Belediyelerden: Mobil konaklama, bilim kampı, evlilik, kan bağışı, telafiye destek, işyeri kiralama, park, tiyatro
BÜYÜKŞEHİR’DEN AFET EKİPLERİNE “MOBİL KONAKLAMA”
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından deprem, sel gibi afet durumlarında görevli personelin olay yerinde geçirdiği gün süresince konaklamasını daha sağlıklı bir biçimde yapabilmeleri için tasarlanan afet aracını gezdi. Başkan Büyükkılıç, aynı zamanda kriz yönetimini de kolaylaştıracak afet aracının tasarlanmasının piyasa koşullarında 500 bin TL harcamayı gerektirdiğini ancak, belediye bünyesinde 150 bin TL’ye mal edildiğini belirtti.
Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, ülkede meydana gelen afet durumlarında görevlendirilen personelin afet bölgesinde yemek, barınma, konaklama gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında çeşitli zorluklarla karşılaşmasının görülmesi üzerine harekete geçti. Bu kapsamda zorlu afet koşulları düşünülerek Daire Başkanlığı tarafından deprem, sel gibi afet durumlarında görevli personelin olay yerinde geçirdiği gün süresince konaklamasını daha sağlıklı bir biçimde yapabilmeleri için afet aracı tasarlandı.
“SÜRÜCÜSÜYLE BİRLİKTE YAKLAŞIK ON İKİ KİŞİYİ KONUMLANDIRACAK OLAN BİR PROJE”
Başkan Büyükkılıç, afet aracını Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy, İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan ve Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı Selman Sürmelioğlu ile birlikte inceledi. Proje tasarımının tamamen yerli ve milli bir proje olduğunu ifade eden Büyükkılıç, şunları söyledi: “Şu anda görüldüğü gibi su deposuyla, lavabosu, tuvaleti, banyosu, yatakları, mutfağı, dinlenme ortamı ve direksiyon yanındaki yardımcı şoförüyle birlikte yaklaşık on ikiyi kişiyi konumlandıracak olan bir proje hayata geçirilmiş durumda. Gerek şehrimizde gerekse şehir dışına gittiğinde herhangi bir deprem, felaket, çalışmada itfaiye çalışanlarımızın ya da görevli arkadaşlarımızın rahatlıkla ihtiyaçlarını görebileceği donanım içerisinde, herhangi bir kalacak yer aramadan huzur içerisinde bu hizmetleri vereceği ortamı Makine İkmal ekibimiz sağlamış durumda. Proje tasarım tamamen kendimize ait, yerli ve milli bir proje. Bu tür bir projeyi dışarıda yaptırdığınız zaman beş yüz bin civarında rakam harcanır. Bizim arkadaşlarımız toplam 150 bin liraya mâl etmiş durumda.”
Konforlu bir şekilde hizmet verme mantığı içerisinde bir çalışma yapıldığını kaydeden Büyükkılıç, aracın içerisinin, personelin mevcut koşullarda ihtiyacını giderebilmesi adına, yemek ihtiyacı için mutfak, dinlenmeleri için ranzalar, duş ve lavabo ihtiyaç yerleri, televizyon, klima gibi birçok ihtiyaca cevap verecek şekilde oluşturulduğunu söyledi.
“BÖYLE HİZMET VEREN ARACIN OLMASI BÜYÜK BİR KAZANIM”
Başkan Büyükkılıç, ayrıca afet aracının personelin görev yerlerinde her vardiyada 4 kişi olacak biçimde 3 vardiyada çalışılabilecek kapasitede düzenlendiğini belirterek, açıklamasında “Afet aracının içerisi, fırın, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinası, mikrodalga fırın, klima, ranza, klozet ve banyo takımı olacak şekilde dizayn edildi. Yani konforlu bir şekilde hizmet verme mantığı içerisinde, bir çalışmaya imza atılmış durumda. Ellerine sağlık. Hayırlı uğurlu olsun. Cenab-ı Allah kaza bela vermesin. Felaketlerle de bizi karşı karşıya getirmesin. Ama olduğunda da böyle bir hizmeti veren aracın olmuş olması gerçekten bizim içinde büyük bir kazanım olmuş. Değerli başkanımız Selman Bey’e, ekibine teşekkür ediyorum. Daire başkanımıza teşekkür ediyorum. Ortak aklın ürünü olan çok güzel bir proje çıkmış durumda. Bize de bunu paylaşmak düştü” ifadelerini kullandı.
BÜYÜKŞEHİR’İN BİLİM MERKEZİ’NDE BİLİM KAMPLARI BAŞLADI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’nde çocukların bilime ve teknolojiye olan ilgilerini arttırmak ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak adına özel olarak hazırladığı bilim kampları tanışma ve drama etkinliği ile faaliyetlerine başladı.
Pandemi ile mücadele kapsamında yeni normalleşme sürecinin ardından eğitim-öğretim ile sosyal kültürel ve spor faaliyetlerine hız veren Büyükşehir Belediyesi’nde bilim de ihmal edilmiyor. Özellikle çocuk ve gençlerin merakını gidermeye, onların bilimsel bilgileri öğrenmesine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bilim Merkezi’nde faaliyetlerine başlayan bilim kampı etkinlikleri ile çocuklar şenlendi.
BİRBİRİNDEN İLGİ ÇEKİCİ VE GÜZEL KONULAR BULUNAN BİLİM KAMPI
Türkiye’deki, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli 6 bilim merkezinden birisi olan Kayseri Bilim Merkezi’nde başlayan bilim kampları, birbirinden ilgi çekici ve güzel konu başlıkları ile meraklılarını eğitirken, aynı zamanda da eğlendiriyor.
6-7 Temmuz tarihlerinde birinci dönemi başlayan kampların ikinci dönemi 8-9 Temmuz, üçüncü dönemi 13-14 Temmuz, dördüncü dönemi 27-28 Temmuz ve beşinci dönemi de 29-30 Temmuz tarihleri olarak belirlendi. İki gün boyunca 10:00-16:00 saatleri arasında Kayseri Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen bilim kamplarında katılımcılar bilimin eğlenceli hali ile tanışıyor, dokunarak ve uygulayarak öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı yakalıyor.
15’er kişilik katılımcı sayısı ile sınırlı tutulan ve 6 Temmuz’da tanışma, drama ile başlayan etkinlikler içerisinde, ‘organik krem yapıyoruz, canlılar dünyasına yolculuk, ahşap atölyesi, tasarımına renk kat, güneş gözlemi, sihirli lamba, atık malzeme atölyesi, yüzük oyunu, kağıt devreler ve oryantrik’ gibi birbirinden ilginç ve eğlenceli konu başlıkları yer alıyor.
Katılım ücretinin 60 TL olduğu bilim kamplarına ilişkin bilgi almak isteyen vatandaşların, 0 352 222 45 67-0 352 222 89 01 nolu telefon numaralarını araması, kayseribilimmerkezi.com adresini ziyaret etmesi veya sosyal medya hesaplarını takip etmesi gerekiyor.
KOCASİNAN BELEDİYESİ’NDEN BAYRAM ÖNCESİ HİZMET SEFERBERLİĞİ
Kocasinan Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesi ilçe genelinde mezarlıklar temizlenerek, daha güzel bir görünüme kavuşturuluyor. Kocasinan’da mezarlıkların bayrama hazır hale geleceğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçe sakinlerinin Kurban Bayramını daha huzurlu ve daha temiz bir şekilde geçirebilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.
“Vatandaşlarımızın ibadetlerini daha güzel bir şekilde yapabilmeleri için olağan gayretimizle çalışıyoruz” diyen Başkan Çolakbayrakdar, Kayserililere sorunsuz bir bayram yaşatmayı hedeflediklerini vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, mezarlıklarda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında şunları aktardı: “Şu ana kadar belirli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz rutin faaliyetlere, Kurban Bayramı dolayısıyla ek çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve daha ferah bir ortamda gerçekleştirmeleri için mezarlıklarda kuruyan otlar, dikenler, atılan çöp ve katı atıklar temizleniyor. Arife günü ve Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımızın, vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaretlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm tedbirleri alıyoruz.”
Başkan Çolakbayrakdar, şimdiden Kurban Bayramının hayırlara vesile olmasını, şehrimize, ülkemize, tüm İslam Alemine ve insanlığa huzur ve sağlık getirmesini dileyerek sözlerini tamamladı.
KOCASİNAN’DA BİR GÜNDE 27 ÇİFT, MUTLU YUVALARIN TEMELİNİ ATTI
Kocasinan’da evlilik tarihlerinin özel bir gün olmasını isteyen 27 çift, 07.07.2021 tarihinde hayatlarını birleştirdi.
Kocasinan Belediyesi hizmet binası önündeki Mimarsinan Parkı içerisinde açık havada her 15 dakikada gerçekleşen nikah törenleri, evlenen çiftlere unutulmaz anlar yaşattı. Özellikle evlilik kurumunun devam etmesi ve aile bağlarının güçlenmesi için projeler üreten Kocasinan Belediyesi, ilçe sakinlerinin en mutlu günlerini, verdiği hediyelerle taçlandırdı.
Açık havada evlenen çiftler, unutulmaz anlarını ölümsüzleştirmek için aileleriyle birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.
DEVELİ-BAŞKÖY ARASI YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
Develililerin yıllardır özlemini çektikleri Develi-Başköy arası yolun genişletme çalışmaları Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince devam ediyor.
Geçtiğimiz sene başlanan ve 10 km’lik kısmı tamamlanan genişletme çalışmalarının bu sene de 10 km’lik kısmı tamamlanmış olup yıl sonunda genişletme çalışmasının tamamlanması planlanmaktadır. Develi-Başköy arası yol genişletmesinin büyük bir önem arz ettiğini ve çalışmaların ekip ve ekipmanlar tarafından seri şekilde devam ettiğini belirten Develi Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Temur “Yıllardır özlemini çektiğimiz Develi-Başköy arası yol genişletme çalışmalarından dolayı Karayollar Bölge Müdürlüğümüz başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
BAŞKAN PALANCIOĞLU, İSO İKİNCİ 500’E GİREN KAYSERİ FİRMALARINI KUTLADI
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) sanayi sektörü için en değerli verileri oluşturan “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020” araştırmasına göre listede yer alan 12 Kayseri firmasını kutladı.
Kayseri şehrinin üretimi, sanayisi, tarımı, turizmi, ticareti ve kültürel bütünlüğü ile bir bölge şehir ve bölge ekonomisine yön veren merkez olduğunu belirten Başkan Dr. Palancıoğlu, “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020′ araştırmasında Kayseri’den 12 firma yer alıyor. İlk 500 firma içinde 15 firma bulunmaktadır. Bu rakamlar ile Türkiye’nin ilk 1000 şirketi içinde 27 sanayi kuruluşu üretim ve ekonomiye katkısı ile başarı sağlamaktadır. Pandemi sürecinde bu başarıları elde eden firmalarımıza bakarak inanıyoruz ki gelecek yıllarda firma sayımız artacaktır. Metal Matris San. ve Tic. A.Ş., Coreal Alüminyum Kablo San. Tic. A.Ş., Has Çelik ve Halat San. Tic. A.Ş., Beşler Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Mondi Mobilya San. ve Tic. A.Ş., Gürkan Ofis Mobilyaları San. ve Tic. Ltd. Şti., Şirikçioğlu İplik ve Denim İşletmeleri San. Tic. A.Ş., Kayseri Yem San. ve Tic. A.Ş., Karsu Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Kilim Mobilya A.Ş., Parteks Kağıt Endüstrisi A.Ş., Fazlıoğlu Et ve Et Ürünleri Gıda San. Tic. A.Ş. firmalarını, temsilcilerini ve çalışanlarını tebrik ederim. Kayseri İç Anadolu’da üretimin merkezidir. Firmalarımızla ne kadar övünsek azdır.” dedi.
Bakanlığın Projesine Talas Belediyesi’nden Destek TELAFİDE TALAS DA VAR!
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatılan “Telafide ben de varım” projesine Talas Belediyesi tam destek verdi. Bu kapsamda gerçekleştirilen programla Kuruköprü Mahallesinde uçurtma şenliği düzenlendi.
MEB’in başlattığı “Telafide ben de varım” projesi kapsamında Talas Belediyesi’nin Kuruköprü Mahallesi Futbol Sahasında düzenlediği uçurtma şenliği çocuklardan büyük ilgi gördü.
Kuruköprü İlkokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte belediye tarafından çocuklara, uçurtmanın yanında, meyve suyu ve kek ikramı yapıldı.
ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN YALÇIN’A TEŞEKKÜR
Etkinliğe katılan öğretmen ve öğrenciler belediyenin kampanyaya verdiği destekten ve uçurtma şenliği programından duydukları memnuniyeti dile getirerek Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ilkokul öğretmenleri “Telafide ben de varım” projesinde çerçevesinde etkinlik yapmak istediklerini belirterek bu konuda belediyeye müracaat ettiklerini ve geri çevrilmediklerini dile getirdi. Belediyenin kendilerine daima destek verdiğini ifade eden öğretmenler, Başkan Yalçın’a teşekkür etti.
Kuruköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Yavuz İncedayı da düzenlenen organizasyondan memnunluk duyduklarını ifade ederek Başkan Yalçın’a teşekkürlerini iletti.
BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNDEN ‘KAN BAĞIŞI’ SEFERBERLİĞİ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi personeli, Erciyes Üniversitesi Hastaneleri Kan Merkezi’nin başlatmış olduğu kan bağışı kampanyasına tam destek vererek, kan bağışında bulundu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak rol almaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, her yıl belirli periyotlarla Erciyes Üniversitesi Hastaneleri Kan Merkezi’ne destek vermeyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi personeli pandemi ile birlikte kan bağışında düşüş yaşanmasına dikkat çekerek, farkındalık oluşturmak adına kan bağışında bulundu.
Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişinde kurulan kan bağışı stantlarında çalışanlar ilk olarak kan bağışı formlarını doldurarak, kan testi ve tansiyon ölçümü yaptırdı. İşlemleri tamamlanan bağışçılar daha sonra kan verme noktalarına geçerek, kan bağışında bulundular.
“BAŞKANIMIZA DESTEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Erciyes Üniversitesi Kan Merkezi olarak, 2007 yılından beri kan bağışı etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden ERÜ Kan Merkezi Donör Kazanım Merkezi Uzmanı Fatih Bolat, her yıl Büyükşehir Belediyesi’nin kan bağışı gerçekleştirdiğini dile getirerek, yoğun ilgiden dolayı personele teşekkür etti.
Ayrıca Başkan Büyükkılıç’ın kan bağışı kampanyasına tam destek vererek, bu imkânı sağladığını ifade eden Bolat, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç olmak üzere, tüm Büyükşehir Belediyesi ailesine gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz şunu biliyoruz ki, kan acil değil, gerekli bir ihtiyaç. Özellikle pandemi zamanında başta kanser olmak üzere tüm hasta yakınlarının bir damla bile olsa kana ihtiyaçları var. Herkesi kan bağışı konusunda sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bağışı vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.
PARKLARIYLA GÖZ DOLDURAN KOCASİNAN’DA ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU
Kocasinan Belediyesi, ilçenin dört bir yanında gerçekleştirdiği farklı ve fonksiyonel park çalışmalarıyla göz dolduruyor. Modern parklarda kişisel becerilerini geliştirmenin yanı sıra keyifli ve eğlenceli vakit geçiren çocuklar, çok mutlu olduklarını belirterek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti. Başkan Çolakbayrakdar ise doğa ile tarihin bir arada yaşandığı, eşsiz güzellikleri içine barından Kocasinan’a yakışan yaşam alanları inşa ederek, vatandaşların yaşam kalitesini yükselttiklerini söyledi.
Tasarım yönünden fark oluşturan ve donanım ile fonksiyonel bakımından örnek teşkil eden sosyal yaşam alanları yaptıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, modern parklar ile Kocasinan’ı yeşile bürünmüş farklı bir kent haline getirdiklerini vurguladı. Geleceğin teminatı çocuklara verdiği değerle dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, farklı parkların Kocasinan’a ve Kayseri’ye ayrı bir güzellik kattığını dile getirerek, “Kocasinan’ın her bir mahallesinde park, bahçe ve yeşil alan çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Gerek park yapımıyla gerekse çevre düzenleme ve yenileme çalışmaları ile Kocasinan’ı daha da güzelleştiriyoruz. Kocasinan bölgesinde her gün binlerce insanın hoşça vakit geçirmek için uğradığı parklar çocukların vazgeçilmez mekanları arasında yer almaktadır. Parklarımızı, daha da güzelleştirmek ve gönül rahatlığıyla kullanılması için yoğun gayret sarf ediyoruz. Özellikle parklarımızı ailelerin çocukları ile birlikte gelebileceği ve iyi vakit geçirebilecekleri şekilde hazırlıyoruz. Geleceği umut dolu çocuklarımızın parklarda özgürce oyunlarını oynayacakları, hayallerini yeşertecekleri ve gönüllerince eğlenecekleri konforlu bir ortam sunuyoruz. Ayrıca yeni yaptığımız uygulamalarımızla çocuklarımız hem eğleniyor hem de öğreniyor. Yapmış olduğumuz bütün projeler geleceğimizin teminatı evlatlarımız içindir. Bütün gayretimiz; çocuklarımızın daha iyi bir Kocasinan ve daha güzel bir Kayseri’de yaşamaları içindir.” ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ı geleceğe hazırlamak için mahalle mahalle, sokak sokak ve her bir cadde de çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.
Parklarda eğlenirken öğrenen ve keyifli vakit geçiren çocuklar ise yapılan çalışmalarla parkların gece-gündüz daha güzel ve daha güvenli hale geldiğine dikkat çekerek, hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
“YUNUS DİYE” ÇOCUK OYUNU YAHYALI’DA SAHNELENDİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları ile Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organize ettiği, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun yapımını üstlendiği “Yunus Diye” adlı yürüyen sahne çocuk oyunu Yahyalı 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanında izleyici ile buluştu.
Yahyalılı çocuklar tarafından büyük ilgi gösterilen tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Oyun sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığına, Devlet Tiyatrolarına, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ankara Devlet Tiyatrosu ekibine teşekkür eden Başkan Esat Öztürk yapılacak yeni etkinliklerinde müjdesini verdi.
Başkan Esat Öztürk yaptığı açıklamada; “Katılımlarınızdan dolayı hepinize yürekten teşekkür ediyorum. İlçemize de böylesi güzellikler yakışır. Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun’a, oyunumuzun yönetmenine, oyuncu arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlar için ne yapsak az diye düşünüyorum. Çocuklarımız bizim hem cennetimiz hem de cehennemimiz olabilir. Onlara sahip çıkar iyi bir gelecek hazırlarsak onlar bizim cennetimiz olurlar. Eğer ilgisiz kalırsak yavrularımıza gerekli ihtimamı göstermezsek onlar bizim cehennemimiz olabilirler. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İleriki günlerde etkinliklerimiz devam edecek. Bu güzel çocuk tiyatrosunun hazırlanmasında ve sahnelenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Oyunumuzdan güzel mesajlar aldık.” Diye konuştu.
Konuşmasının ardından Başkan Öztürk, oyunu meydanda çocuklarla birlikte izleyen Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun’a ve Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarına çiçek takdim edip, Kapuzbaşı Şelalesi fotoğrafı hediye etti.
MELİKGAZİ, 2 ADET ECZANEYİ 10 YILLIĞINA KİRAYA VERDİ
Mülkiyeti Melikgazi Belediyesi’ne ait olan 2 adet eczane açık artırma usulüyle 10 yıllığına kiraya verildi. 2 eczaneden toplamda 2 milyon 120 bin TL gelir elde edildi.
Konuyla alakalı açıklama yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Tınaztepe Mahallesi Ahmet-Selehattin Sarıalp Aile Sağlığı Merkezi içinde bulunan 2 adet eczanemizi ihale ile 10 yıllığına kiraya verdik. Melikgazi Belediyesi olarak ilçemizde farklı alanlarda hizmet ediyoruz. Bu kapsamda da özellikle Melikgazi’nin ihtiyaçlarını karşılayacak çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Şehrimiz ekonomisinin canlanmasına vesile olacak ve katkı sağlayacak ihaledeki amacımız, Melikgazi’mizin hizmetlerine mali imkân ve destek sağlamaktır. Şuanda biri tamamlanan, yapım aşamasında olan ve proje halinde olan 7 aile sağlık merkezimiz ile sağlığa destek oluyoruz. Vatandaşlarımıza sağlık hizmetini nitelikli şekilde alması için en güzel hizmetleri yapmanın mücadelesini veriyoruz. Bu ihale kapsamında eczanelerimizi 10 yıllığına kiraya verdik. Taşınmazlarımızı kiralayan eczacılarımıza hayırlı olmasını diliyor, bol ve bereketli kazançlar temenni ediyorum. Elde edilen bu gelirler, Melikgazi ilçemize hizmet ve yatırım olarak geri dönecektir.” dedi.