Belediyelerden haberler (08.07.2020)
BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİ SÜRDÜRÜYOR
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri yeni normal süreçte sosyal mesafe ve kontrollü hayat konusunda yaptıkları anonslarla vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda hem uyarıyor, hem de bilgilendirmelerde bulunuyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri koronavirüs ile mücadelede geçilen yeni normal sürecinde vatandaşları sosyal mesafe ve kontrollü hayat konusunda yaptıkları anonslarla uyarmaya devam ediyor. Bu kapsamda insan kalabalığının yoğun olduğu Cumhuriyet Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince virüse yönelik koruyucu tedbirlerin ne denli önemli olduğunu unutturmamak adına maske kullanmayan vatandaşlar uyarıldı ve maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtımı yapıldı. Ayrıca ekipler sosyal mesafe konusuna da dikkat çekerek vatandaşların bilgilendirilmesini sağladı.
Başkan Büyükkılıç, sosyal mesafe kurallarına uyarak ve tüm tedbirleri alarak doğa kampları düzenlediklerini açıkladı.
BÜYÜKŞEHİR’DEN DOĞA KAMPI
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sosyal mesafe kurallarına uyarak ve tüm tedbirleri alarak doğa kampları düzenlediklerini belirterek, yeni normalleşme sürecinde doğayla iç içe olmak isteyen tüm Kayserilileri kamplara davet etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi gençlerin aileleriyle birlikte doğa ve sporla iç içe zaman geçirmesine fırsat veren etkinlikler yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda her yıl Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen doğa kampları bu yıl da başladı. Sarımsaklı Barajı’nda yapılan ve yaz boyu devam edecek olan doğa kampları her hafta sonu birbirinden güzel etkinlikler ile doğayla Kayserilileri buluşturuyor.
Covid-19 salgını sürecinde en güzel nefes alma yerinin kamplar olduğuna işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Gençlerimizin bizim için birer hazine olduğunu her zaman söylüyoruz. Gelişme çağındaki gençlerin sosyal, kültürel anlamda doğru bir şekilde yönlendirilmesini de ayrıca önemsiyoruz. Bu hedefle yaz boyunca gençlerimizi ve ailelerini Sarımsaklı Barajı’nda görmek bizleri memnun edecek. Doğa Kamplarımızda aldığınız her nefes size oksijenin yanı sıra bolca mutluluk ve huzur da verecek. Birbirinden farklı oyun alanları ile spor yaparak eğleneceksiniz” diye konuştu.
Bir yandan şehre yapılacak olan yatırımlar için plan ve projeler yaptıklarını, diğer yandan da Kayserililerin daha mutlu, daha huzurlu ve konforlu bir şekilde yaşamaları için etkinlikler düzenlediklerini ifade Başkan Büyükkılıç, “Belediyecilikte sadece fiziki yatırımlar bizlere yetmez. Biz hemşehrilerimizi sosyal ve kültürel açıdan rahat edeceği organizasyonlarla, günlük hayatın karmaşasından bir nebze olsun uzaklaştırmaya çalışıyoruz. O anlamda bu tarz etkinliklere önem veriyoruz. Ayrıca tüm dünyanın ve ülkemizin hala mücadele ettiği Covid-19 salgını içinde kamplarımızda tedbirlerimizi aldık. Girişlerde ateş ölçümleri yapılıyor. Maske ve eldiven paketlerimizi dağıtıyoruz. Kullanılan araç gereçlerin dezenfeksiyonu ve sterilizasyonunu da yapıyoruz. İçiniz rahat olsun” dedi.
“Doğa Seni Çağırıyor” sloganıyla düzenlenen doğa kamplarına katılmak isteyenler Spor A.Ş.’ye başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler.
Talas Belediyesi’nin farklı uygulamalarına bir yenisi daha eklendi
“HİÇ BÖYLE BİRŞEY GÖRMEDİK”
Talas Belediyesi, ilçe genelinde bina görevlisi olmayan apartman bahçelerinde temizlik çalışması başlattı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bina bahçelerinde yangın riskine ve haşerata karşı ot biçme ve ilaçlama işlemleri yapılıyor. Uygulamadan çok memnun kalan vatandaşlar, daha önce hiç böyle bir şey görmediklerini ifade etti.
İlçede bina görevlisi bulunmayan apartman ve site bahçelerinin otları belediye ekipleri tarafından biçilerek temizleniyor. İlk olarak Yenidoğan Mahallesi’nden başlatılan ve ilçe genelinde devam ettirilecek olan uygulamayla kapsamlı bir temizlik çalışması yapılıyor.
Bahçe içerisindeki yabani otların biçilmesinin ardından temizlik ve ilaçlama işlemleri gerçekleştiriliyor. Daha sonra çevreye zarar vermeyen özel ilaçlı suyla yıkanan bahçelerin dezenfeksiyonu da yapılmış oluyor. Böylece hem yangın tehlikesi ortadan kaldırılıyor hem de böceklenme ve sineklere önlem alınıyor.
BİNA SAKİNLERİNDEN BAŞKAN YALÇIN’A TEŞEKKÜR
Temizlik çalışmasından duydukları memnuniyeti dile getiren apartman sakinleri de daha önce böylesine güzel bir hizmetle karşılaşmadıklarını dile getirdi. Şaşkınlığın yanı sıra büyük bir mutluluk yaşadıklarını vurgulayan vatandaşlar, gerçekleştirdiği bu farklı ve güzel çalışmadan dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.
BELEDİYEMİZ BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Vatandaşların uygulamadan çok memnun olduğunun altını çizen Yenidoğan Mahalle Muhtarı Adem Atasoy da, “Başkanımızdan Allah razı olsun, 15-20 yıldır hiç temizlik görmeyen bina bahçelerinde bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Hem haşerat ve yangına karşı önlem alınıyor hem de çocuklarımız evde kalmanın önemli olduğu bu günlerde bina bahçelerinde güvenle vakit geçiriyor” dedi.
2020 YILINI AĞAÇLANDIRMA YILI İLAN EDEN MELİKGAZİ BELEDİYESİ ASFALT ÇALIŞMASINDA DA REKOR KIRDI
Alt yapı ve üst yapı çalışmalarına ağırlık veren Melikgazi Belediyesi asfalt sezonunun açılmasından bu yana ilçe genelinde 45 bin ton asfalt kullanan Melikgazi Belediyesi tüm mahallelerde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
“Hız Kesmeden Çalışıyoruz”
2020 yılını ağaçlandırma yılı ilan etmiştik ama asfalt çalışmasında da rekor kırdık.” diyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu,“Pandemi sürecinde özellikle sokağa çıkma yasağında 45 bin ton asfalt kullanarak hem yeni yollar açtık hem de bozuk yolları yeniledik. Bu süreci fırsata çeviren Melikgazi Belediyemiz korona virüsle birlikte düşen bitüm fiyatını değerlendirerek, ilçede asfalt çalışmalarını hızlandırdık. Böylece sezon başından bu yana yaklaşık 45 bin ton asfalt ile cadde ve sokakları yeniledik. Belediyemiz ilçemize yeni yollar kazandırırken bozuk yolların da bakım onarım çalışmalarına devam ediyor.” dedi.
Melikgazi’nin yollarını çok daha konforlu bir kent haline getirmek için hız kesmeden çalıştıklarını vurgulayan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Bir taraftan imarda yeni yollar açmak için çalışıyor, bir taraftan da mevcut yolların kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucu otopark, yaya yolu, bisiklet yolları ve ağaçlandırmada yapıyoruz. Tüm bu çalışmalar sonunda Melikgazi’miz çok daha rahat ve konforlu bir ilçe haline gelecek.” diye konuştu.
FATİH VE CAMİCEDİT MAHALLELERİNDE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI
Korona virüsle mücadelede kontrollü sosyal hayata geçilmesiyle birlikte Develi Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Fatih Mahallesinin Bayraktepe ile olan toprak bağlantı yolun özellikle yağmur yağdığında mahalleye toprak birikintisi oluşturmasından dolayı ekipler oluşan sıkıntıyı engellemek adına yola sıcak asfalt serimi yaptı. Fatih Mahallesindeki çalışmalarını tamamladıktan sonra ekipler Camicedit Mahallesinde hastane arkasında bulunan toprak yola da sıcak asfalt serimi yaparak mahalle sakinlerinin rahatlıkla kullanabileceği hale getirdiler.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Gastronomi Turizmi Çalıştayı’nı geniş kitlelere ulaştırabilmek amacıyla kitaplaştırdı.
BÜYÜKŞEHİR KAYSERİ’NİN ZENGİN MUTFAĞINI GELECEĞE MİRAS BIRAKIYOR
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yöresel lezzetlere yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla gerçekleştirilen Gastronomi Turizmi Çalıştayı’nı kitaplaştırdı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi şehri bir yandan doğa ve dağ turizmi, balon turizmi, sağlık turizmi, inanç ve kültür turizminde tüm ülkeye tanıtırken diğer yandan da Kayseri’nin eşsiz lezzetlerine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla gerçekleştirilen ve tüm Türkiye’de ses getiren Gastronomi Turizmi Çalıştayı’na ait tüm detaylar kitaplaştırıldı ve daha geniş kitlelere ulaştırılmaya başlandı.
Tarihsel ve coğrafi anlamda medeniyetlerin beşiği Kayseri’de tarihi, geleneği, kültürü ve sanatı yansıtan her şeyi halka ulaştırmak adına çalışmalar yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda geleceğe bir miras bırakarak, Kayseri’nin yemeklerini geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor. Şehrin gastronomik mirasını ortaya koyduğu, Gastronomi Turizm Çalıştayı ile Kayseri’nin yemek kültürünü tüm ülkeye tanıtmayı düşünen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, lezzetin anavatanı olan Kayseri’nin sucuk ve pastırmasıyla yapılan pek çok yemeğinin yanı sıra mantı, yağlama, pöç, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi yüzlerce lezzetini hazırlanan kitapla beraber sadece şehir değil tüm Türkiye öğretmeyi amaçlıyor.
KOCASİNAN, TÜRKİYE TARIMININ BAŞKENTİ OLACAK
Kocasinan Belediyesi tarafından teknolojik uygulamalarla tarımı bir arada buluşturmak ve organik ürünlerin yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirdiği ‘Tarımda Dijital Dönüşüm Projesi’ kapsamında dikilen 10’dan fazla çeşitte 70 bin sebze fidesi büyüyor. Teknoloji ile tarımı buluşturan projenin Kocasinan modeli olarak Türkiye’ye örnek olacağını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, uygulamayla Kocasinan’ın tarımsal alanda büyük bir atılım yaşayacağını söyledi.
Kocasinan Bölgesi’nin 156 bin hektar alan üzerinde Kayseri’nin en büyük yüzölçümlü merkez ilçesi olduğunu ve bundan dolayı Kocasinan’ı tarım, ticaret ve sanayi gibi her alanda kalkındıracak projeler geliştirdiklerini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, tıbbi ve aromatik bitkiler, ceviz ve badem ağacı üretimi, siyez buğdayı ve organik domates fidesi üretimi ile tarımsal kalkınmaya büyük destek olduklarına dikkat çekti.
İlçede tarıma yeni bir boyut kazandırarak, Hasanarpa Mahallesi’nde 30 dönüm arazi üzerinde sebze fidelerini toprakla buluşturduklarını hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tarım, hayvancılık ve ziraatın yoğun olduğu bir bölgeyiz. Kayseri’deki tarım, hayvancılık ve ziraatın yüzde 20’si Kocasinan bölgesinde yapılmaktadır. Biz biliyoruz ki; Kocasinan’ın ticareti ve ekonomisinin büyümesi ve ilçede yaşayanların refahının artması demek, Türkiye ekonomisinin büyümesi demektir. Yerelden hareketle Türkiye’ye model olacak işler yapıyoruz. Bununla birlikte bu süreçte de çiftçimizin ve ülkemizin daha fazla kazanması ve tarımsal üretimin sürdürülebilmesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bu zamana kadar 12 bin dönümlük alanda yapmış olduğumuz uygulamayla sağlıklı nesiller yetiştirmek adına tarihi geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan siyez buğdayını ekerek, tohumunu çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtmıştık. İlçemizde başlattığımız bu uygulama, Türkiye’ye model olmuştu. Ayrıca 10 bin dönümlük arazide tıbbı ve aromatik bitkilerle tarımsal alanda başlatmış olduğumuz yenilikçi tarım anlayışını artırarak devam ettiriyoruz. Bu çerçevede teknolojik uygulamalarla tarımı bir arada buluşturmak için hayata geçirdiğimiz Tarımda Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında ‘Organik Bahçe’ çalışmamız bunun en büyük örneğidir. Burada hem üretim yapacağımız gibi hem de çiftçi kardeşlerimiz üretimin uygulamalı olarak nasıl yapıldığını görecekler. Yakın gelecekte Kocasinan sınırları içerisinde yaşayan bütün çiftçi kardeşlerimiz, bu uygulamayı hayata geçirmiş olacak.”
Tarım, hayvancılık ve ziraat açısından önemli bir süreçten geçtiklerini, dünya genelinde gıdanın stratejik olarak öne çıktığını, bundan dolayı da Türkiye’nin ihtiyacı olan ürünlerin üretilmesi için yoğun gayret sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak özellikle genetiği değiştirilmemiş tohumların ve organik ürünlerin yetiştiriciliğinde öncülük yapıyoruz. Yerli ve milli üretimde örnek olan ilçemiz, geleneksel hale gelen ve Kayseri’de ‘Karahıdır’ olarak bilinen bölgemizin yerli tohumlarıyla yetiştirilen domates fidelerimizi vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız yatırımların yanı sıra bundan sonra da yeni projelerimizle Kocasinan’ımız için farkındalık oluşturacak projeleri hayata geçireceğiz. Bütün gayretimiz, şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine destek olarak istihdama katkı sağlamaktır.” diye konuştu.
Kocasinan Belediyesi’nin teknoloji ile tarımı buluşturduğu ‘Organik Bahçe’de; domates, Cırgalan Biberi, Yamula Patlıcanı, karpuz, kavun, kabak ve salatalık gibi Kayseri’ye özgü 10’dan fazla çeşitteki sebze fidesinin yetiştirilerek, organik üretiminin artırılması, ilçe tarımının geliştirilmesi ve çiftçilerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlanması hedefleniyor.