Politika

Ataman: Vatandaşı susturacaklarını zannedenler yanıldıklarını ilk seçimde görecek

İYİ Parti Kayseri il başkanı Sebati Ataman, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ve Memur-Sen başkanı arasında imzalanan mutabakat metnini eleştirdi. ‘Ya tarafsın, ya bertaraf’ diyen Ataman ‘Sendikaları susturarak, medyayı yandaş yaparak, vatandaşı susturacaklarını veya aldatacaklarını zannediyorlar ise yanıldıklarını ilk seçimlerde görecekler’ dedi.

Çalışma Bakanlığı ile Memur-Sen arasında imzalanan mutabakat metni sonrası 2022 ve 2023 yıllarında kamu personeline ve emeklilerinin aylıklarına uygulanacak olan artışı içeren 6. dönem toplu sözleşme metni 25 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Sebati Ataman tepkisini şöyle dile getirdi.

“Resmi gazetede yayımlanan mutabakat metninin 23 Maddesinde faaliyet gösteren hizmet kolunda %1 üyeye sahip olmayan sendika üyelerine toplu sözleşme ödeneği ödememesi kararı verildi. Yeni maddeyle toplu sözleşme ikramiyesi alacak memurların, üye sayısı fazla olan sendikalara üye olan memurları kapsaması, diğer sendikalara üye olan çalışanlarımızın sadece hak aramak mücadelesi olarak kurulan sendikalara üye olmaları nedeni ile bir bakıma cezalandırılmış oldu.

Ayrıca çalışma bakanı bu sendikalara “merdiven altı sendika” diyerek bakanlık olarak vermiş olduğu dosya numarasını hatırlamayarak, Türkiye de faaliyet gösteren 194 sendikayı yok sayıp, üyelerini de bu toplu sözleşme ödeneğinden mahrum bırakarak, çok sesliliğe ve hak aramaya tahammüllerinin olmadığını, “sarı sendikalar” ile dirsek teması içerisinde “ ya tarafsın ya bertarafsın” zihniyeti ile ülkeyi idare etmeye devam etme kararlılığında olduğunu bir defa daha göstermiştir. Sendikaları susturarak, medyayı yandaş yaparak, vatandaşı susturacaklarını veya aldatacaklarını zannediyorlar ise yanıldıklarını ilk seçimlerde görecekler.”

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü