Belediyelerden haberler (04.07.2020)
BÜYÜKŞEHİR’DEN GECE MESAİSİ
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin Kartal Kavşağı ile Döner Kümbet arasında kalan ana arterde gece saatlerinde gerçekleştirdiği asfalt yenileme çalışmalarını yerinde takip etti.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler 2020 yılının ilk yarısında şehir merkezindeki birçok alanda ekonomik ömrünü tamamlayan mevcut asfaltlarda, asfalt yenileme çalışmaları gerçekleştirdi. Bu çalışmalara Kartal Kavşağı ile Döner Kümbet arasında kalan ana arter ile devam eden Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını Başkanı Memduh Büyükkılıç da yerinde inceleyerek, özverili çalışmalarından dolayı ekiplere teşekkür etti. Çalışma yapılan bölgenin trafik yoğunluğunu göz önünde bulunduran Büyükşehir ekipleri çalışmalarına akşam saat 21’de yolu trafiğe kapatarak başladı. Gece boyunca devam eden çalışmaların ardından sabah 6.30’da da yol yeniden trafiğe açıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Kartal Kavşağı ile Döner Kümbet arasında gerçekleştirilen çalışmada toplam 1300 metre uzunluğundaki yolun zemin alt yapısı iyileştirilerek 2 bin 200 ton yüksek kaliteli ve konforlu stonmastik asfalt serimi yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ekonomik ömrünü tamamlayan ya da aşınma tabakası serilmemiş olan ana arterlerde trafiği engellemeyecek şekilde yapılan gece çalışmalarının önümüzdeki dönemlerde de sürdürülerek, asfalt yenileme çalışmalarına devam edileceği belirtildi.
KAYSERİLİLER SANATÇILAR SOKAĞI İLE YENİDEN BULUŞTU
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür sanat merkezine dönüştürülen tarihi Kayseri Kalesi’nin açılışından sonra yeni normal hayata uygun olarak Kayseri Kalesi’nde gezen Kayserililer şimdi de Kayseri Kalesi içerisindeki Sanatçılar Sokağı ile buluştu. Pek çok el sanatı ve sanatçısı kaleye renk kattı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kayseri Kalesi, içerisinde arkeoloji müzesi, kütüphane, konferans salonu, kültür-sanat faaliyetlerinin yapılacağı sosyal alanlar bulunuyor. Ancak sanatçılar sokağı ile beraber Kayseri Kalesi, pek çok kültür ve sanat etkinliğinin adeta mekanı haline geldi. Kayseri Kalesi’ne gezmeye gelen ziyaretçiler yeni normal hayata uygun olarak buram buram sanat kokan sokakta dolaştılar.
Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi’nde yer alan Sanatçılar Sokağı’nda ise farklı dallardaki sanatçılar sanatlarını izleyiciler önünde sergileme imkanı buluyor. Çömlekçiden, deri sanatçısına, ahşap oymacılığından, kabartma sanatına kadar birçok el sanatı ve sanatçısı kaleye adeta sanat ruhu katıyor.
KAYSERİ’NİN EŞSİZ DEĞERİ: KORAMAZ VADİSİ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ÇEKÜL Vakfı ve Obruk Mağara Araştırma Grubu’nun ortaklığında Kayseri’deki yeraltı yapılarının envanterini çıkarmaya yönelik 2013 yılında başlayan çalışmalar devam ediyor. Araştırma ekibi tarafından her yılın sonunda hazırlanan ve bu yılda 5’inci kez sunulan raporda UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne giren Koramaz Vadisi’nin zenginliği gözler önüne serildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi şehrimizdeki yer altında bulunan tarihi mirası açığa çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla Kayseri’deki yer altı şehirleri ve mağaraların envanter çalışmasını yapan Obruk Mağara Araştırma ekibi Kayseri’ye geldi.
Kayseri yer altı yapılarını envarterleyen, haritalayan ve belgeleyen Obruk Mağara Araştırma ekibi Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı ile 2013 yılında bir protokol imzaladı. Protokole istinaden, 2013 yılında başlayan proje de ilçelerde, yerleşimlerin altında bulunan yer altı yapıları, kaya kiliselerini, yer altı şehirleri ölçüldü ve belgelendi. Yaptığı çalışmaları Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne rapor olarak sunan Obruk Mağara Araştırma ekibinin 5’inci kez hazırladığı raporda Büyük Bürüngüz, Subaşı, Küçük Bürüngüz, Ağırnas, Turan, Vekse ve Bağpınar’ı içine alan Koramaz Vadisi anlatıldı.
Kayseri’ye gelen Obruk Mağara Araştırma Grubu’ndan Ali Yamaç, 2013 yılından bu yana birçok defa Kayseri’ye gelip civar ilçelerde, yerleşimlerin altında bulunan yer altı yapılarını, kaya kiliselerini, yer altı şehirlerini ölçtüklerini ve belgelediklerini belirtti. Yamaç, şöyle konuştu:
“Kayseri aslında çok ilginç bir şehir. Kapadokya’nın başkenti. Hem doğu roma imparatorluğu zamanında hem de ondan önce roma imparatorluğu zamanında. Bütün Kapadokya eyaletinin başkenti olan bu şehir her tarafıyla kaya yapılarıyla doluydu. 2013 yılında bu projeye başladık. 2013 yılından bu yana birçok defa gelip yer altı şehirlerini ölçtük ve belgeledik. Bunların arasında en önemlisi Koramaz Vadisi, Kayseri’ye çok yakın. Üzerinde yedi küçük köy var. 16 km uzunlukta. Koramaz’ın özelliği vadi olarak Türkiye’de açık ara en çok kaya yerleşimine sahip olması. 476 kaya ölçümü yerleşimi belgelendi, çizildi ve fotoğraflandı. Bunların arasında yer altı şehirleri oldukça önemli” diye konuştu.
Yapılan çalışmaları raporlar halinde hazırlayıp, Büyükşehir Belediyesi’ne verdiklerini dile getiren Yamaç, “Bu en sonraki 5’inci rapor tümüyle Koramaz Vadisi’ne ait. Aslında vadideki zenginliği buradan görebilirsiniz. 476 tane yapının tek tek çizilip, raporlanıp fotoğraflandı. 5’inci rapor 220 sayfa kalınlığında. Bu bizim açımızdan çok memnuniyet verici bir çalışma” dedi.
ATIL DURUMDAKİ OKUL BİNALARININ EĞİTİME KAZANDIRILMASI İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
Sindelhöyük ve Şıhlı Mahallesinde atıl durumda olan okul binalarında kültür, sosyal ve sportif faaliyetler yürütülmesi için binaların yeniden kullanılabilir hale gelmesi için Develi Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında başkanlık makamında protokol imzalandı.
Gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine imkan sağlayacak şekilde tadilat yapılması için hayırsever Develililerin de yardım ve desteklerini talep edeceklerini belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Develililer olarak bizler her daim eğitimin en büyük destekçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz. İnşallah imzaladığımız bu protokolle hayırsever hemşerilerimizin de desteğini alarak Sindelhöyük ve Şıhlı Mahallelerimizdeki atıl durumdaki okul binalarımızı yeniden canlandırarak, oraları yeniden daha güzel eğitimlerin verileceği kompleks haline dönüştürmenin gayreti içerisinde olacağız. Bu hususta özveri ile emek yürüten Milli Eğitim Müdürümüz Murat Toprak’a teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu. Eğitim camiası olarak Cabbar Başkanın her zaman olduğu gibi bu projeye de büyük destek verdiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Toprak “Başkanımız her zaman olduğu gibi bu projeye de büyük ilgi gösterdi. İnşallah şimdilik iki mahallemizde başlayacak bu projemizi daha da yaygınlaştırıp tüm atıl durumdaki okul binalarımızı birer eğitim kompleksine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Develimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
VİYADÜĞE YENİ BAĞLANTI YOLLARI AÇILIYOR
Talas Belediyesi, Derevenk Viyadüğüne bağlanan yolları imar planına uygun olarak ulaşıma açıyor.
Talas Belediyesi yol yapım ekipleri, Derevenk Viyadüğüne bağlanan Hulusi Akar Bulvarı güzergâhındaki bütün yolları imar planına uygun hale getiriyor. Bu kapsamda Mevlana Mahallesi Şakşak mevkiinde yapılan çalışmada Hulusi Akar Bulvarı, Bilginler, Papatya ve Mehmet Timuçin caddeleri arasında 1500 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde 4 yeni yol açılıyor.
Kayalık ve engebeli alanda zorlu arazi yapısına rağmen dozer ve çeşitli iş makinalarıyla yapılan çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgede ulaşım çok daha hızlı ve kolay şekilde sağlanmış olacak.
BAŞKAN ÖZTÜRK VEKALET KURBAN BAĞIŞI YAPTI
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla yürüttüğü kampanyaya kurbanlık bağışında bulundu.
Türkiye Diyanet Vakfı Yahyalı Şubesi tarafından vekalet kurban bağış standının açılışına Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner’le birlikte katılan Başkan Esat Öztürk, kampanyayı başlatan Diyanet Vakfı’na teşekkür ederek, ilçe halkından kampanyaya bağışta bulunmalarını istedi.
Yahyalı’ nın hayırseverliğiyle ün yapmış bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Öztürk; “ Diyanet Vakfı güvendiğimiz bir kurumumuz. Her yıl düzenlenen bu kampanyaya bağışta bulunarak, katkı vermeye çalışıyoruz. Bu vesileyle ilçemizin güzel insanlarını kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Hayırseverliği ile ön plana çıkmış bir ilçeyiz. Geçen sene 140 kurban bağışı yapılmış ama bu sayı yeterli değil. Bu sene kampanyaya çok daha fazla bağış bekliyoruz. Neden bu sene 250 – 300 kurban bağışı olmasın. İnşallah bu konuda gayret edeceğiz. Diyanetimiz güzel bir sloganla bu kampanyayı yapıyor. Her şeyi özetleyen, güzel bir slogan olmuş. Bizim kurbanlarımızı gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında fakire, garibe ulaştıran başta Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş’a ve kampanyada görev yapan tüm kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bende kurban bağışımı Diyanet Vakfı’na yapıyorum.” diye konuşuyorum.
Kampanyaya kurban bağışıyla destekte bulunan Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner ise konuşmasında; “ Geçen yıl ekonomik sıkıntılardan dolayı bağış sayımız az olmuştu ama bu sene hedeflediğimiz rakamlara ulaşacağız. Kurban, Müslümanlar arasındaki bir yardımlaşmadır. İster yurtiçine isterseniz yurtdışı bağışta bulunabilirsin. Yurtdışında yaşayan ihtiyaç sahiplerine de bağışlarınız ulaştırılıyor. Yapılan anketlerdeki sonuçlar da gösterdi ki Türkiye’deki en güvenilir teşkilatı Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’dır. Her insan gönül rahatlığıyla kurban bağışında buraya yapabilir. Ben kampanyada görev alan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Yahyalı Müftüsü Dursun Sarı’da kurban bağışında bulunan Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner’e ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’e teşekkür etti.
TALAS’TA 36 YENİ İŞ YERİ DAHA AÇILDI
Talas’ta son iki haftada 36 yeni iş yeri daha ruhsat alarak ticaret hayatına katıldı. Böylece pandemi döneminde Talas’ta açılan toplam iş yeri sayısı 169’a yükseldi.
Koronavirüs salgınıyla duraksayan ticaret hayatı, normalleşme dönemiyle birlikte yeniden canlanmaya başladı. Bu kapsamda Talas Belediyesi’nden ruhsat alan kahvaltı salonu, bakkal, lokanta, pansiyon, çay ocağı, kafeterya, market, fast food, şarküteri, dezenfektan satışı, pastane, çiğ köfte, erkek ve bayan kuaförü, terzi, emlak bürosu, konfeksiyon mağazası, manav, kahvehane ve medikal malzeme satışı gibi sektörlerden oluşan toplam 36 yeni iş yeri daha faaliyete başladı.
Açılan bu 36 yeni iş yeriyle birlikte pandemi sürecinde Talas’ta faaliyete geçen işletme sayısı 169’a yükselmiş oldu.
ARİF ÖĞÜÇ ANAOKULU’NUN TEMELİ ATILDI
Hayırsever hemşerimiz emekli havacı astsubay Arif Öğüç’ün M. Asım Köksal Mahallesi Kevser Sitesi arkasında kendi adını taşıyacağı anaokulunun temeli ilçe protokolünün ve okul müdürlerinin katılımıyla atıldı.
Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak’ın selamlama konuşmasıyla başlayan temel atma töreninde daha sonra hayırsever hemşerimiz Arif Öğüç’ün hayat hikayesi hakkında bilgiler verildi. Konuşmasında Develi’deki eğitim kurumlarının %80 gibi büyük bir oranının hayırseverler tarafından yapıldığını vurgulayan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Bu hayır kervanına yüzlerce yavrumuzun yetişeceği güzel bir anaokulu yaptırarak dah,l olan Arif amcamızı ellerinden öpüyor, şahsım ve tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. İnşallah okulumuzun hemen yanına yapacağımız parkımızla birlikte mahallemiz iki güzel projeye birden kavuşacaktır” dedi. Gözyaşlarını tutamayarak kısa bir selamlama konuşması yapan hayırsever hemşerimiz Arif Öğüç’ün konuşması ise herkese duygu dolu anlar yaşattı. Temeli atılan anaokulunun en kısa sürede açılışının da yapılması temennisiyle konuşmasına başlayan Develi Kaymakamı Murat Duru “En önemli yatırım olan eğitime yatırım yaparak ölmez bir eser bırakan Arif amcamıza çok teşekkür ediyorum. Yavrularımızın karakterlerinin oluştuğu çok önemli bir yaş dönemi olan anaokulu çağındaki yavrularımızın ihtiyaçlarına cevap verecek olan bu eğitim yuvamızın Develimize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.
İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak’ın yaptığı duanın ardından kesilen kurbanla temel atma töreni sona erdi.
Başkan Büyükkılıç, Bünyan’da “Yerli ve Milli Tohum” projesi kapsamında “Tarla Günü” etkinliğine katıldı.
“KAYSERİ TARIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç , Kayseri’de Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) tarafından yürütülen “Yerli ve Milli Tohumun Ulaşamadığı Çiftçi Kalmasın Projesi” kapsamında düzenlediği ‘”Tarla Günü” etkinliğine katıldı.
“Yerli ve Milli Tohumun Ulaşamadığı Çiftçi Kalmasın Projesi” kapsamında düzenlenen ve Türkiye tohumculuğunda “Yerli ve Milli” çeşitlerin ekimini artırmaya yönelik yapılan “Tarla Günü” etkinliği Bünyan’da gerçekleşti. Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra , TAGEM Genel Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız, Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Sönmez, Ziraat Odaları Başkanları, Üreticiler ve TAGEM e bağlı araştırma enstitülerinde çalışan teknik personel katıldı.
“TOHUM DESTEĞİ KONUSUNDA GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPTIK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, etkinlikte yaptığı konuşmada, yerli ve milli tohum ile “Tarla Günü” etkinliğinin önemine işaret ederek, şöyle konuştu:
“Projenin anlamlı ve önemli olduğuna inanıyorum. O yüzden de buraya koşarak geldiğim bir projeyi paylaşmaktan gurur duyuyorum. Ne güzel kelimeler telaffuz ediliyor. ‘Yerli ve Milli’. Tohum konusunda hani üstad diyor ya; ‘Tohum at, bitmezse toprak utansın’ diye biz tohumumuzu atınca, Allah’ın izniyle toprak utanmayacak. Gereğini yapacağız. Çeşitlendirilmiş bu tohumlarla da değişik alanlar da en güzel sonuçlar alacağız. Biliyorsunuz, SİHA’nın ithalatına müsaade edilmediğinde de biz de SİHA’mızı kendimiz yaptık. Demek ki bazen komşunun muhabbeti, bizleri mal sahibi yapar. Biz de o anlayış içerisinde her alanda kendimize yetecek konuma gelmek ve bu yönde kendimizi geliştirmek zorundayız. Değerli Başkanlarımız burada telaffuz ettiler, bu Pandemi döneminde anladık ki Kayseri, endüstrinin ve ticaretin merkezi. Bundan sonraki süreçte tarımın da merkezi olacaktır. Bu alanda gerek hükümetimizin, gerekse de yerel de belediye olarak bizlerin üzerine ne düşüyorsa her türlü desteğe hazır olduğumuza buradan paylaşmak istiyorum”
Büyükşehir Belediyesi olarak tohum desteği konusunda gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, “Bu alanda yaklaşık 2,5 Milyonluk bir projeyle biz de varız diyoruz. Birliğimiz, beraberliğimiz bizim bereketimizdir. Elbette, ay yıldızlı Türk Bayrağına, vatanına, milletine bağlı olarak bir arada olduğumuz zaman bize kimsenin gücü yetmez. Türkiye artık dünkü Türkiye değil. Türkiye kendisinden söz ettiren, ‘Türkiye olmazsa bu iş olmaz’ dedirttiren bir ülke. Gerek dış politikada, gerekse yönetim konusunda, gerek savunma sanayi konusunda her alanda Türkiye diyorlar. Sağlık konusunda da aynı şekilde. Doktor olarak söylüyorum. Pandemi sürecindeki sağlık alanındaki başarımızı gururla hepimiz paylaştık. Sayın Cumhurbaşkanımızla ayrıca gurur duyuyoruz. Çünkü Kayseri’mize 1600 yataklı, Şehir Hastanesi’ni kazandırmak suretiyle bizlerin en az hastalığı atlatan şehir ve ülke olmamızı sağladı. 30’dan fazla sağlık kuruluşumuzla, gurur kaynağımız Erciyes’imizle, diğer kurum ve kuruluşlarımızla güzel çalışmalar yapıldı. Burada şu an hep beraberiz. Şükürler olsun ne güzel bir birliktelik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Programda konuşan TAGEM Genel Müdürü Özkan Kayacan da Kayseri’de 40’dan fazla yerli ve milli tohum çeşidinin denemesi yapıldığını söyledi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ise, “Türkiye de kim ne kadar isterse hem yerli hem de milli tohuma ulaşabilme imkânına sahip. Kayseri, Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’ın hep söylediği gibi evet bir sanayi şehri ama Kayseri, Türkiye’deki tarım merkezi olma konusunda ciddi adımlar atıyor “dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç, “Yerli ve Milli Tohumun Ulaşamadığı Çiftçi Kalmasın Projesi” kapsamında Bünyan’da Gökçeler Tarım’ın yerli tohum konusunda yaptığı ürünleri inceleyerek, 42 çeşit tohum hakkında bilgiler de aldı. Kayseri’de yapılan önemli ve anlamlı çalışmaları yerinde gördüklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Profesyonel olarak Gökçe Tohum’un yaptığı bu iş birliği ile sertifikalı tohumculuk açısından, özellikle buğdayın 42 çeşit yetiştirilmiş olması bizleri memnun etti. Tarım İl Müdürlüğümüze, TAGEM Genel Müdürlüğümüze özellikle teşekkür ediyorum. Kayseri’mizin bu alanda yapacağı çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa her türlü desteği vermeye hazırız. Bugün burada hep bir aradayız. Birliğin, beraberliğin gücün ne olduğunu hep beraber gösterdiler” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, daha sonra Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun ile beraber Bünyan Sanayi Sitesi’ndeki esnafları ziyaret ederek, hayırlı işler temennisinde bulundu.
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, MUHTARLARLA BİRARADA
Kocasinan Belediyesi tarafından muhtarlarla istişareler neticesinde mahalle muhtarlarına daha fazla zaman ayırabilme hem de toplantıların daha verimli olması için 93 mahalleyi 10 bölgeye ayrılarak, taleplerin hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması hedefleniyor. Bu doğrultuda maske ve sosyal mesafe kuralına uyularak, 1’inci ve 2’nci bölge muhtarlarıyla bir araya gelen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, muhtarları tek tek dinledi ve taleplerini not aldı. Başkan Çolakbayrakdar, mahallelerde yapılması gereken hizmetlerin birebir takipçisi olacağını ve çözüme kavuşturacaklarını söyledi.
Gülpark Sinan Cafe’de gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri katıldı. Muhtarlarla tek tek sohbet edip, taleplerini dinleyen Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak vatandaşların refah seviyesini yükseltmek ve Kocasinan’da yaşamaktan mutlu olabilmeleri için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti.
Kocasinan Belediyesi olarak 5 yılda ilçede bulunan tüm mahallelere hizmet ulaştırdıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Muhtarlarımızla birlikte mahallelerimize yapılması gereken çalışmalar, devam eden hizmetler ve her bir mahallemizde vatandaşlarımızdan bize iletilmesi için muhtarlarımıza aktarılmış olan konuları istişare etmek için bir araya geldik. Muhtarlarımızla istişareler neticesinde 93 mahallemizi 10 bölgeye ayırdık. Mahalle muhtarlarımıza hem daha fazla zaman ayırabilme hem de toplantıların daha verimli olması için böyle bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde her bir bölgenin ihtiyaçlarını ve taleplerini muhtarlarımızdan daha fazla dinlemiş oluyoruz. Bu kapsamda 1’inci bölge (Ertuğrulgazi, Osmangazi, General Emir ve Erkilet Mahallesi) ve 2’nci Bölge (Barbaros, Yenişehir, Turgutreis, Oruçreis, Mithatpaşa ve Erkilet Camikebir Mahallesi) mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik.”
Her fırsatta muhtarlarla bir araya gelerek, mahallelerin sıkıntılarını çözmeye gayret ettiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Her bir bölgenin kendi içerisinde yapılması gereken çalışmaları ve vatandaşların beklentileri var. Kocasinan Belediyesi olarak 5 yılda mahallelerimizin ihtiyaçlarını gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz ve ihtiyaçlara cevap veriyoruz. Değişen şartlar içerisinde yeni faaliyetlere ihtiyaç duyulabilir. Bu noktada istişareye önem veren bir yönetim anlayışıyla birim müdürleri ve belediye başkan yardımcılarımızla birlikte bir hafta devam edecek olan muhtarlar toplantılarımızda her bir mahallemizde vatandaşlarımızdan gelen taleplerimizi dinlemeye devam edeceğiz. Ardından da birebir mahallelerimizde yapılması gereken bu işlerin takipçisi olarak ihtiyaçları yerinde çözüp, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu noktada işimizi en iyi şekilde, en ince detayına kadar yaparak Kocasinan’a ve Kayseri’ye değer katacağız. Bu vesileyle mahalle sakinlerimizle belediyelerimiz arasında köprü oluşturan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Mahalle muhtarları da Kocasinan Bölgesinde yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
Lefke Caddesi’nde Asfalt Çalışması
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Yeniköy Mahallesi’nde yaklaşık 2 kilometreye yakın alanda yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Yeni başlayan çalışma ile Lefke Caddesi’nde elektrik hatları yer altına alınarak, ağaçlandırma ve otoparkı yapılan yola asfalt serilmeye başlandı.
Melikgazi Belediyesi’nin her mahallede çalışma yaptığını söyleyen Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Yeniköy Mahallemizde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Lefke Caddesi, Ünsalan ve Hazar Sokak’ta elektrik hatların yer altına alınması sonrası asfalt sermeye başladık. Yaklaşık 2 kilometreye yakın hatta yol yenilenmesi yapılacak. Bütün mahallemizde çalışmalarımız sürüyor. Burada sadece yol yapmıyor, otopark ve ağaçlandırma çalışması da yapıyoruz. Bu alanı yeşillendirmek için ıhlamur ve çınar olmak üzere 15-20 yaşında ağaçlar diktik. Amacımız ilçemizi daha yeşil daha yaşanabilir hale getirmek. İlçemize diktiğimiz bu ağaçlarla Melikgazi’nin 15-20 yılını kazanmış olduk. Melikgazi’mize yapmış olduğumuz hizmetlerimiz hayırlı olsun.” dedi.
KASKİ KIRSAL MAHALLELERDEKİ ALT YAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ
Korona virüs salgınında kontrolü sosyal hayata geçilmesiyle birlikte KASKİ, Develi’nin kırsal mahallelerindeki alt yapı çalışmalarına hız verdi.
Gazi Mahallesinde 5.000, Zile Mahallesinde 1.750 ve Sarıca Mahallesinde 3.000 m aspesli boruların değişimini yapacak olan ekipler ayrıca Karacaören, Yenihayat Mahallelerinden Kopçu Mahallesine kadar genişleyen yolda, yolun altında kalan 2.000 m uzunluğundaki borularda yolun kenarına deplase çalışmaları devam ediyor. Kırsal Mahallelerin acil ihtiyacı olan bu çalışmaların seri bir şekilde devam etmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Şimdilik üç kırsal mahallemizde devam eden çalışmalar, aciliyet durumuna ve programa göre diğer mahallelerimizde de devam edecek. Yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız hemşerimiz Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyor KASKİ ekiplerimize de kolaylıklar diliyorum” açıklamalarında bulundu.