Başarılı Sporcular Valilikçe Ödüllendirildi
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, uluslararası müsabakalarda ülkemizi, ulusal müsabakalarda ise Kayseri’yi başarıyla temsil eden 19 branşta 47 sporcuyu ödüllendirdi, 2 bedensel engelli sporcuya ise basketbol müsabakalarında kullanılan tekerlekli sandalye hediye etti.
Vali Düzgün, Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde ki konuşmasına Soma’da vefat eden madencilere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır ve başsağlığı dileyerek başladı.
Vali Düzgün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da içine alan Gençlik Haftası’nın kutlandığını hatırlatarak, bu vesileyle Kayseri’yi ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil eden gençleri ödüllendirmeyi arzu ettiğini söyledi.
“Atletizmden Judoya, Tekvandodan Muay Thai’ye kadar pek çok branşta 47 başarılı sporcumuzla beraberiz” diyen Vali Düzgün, konuşması şöyle sürdürdü:
“Öncelikle ilimizin ve ülkemizin tanıtımı, milli marşımızın, bayrağımızın yurtdışında temsili adına değerli katkılarınızdan, başarılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu başarılarınız sadece kendiniz için değil, aynı zamanda milletimizi, devletimizi de başarı ile temsil etmeniz açısından önem taşıyor. Ayrıca, göstermiş olduğunuz başarılar yeni yetişen gençlerimiz açısından da çok güzel bir örnek oluşturuyor. Sizlerin sayesinde pek çok gencimiz bu sporlara ilgi duyuyor, sizlere özenerek hem müsabakalarda derece alması, hem de sağlıklı gelişimleri ve spora yönelmeleri adına çok güzel bir teşvik oluyor. Gençlerimizin derslerindeki başarıları ile beraber gerek kendileri, gerek aileleri, gerekse milletimiz açısından sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri, fiziksel ve ruhsal gelişimlerinin mükemmel bir şekilde olabilmesi için onların bir spora yönelmeleri son derece önemli. Sizlerin de başarılarınızla onlara çok güzel bir örnek oluşturduğunuzu biliyorum.”
Vali Düzgün, Kayseri’nin spor altyapısı bakımından gelişmiş ve gelişimini sürdüren bir kent olduğuna dikkati çekerek, bu tesisler sayesinde gençlerin şampiyonalara çok daha iyi hazırlanabildiği gibi, vatandaşların da daha rahat spor yapabildiğini ifade etti.
3 hafta sonra okulların kapanması ile birlikte öğrencilerin çok daha aktif spor yapabilmesi için şimdiden hazırlıkların tamamlandığını ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 20’nin üzerindeki branşta kurs düzenleneceğini dile getiren Vali Düzgün, “Yaz mevsiminde ailelerin çocuklarını bu yaz spor okullarına göndererek, onların yaz tatillerini en iyi şekilde geçirebilmeleri, kendilerini yetiştirebilmeleri için bir fırsat sunduğumuzu da bu vesile ile dile getirmek istiyorum. Yine bu hafta içerisinde başlayacak olan Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Play-Off müsabakaları da 23-29 Mayıs tarihleri arasında ilimizde oynanacak. Spor tesislerini spor yapanların doldurması kadar, bu müsabakalarda da ne kadar çok izleyici olursa o zaman daha anlamlı hale geliyor. Kayserili vatandaşlarımızı, gençlerimizi de bu spor müsabakalarına ilgi göstermelerini bekliyoruz” diye konuştu.
Vali Düzgün, konuşmasının ardından 2013 ve 2014 yıllarında Kayseri’yi ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil ederek derece elde eden 21’i bayan 47 sporcuya ödüllerini verdi. Vali Düzgün, Bedensel Engelli Sporcular Abdulaziz Koç ile Celal Akdağ’a da tekerlekli sandalye hediye etti.
Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile şube müdürlerinin de hazır bulunduğu ödül törenin ardından Vali Düzgün, sporcular ve antrenörler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.