“Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi” ziyaretçi rekoru kırdı, Talas’ta “Biz Pişirelim Siz Ulaştırın” uygulaması, Osmanlı Kültür Sokağında Ramazan etkinlikleri
TALAS ÇANAKKALE MÜZESİ REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından 9 Ocak’ta açılışı yapılarak ilçeye kazandırılan “Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi”ne adeta ziyaretçi akını yaşandı. Müzeyi, açılışından bugüne geçen iki aylık sürede yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti.
Başkan Yalçın’ın, özellikle gençlere Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla hayata geçirdiği ve 9 Ocak’ta görkemli bir törenle açılışı yapılan müzeyi, 2 ayda 19 bin 675 kişi gezdi.
Tarihi Ali Saip Paşa Sokağının girişindeki eski bir taş konağın içerisine oluşturulan müzede toplam 5 bölüm yer alıyor. Ziyaretçileri adeta Çanakkale Savaşı’nın içine çeken bina içerisinde 2 kütüphane, 2 sergi salonu ve 1 seminer salonu bulunuyor. Müzede Çanakkale Savaşı başta olmak üzere Millî Mücadele ve Cumhuriyetin ilk yıllarına dair özel eserler yer alıyor.
Okulların randevulu sistemle yirmişer kişilik gruplar halinde ve rehber eşliğinde gezdirildiği müze, Ramazan ayı boyunca 10.00-23.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.
ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMALARININ MERKEZİ OLACAK
Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, gösterilen ilginin kendilerini çok mutlu ettiğine işaret ederek, “Gençlerimizde Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla kurduğumuz müze, başta gençlerimiz olmak üzere hemşehrilerimizin akınına uğradı. Bu bizi gerçekten çok mutlu etti ve doğru bir iş yaptığımızı da ortaya koymuş oldu. Önümüzdeki hafta 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutlayacağız. Şehrimizdeki kutlamaların merkezi de bizim bu açtığımız müze olacak. Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu.” dedi.
TALAS’TA ‘BİZ PİŞİRELİM SİZ ULAŞTIRIN’ BU YIL DA DEVAM EDİYOR
Talas Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayında hayata geçirdiği “Biz Pişirelim Siz Ulaştırın” uygulaması bu Ramazan’da da devam ediyor.
Hazırlanan iftarlık paketler, ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara, yine vatandaşlar tarafından ulaştırılmaya başlandı.
Uygulama kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk Bulvarı Osmanlı Kültür Evi, Mevlana Mahallesi Meydanı Selçuklu Kültür Evi, Tablakaya Meydanı ve Yenidoğan Muhtarlığı önü olmak üzere 4 farklı noktadan günlük 1.000 paket yemek servisi yapılıyor.
Her gün saat 18.00’den itibaren gerçekleştirilecek “Biz Pişirelim Siz Ulaştırın” uygulaması Ramazan ayı boyunca devam edecek.
OSMANLI KÜLTÜR SOKAĞI’NDA İLK GÜN HEYECANI
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Belediyesi tarafından Osmanlı Kültür Sokağında düzenlenen Ramazan etkinliklerine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.
Başkan Yalçın, AK Parti Talas İlçe Başkanı Mustafa Kiraz ve beraberindekilerle teravih namazı sonrası sokağın sonunda kurulan etkinlik çadırına geldi.
Burada vatandaşlarla sohbet edip Ramazanlarını tebrik eden Başkan Yalçın, ayrıca çocuklarla eğlenceli oyunlara katılarak Ramazan sevinçlerine ortak oldu.
Hacivat-Karagöz, Meddah, Orta oyunu, Mini Kulüp, Semazen, İbiş ile yarışmalar, Tahta Bacak, Nasreddin Hoca ve Ateşbaz gibi etkinliklerin olduğu programda küçükler kadar büyükler de keyifli anlar yaşadı.
KONSERLER, SÖYLEŞİLER BİRBİRİNİ İZLEYECEK
Öte yandan Ramazan ayı boyunca Ahmet Özhan, Halil Necipoğlu, Yasin Pişgin, Mehmet Kemiksiz, Resul Aydemir, Murat Belet ve Mehmet Diker gibi ünlü isimlerin sahne alacağı etkinliklerde Doç. Dr. Yasin Pişgin de söyleşide bulunacak.
Bu kapsamdaki ilk konserde Ahmet Özhan Kayserililerle buluşacak. 15 Mart Cuma günü saat 21.15’te başlayacak konser, Talas Belediyesi’nin tüm etkinliklerinde olduğu gibi yine ücretsiz olarak izlenebilecek.
16 Mart Cumartesi günü ise Tasavvuf Musikisinin güçlü sesi Halil Necipoğlu’nun konseri var. 17 Mart Pazar günü ise Doç. Dr. Yasin Pişgin doyumsuz sohbeti ile Talas Belediyesi Ramazan Etkinliklerindeki yerini alacak.