On binlerce üyesi bulanan dünyaca ünlü gazeteci örgütleri WAN IFRA, WEF, IPI ve PEN, Erdoğan’a mektup yazdı. Türkiye’de basın özgürlüğü için, Erdoğan’ı “nüfuzunu kullanmaya” davet etti.
120’nin üzerinde ülkede 35 bini aşkın yayıncıyı temsil eden WAN IFRA ve WEF’in yanı sıra en köklü basın özgürlüğü örgütlerinden IPI ve PEN, dünyaca ünlü 50’den fazla gazetecinin imzasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı. Hürriyet Gazetesi ve Ahmet Hakan Coşkun’u hedef alan saldırılar, Koza-İpek Yayın Grubu’na kayyum atanması ve VICE News muhabirlerinin gözaltına alınmasını içeren gelişmelerin basın özgürlüğü için “alarm” niteliğinde olduğunu belirten gazeteciler, Erdoğan’ı “nüfuzunu kullanmaya” davet etti.
“Sizi, Türk ya uluslararası basın mensubu olsun, gazetecilerin korunmaları ve herhangi bir mani olmadan çalışabilmeleri için nüfuzunu kullanmaya davet ediyoruz.”
Mektupta ayrıca, 1 Kasım seçimleri arifesinde “Türk hükümetinin gerektiğinde gazetecileri destekleyip koruyamamasının Türkiye’nin uluslararası saygınlığına ve demokratik duruşuna zarar verdiği” ifade edildi.
📢 Haberle İlgili Bildirim & Paylaşım
Haberi WhatsApp'ta paylaşabilir, düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni haber paylaşabilirsiniz.







