Sanayi-Teknoloji

Elektrikli ‘Yerel T1’ Kayseri’de

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi ve öğrencileri tarafından üretilen ve TÜBİTAK elektromobil yarışlarında birinci olan elektrikli otomobil, ‘YEREL T1’in Türkiye koşullarına uygun olup olmadığının test edilmesi için 15 Eylül’de İstanbul’dan yola çıktı. YEREL T1 Türkiye turu çerçevesinde Kayseri Cumhuriyet Meydanı’na geldi.

Cumhuriyet Meydanı’na getirilen YEREL T1’i meraklı vatandaşların ilgi odağı olurken, vatandaşlar öğrencilerden elektrikli otomobilin nasıl çalıştığı, şarjının ne kadar gittiği, kaç kilometre yol yapabildiği konularında bilgi aldı.

İTÜ Yerel Elektrikli Araba Ekibi Üyesi Engin Topaloğlu, “Bu proje iki yıl önce planlandı. Üretimi ise 3.5 ay kadar sürdü. Araç tamamen kompozit yapıda ve ağırlığı 500 kilodur. Bataryası 30 kilovat saat ve tek şarjda 500 kilometre yol katedebiliyor. 4 kişilik aracımız alüminyum şaseye sağhip” diyerek YEREL T1 hakkında bilgi verdi.

Topaloğlu, İstanbul, Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır ve Gaziantep’i ziyaret ettikten sonra Kayseri’ye geldiklerini söyledi.

Onur Özgür Güleç

Teknik Destek Uzmanı, Web Master, Teknoloji Yazarı, Android Meraklısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü