Büyükkılıç:“Büyükşehir ve 16 ilçemizde E-İmza ile 7/24 Belediyecilik hizmeti olacak” ve diğerleri
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) uygulamasının getirdiği yenilik ve avantajların Kayserililere hizmet ve yatırım olarak yansıdığını söyledi.
İletişim ve elektronik döneminde belediyelerin de gerçek anlamda hizmet sunabilmesinin zamanı iyi değerlendirmesi ile bağlantılı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç“Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), Belediyelerin 2015 yılından bu yana üzerinde çalıştığı bir sistem ve uygulamadır. Çünkü gelecek artık e-sistem üzerine kuruludur” dedi.
Belediyecilikte 7 gün 24 saat olmak üzere her yerden işin takibinin yapılabileceğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, E-imza sisteminde evimizde olsak dahi mobil imza ile evrakları hiç bekletmeden zamanında ulaştırıp, hizmeti de aksatmadan güvenilir bir şekilde vatandaşa sunabileceklerini sözlerine ekledi.
“Şehrimizde Açılan İşyerleri Büyümenin, Gelişmenin Ve Ticaret Hacminin Bir İfadesidir”
Son bir hafta içerisinde Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde olmak üzere bir çok işyerinin açıldığını bildiren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, market, kasap, hırdavat, kuruyemiş, beyaz eşya gibi açılışı yapılan işyerlerinin belli bir talep doğrultusunda açıldığını bununda piyasanın yavaş yavaş hareketlendiğinin göstergesi olduğunu söyledi.
Kayseri belediyelerin gerçekleştirmiş olduğunu yatırım ve hizmetlerden dolayı her geçen büyüdüğünü ve geliştiğini bunun en büyük göstergesinin yeni açılan alış veriş merkezleri olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç“Kayseri Belediyeleri olarak yeni yollar açıyor ve parklar inşa ediyoruz. Sosyal ve Spor tesisleri yapıyoruz. Bu hizmetlere orantılı olarak hızlı bir kentleşme gerçekleşmektedir. Bu kentleşme ile ticaret artmakta ve ekonomik gelişme sağlanmaktadır. Bunun en büyük göstergesi büyük ölçekli alış veriş merkezlerin açılmasıdır. Bugünlerde açılışlar için bol miktarda davetiyeler gelmektedir. Birkaç yıl sonra bu tür işletmeler bu bölgeler için yeterli olmayacaktır“ dedi.
Katıldığı işyeri açılışlarına semt halkı ile iştirak eden Başkan Memduh Büyükkılıç, iş yerlerinin açılmasının tesadüfü olmadığını sözlerine ekledi.
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’A KIRSAL MAHALLELERDEN BÜYÜK TEVECCÜH
Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın her bir bölgesini kalkındırmaya, yenilemeye ve güzelleştirmeye devam edeceklerini söyledi.
Yoğun temposuna rağmen mahalle ziyaretlerini eksik etmeyen Başkan Çolakbayrakdar, bir günde tam 10 kırsal mahalleyi ziyaret etti. Başkan Çolakbayrakdar, ziyaretlerin ilkini Akçatepe Mahallesi’ne gerçekleştirdi. Bölge sakinleriyle bir araya gelip, onların taleplerini dinleyen Başkan Çolakbayrakdar, mahallenin ihtiyacı olan hizmetleri yerine getirmek için yoğun gayret gösterdiklerini belirterek, “Kırsal mahallelerimizin her birine ayrı önem veriyoruz. Her mahallemizin ihtiyacı doğrultusunda hizmet üretiyoruz. Mahalle sakinlerimizin isteği doğrultusunda buraya sosyal tesis kazandırdık ve hizmetler yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, burada vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Buğdaylı Mahallesine geçerek ziyaretlerine devam etti. Başkan Çolakbayrakdar, burada da vatandaşların taleplerini dinleyerek, yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Ardından Elagöz Mahallesini ziyaret eden Başkan Çolakbayrakdar, 4 yıl boyunca her bir mahallenin ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, “Her bir mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak projeleri bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. Özellikle mahallemizin yol yenileme çalışmaları devam ediyor. Diğer kurumların alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra buranın yollarını daha konforlu hale getireceğiz. Ayrıca buraya doğalgazın gelmesi için yoğun gayret ediyoruz. Bir de Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bölgenin ihtiyacını karşılayacak ilk ve ortaokul yapılması noktasında takipçisi olacağız.” diye konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar, Hasanarpa, Salur, Kuşçu ve Yazır Mahallelerine giderek, burada da vatandaşlarla sohbet etti. Sonrasında Akın Mahallesi’nde bölge sakinleriyle bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, mahallelerin güzelliklerine güzellik kattıklarını vurguladı. Günün son ziyareti ise Boyacı Mahallesi oldu. Vatandaşların sorularını cevaplayıp, taleplerini dinleyen Başkan Çolakbayrakdar, “Her gittiğimiz yerde bizlere gönüllerini açan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşallah vatandaşlarımızın teveccühü ile birlik, beraberlik ve huzur içerisinde Kocasinan’ın her bir bölgesini kalkındırmaya, yenilemeye ve güzelleştirmeye devam edeceğiz. Mahallelerimizin her birini geleceğe hazırlayacağız. Vatandaşlarımızın bize olan güveni, inancı ve sevgisine elimizden geldiğince gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız.” ifadelerine yer verdi.
Ziyaret ettiği her yerde gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine her kesimin yoğun sevgi ve ilgisiyle karşılanan Başkan Çolakbayrakdar, bu ziyaretlerin çok önemli olduğunu ve vatandaşlarla bir arada olmanın gönül bağlarını güçlendirdiğini vurguladı.
ESENTEPE’DE VATANDAŞLARLA GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Talas Belediye Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Esentepe Mahallesi’nde vatandaşlarla gönül köprüsü kurdu.
31 Mart seçimleri kapsamında çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Başkan Palancıoğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş, yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyesi adaylarıyla girilmedik gönül, sıkılmadık el bırakmamak için çalışıyor.
Vatandaşların sevgi seliyle karşıladığı Talas Belediye Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, birlik ve beraberlik adına kurulan Cumhur İttifakının önemine dikkat çekerek, “Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’ye sahip çıkmalıyız” dedi.
Başkan Palancıoğlu, Melikgazi’de yeni dönemin farklı olacağının altını çizerek, “Yol, asfalt, park bahçenin zaten en iyisini yapacağız. Bunları Talas’ta görürsünüz. Talas, Kayseri’nin parlayan yıldızı oldu. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için aile yapısı ve gençlerimize yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz. Türkiye’yi sadece darbelerle ele geçiremeyeceklerini biliyorlar. Bu nedenle yurtdışından ülkemize ahlakla, aile yapımızla ve gençliğimizle ilgili hastalıklar bulaşıyor. Aile yapımızı korumak için Talas’ta Türkiye’de örnek 1+1 rezidans daireleri yasakladık.” diye konuştu.
Çocuklara yönelik yapacakları çalışmalardan bahseden Palancıoğlu, şunları söyledi: “Adına akıl küpü dediğimiz kütüphaneler yapacağız. Çocuklarımız sıcak çaylarını yudumlarken ders çalışıp, bilgisayar ve internet imkanı bulabilecek. Teknoloji atölyeleri kuracağız. Bir yandan da çocuklarımızı ülkemizin temel konularıyla ilgili eğiterek yönlendireceğiz. Oyuncak kütüphanesi yapacağız. Evde kullanılmayan oyuncakları diğer çocukların ücretsiz kullanımına sokacağız. Mobil eğitim otobüsü yapacağız. Farklı ve güzel projelerimiz var.”
Palancıoğlu, gençlere yönelik te projelerin yer aldığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Havacılık lisesi ve teknoloji lisesi kuracağız. Çocuklarımız üniversitede bölüm seçerken altyapısı hazır olsun istiyoruz. Kayseri’de teknoloji lisesi yok. Teknoloji ortaokulu için de bakanlığımızla görüşeceğiz. Teknoloji lisesini açmazsak üniversiteye giden gencimiz sadece üniversitede yeteri kadar gelişemez.”
AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Ülke ise, 31 Mart’taki seçimlerde Cumhur İttifakını taçlandırmaya çalıştıklarını belirterek, “Her toplantımızda bizlere sevgi gösterileri sunan sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.
MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş ta, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili manipülasyonlar yapıldığını anlatarak, “Özellikle 31 Mart seçimlerinden sonra dolar şu olacak, patlıcan bu olacak diye yönlendirmeler yapılıyor. Ve ABD bizi ekonomimizle tehdit ediyor. İşte bu durum Cumhur İttifakının ne kadar gerekli olduğunun göstergesidir” diye konuştu.