu vurgulayan şampiyon sporcular bundan sonraki çalışmalarını da Erciyes ‘te devam ettirecek. Usta pedalcılar üzerinde etkili olan Erciyes kampları Malezya basınında da geniş yer buldu

Bu konu hakkında bir açıklama yapan Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, “Erciyes irtifa kamplarına, yabancı bisiklet takımlarını getirmek için dünyanın dört bir yanından, aralarında GazPromRusvelo, CccSprandiPolkowice ve Astana Pro Team gibi markalaşmış 41 ülkenin uluslararası bisiklet takımlarını davet edip Erciyes’i tanıttık. Geçen haftalarda Rusya, Belarus, Malezya, Polonya, öncesinde İtalya, Ukrayna, Azerbaycan gibi ülkelerden profesyonel bisiklet sporcuları dağımıza gelerek 21 gün boyunca irtifa kampında antrenman yaparak yarışlara hazırladılar, önemli başarılar elde ettiler.Bisiklet takımının yetkilileri Erciyes’te yaptıkları çalışmalar neticesinde çok büyük verim aldıklarını bizlere sürekli iletiyorlar. Erciyesimizin sahip olduğu bu potansiyelin Uzak doğuya kadar uzanması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Umuyoruz ki önümüzdeki yıllar ErciyesGlobal bisiklet takımlarının kamp yaptığı bir merkez olarak ön plana çıkacak ”dedi.

Alternatif spor turizmi merkezi olma yolunda ilerleyen Erciyes, dünyanın dört bir yanından gelen bisiklet takımlarını ağırlamaya devam ediyor.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü