Magazin-Yaşam

Emekli promosyonunda bankalar ön başvuru almaya başladı

Emekliler yıllardır bekledikleri promosyona kavuşuyor. 12 milyon emekliye 300 ila 450 TL arasında değişen paralar Mart’tan itibaren ödenecek. Bankalar ön başvuruları almaya başladı.

Emekliler yıllardır bekledikleri promosyona kavuşuyor. 12 milyon emekliye 300 ila 450 TL arasında değişen paralar Mart’tan itibaren ödenecek. Bankalar ön başvuruları almaya başladı. Promosyon konusunda akıllardaki soruların cevapları ise şöyle:

1) Kimler promosyon alacak?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan emekli maaşı alan yaklaşık 12 milyon vatandaş promosyon alacak. Ölmüş emeklilerin dul ve yetimleri de kapsam dahilinde.

2) Başvuru yapılacak mı?

Evet. Promosyon veren bankalarla sözleşme imzalanması gerekiyor. Başvuru yapılmazsa bankalar promosyon ödemeyecek.

3) Hangi bankalar ödeyecek?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ziraat, İş, Garanti Bankası, Akbank ve ING Bank ile protokol imzalandığını duyurdu.

Vakıfbank ve Halkbank ile özel bankalar da bekliyor.

4) Emekliler kaç lira alacak?

Maaşı 1000 liranın altındaki emeklilere en az 300 lira, 1000-2000 lira arasında olanlara 375 lira 2000 liranın üzerindeki maaşlara ise en az 450 lira promosyon ödenecek. Bankalar bu paraların üzerine çıkabilecek.

5) Para her yıl mı ödenecek?

Emekliler paralarını 3 yılda bir alacak.

6) Promosyonu almak için şartlar neler?

Emekli bankasını seçebilecek. 3 yıl aynı bankadan maaş çekilecek. Sabah’tan Faruk Erdem’in yazısına göre, en az iki fatura için otomatik ödeme talimatı verilecek. Ayrıca bankadan kredi kartı almak ya da kredili mevduat hesabı açtırmak gerekecek. Emekliler maaşlarının tamamını ATM’den sınırsız çekebilecek. Hesap işletim ücreti ödemeyecek.

7) Süre dolmadan ayrılan ne yapacak?

Sözleşmeye uymadan bankadan maaşını değiştirmek isteyene sistem izin vermeyecek. Ancak aynı bankanın başka şubesine aktarabilecek.

8) Maaş veren bankayı değiştirmek mümkün olacak mı?

İsteyen emekli bankasını değiştirebilecek. Ancak sistem kredi kullananlara bu izni vermiyor. Kredi taksitlerinin bitmesini takiben değişiklik yapılabilecek.

9) Maaş aldığım banka protokol imzaladı ne yapayım?

Bankaya başvurup 3 yıllık anlaşma yapabilirsiniz. Daha fazla promosyon vaat eden bir bankaya da geçebilirsiniz.

10) Ödemeler ne zaman ve nasıl yapılacak?

Promosyon için şu anda başvurabilirsiniz. Bazı bankalar ön başvuruları almaya başladı. Ödemeler mart ayından itibaren, peşin ve tek seferde yapılacak.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü