Ekonomi

Bakan Şimşek: Zorunlu trafik sigortaları inecek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortasına ilişkin düzenleme içeren tasarının, Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak TBMM’ye gönderildiğini belirterek, “Sektörde öngörülebilirliği artırıp, primlerin daha makul seviyelere inmesini amaçlıyoruz” dedi.
Serbest tarife rejimi altında 2008’den beri sigorta şirketlerince belirlenen primlerde, özellikle 2015’in ikinci yarısından itibaren ciddi artışlar gözlendiğine dikkati çeken Şimşek, bu çerçevede vatandaş şikayetlerinin arttığını dile getirdi şöyle devam etti:

“Çalışma çerçevesinde, primleri istikrara kavuşturmak amacıyla bazı tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Bu tedbirlerden bir kısmı sigorta şirketlerinin yükümlülüklerinin azaltılmasına yönelik, bir kısmı ise uygulamayla ilgili sorunların çözümüne yöneliktir. Şirket yükümlülüklerinin azaltılmasına yönelik alınan ilk tedbir Karayolları Trafik Kanunu değişikliği olup, taslak Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak hükümet tasarısı olarak TBMM’ye gönderilmiştir.”

Başbakan Yardımcısı Şimşek, tasarıyla temel olarak trafik kazalarında ölen kişilerin yakınlarına yapılan destekten yoksun kalma tazminatının hesaplanmasının standart hale getirilebilmesi için kanuni, diğer bir deyişle Hazine yetkisinin alındığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Tasarıyla kişilerin kendi kusurundan yararlanamaması ilkesi getiriliyor. Sigortalının sorumluluğu altında olmayan hususlarda sigorta şirketinin tazminat ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldıran tasarıyla trafik sigortası kapsamının genel şartlarla belirlenmesi hususunda yetki alınıyor. Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sigorta şirketleri bakımından belirsizlikler ortadan kalkmış olacak, tazminat yükü daha öngörülebilir hale gelecek, bu suretle fiyatlamada istikrar sağlanmış olacaktır.”

Sigorta şirketlerinin aşırı yüksek prim talep etmeleri veya herhangi bir araç türü ya da coğrafi bölge/il/ilçe için teklif vermemelerinin, Sigortacılık Kanunu’nun 13’üncü maddesinde yer alan “Sigorta şirketleri, faaliyet gösterdiği sigorta branşlarının kapsamında bulunan zorunlu sigortaları yapmaktan kaçınamaz” hükmüne aykırı olduğuna işaret eden Şimşek, bu tür durumlarda Hazine Müsteşarlığının internet sayfasında yer alan “e-Hizmetler/Sigortacılık e-Başvuru” başlığı üzerinden şikayette bulunulmasının mümkün olduğunu bildirdi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü